15 Μαρ 2021

ΗΠΑ- Η λατρεία των παγανιστικών θεών στα σχολεία. Ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι θέμα χρόνου να μεταφερθεί στον τόπο μας και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή του.

Η λατρεία των παγανιστικών θεών στα σχολεία

 Αυτήν την εβδομάδα, το Τμήμα Παιδείας της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα ψηφίσει για ένα νέο κρατικό Εθνικό πρόγραμμα σπουδών που υποστηρίζει την "αποαποικιοποίηση[1] (decolonization)» της αμερικανικής κοινωνίας και εξυψώνει τον θρησκευτικό συμβολισμό των Αζτέκων. Όλα αυτά γίνονται στην υπηρεσία μιας αριστερής πολιτικής ιδεολογίας.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, που ονομάζεται Πρότυπο Πρόγραμμα Εθνικών Σπουδών, επιδιώκει να επεκτείνει την πολιτιστική κυριαρχία της Αριστεράς στο δημόσιο πανεπιστημιακό σύστημα της Καλιφόρνια, καθώς και σε ολόκληρο το σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πολιτείας, το οποίο αποτελείται από 10.000 δημόσια σχολεία που εξυπηρετούν συνολικά 6 εκατομμύρια μαθητές.

Θεωρητικά, το νέο εθνικό πρόγραμμα σπουδών βασίζεται στην "παιδαγωγική των καταπιεσμένων", που αναπτύχθηκε από τον μαρξιστή θεωρητικό Paolo Freire, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μαθητές πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με θέματα καταδυνάστευσης προκειμένου να αποκτήσουν "κριτική συνείδηση" και κατά συνέπεια, να αναπτύξουν την ικανότητα να ανατρέψουν τους δυνάστες τους. Προφανώς οι "δυνάστες" για τους αριστερούς είναι οι καπιταλιστές, οι δεξιοί, οι χριστιανοί καθώς και κάθε ένας που έχει διαφορετική γνώμη από αυτούς και που στοχοποιείται και χαρακτηρίζεται ως ρατσιστής και φασίστας.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η θρησκευτική αφήγηση του εθνικού προγράμματος σπουδών της Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα σπουδών συνιστά στους δασκάλους να μάθουν τους μαθητές τους μια σειρά αυτοχθόνων τραγουδιών και ψαλμών συμπεριλαμβανομένου του «In Lak Ech Affirmation», που απευθύνεται απευθείας στους θεούς των Αζτέκων. Οι μαθητές πρώτα χειροκροτούν και ψάλλουν στον θεό Tezkatlipoka. Τον θεό αυτόν λάτρευαν παραδοσιακά οι Αζτέκοι πραγματοποιώντας ανθρώπινες θυσίες και ασκώντας τον κανιβαλισμό. Επιζητούσαν ως αντάλλαγμα να τους δώσει δύναμη για να γίνουν "πολεμιστές" υπέρ της "κοινωνικής δικαιοσύνης". (Τίθεται εδώ το ερώτημα: Τα κατασφαγμένα θύματα των ανθρωποθυσιών ποια κοινωνική δικαιοσύνη υπηρετούσαν;) Στη συνέχεια, οι μαθητές ψάλλουν στους θεούς Quetzalcoatl, Huitzilopochtli και Xipe Totek, επιζητώντας "θεραπείες" και "ένα επαναστατικό πνεύμα". Ο Huitzilopochtli, ειδικότερα, είναι η θεότητα του πολέμου των Αζτέκων και ενέπνευσε τους πιστούς του να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρωποθυσίες κατά την περίοδο της ακμής των. Τέλος, ο ψαλμός φτάνει σε μια κορύφωση με ένα αίτημα για "απελευθέρωση, μετασχηματισμό, αποαποικιοποίηση", μετά την οποία οι μαθητές φωνάζουν "Panche beh! Panche beh!" στην αναζήτηση της απόλυτης "κριτικής συνείδησης".

     "Κριτική συνείδηση", "αποαποικιοποίηση", "απελευθέρωση", "μετασχηματισμός": εντυπωσιακές εκφράσεις, ασαφείς έννοιες, αποκυήματα σκοτισμένων μυαλών[2] και ασύνετων καρδιών, χαρακτηριστικά "αριστερόστροφων" εγκεφάλων. 

Οι ψαλμοί στα σχολεία υπέρ των θεοτήτων των Αζτέκων έχουν μια σαφή επίπτωση:

Τον εκτοπισμό του Τριαδικού Θεού - ο οποίος θεωρείται από τους αριστερούς ότι αποτελεί επέκταση της λευκής ρατσιστικής καταπίεσης - από την εκπαιδευτική σφαίρα και την αποκατάσταση των αυτόχθονων θεών στην "νόμιμη" θέση τους στην κοσμολογία της "κοινωνικής δικαιοσύνης".

Δηλαδή με αριστερούς όρους και λογικούς ακροβατισμούς εισέρχεται πανηγυρικά ο Παγανισμός ή καλύτερα ο Νεοπαγανισμός στα σχολεία.

     Το διαρκές μίσος των αριστερών εναντίον του προσώπου του Ιησού Χριστού, πράγματι μας εκπλήσσει. Αυτοί που "ενδιαφέρονται" για τον άνθρωπο και την δικαιοσύνη, αντί του Ιησού Χριστού επιλέγουν τον Βαραββάν ή ακόμη χειρότερα τους αιμοδιψείς θεούς των Αζτέκων.

Το Τείχος των Κρανίων στο Tenochtitlan

     Σύμφωνα με το history.com, "'όταν ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές και οι άντρες του έφτασαν στην πρωτεύουσα των Αζτέκων, την Tenochtitlán το 1521, περιέγραψαν με την μαρτυρία τους μια τρομερή τελετή από τους Αζτέκους ιερείς, οι οποίοι χρησιμοποιώντας λεπίδες οψιδιανού, ξερίζωναν την καρδιά χιλιάδων αθώων θυμάτων για να εξευμενίσουν τους Δαίμονες-θεούς των, θεωρώντας ότι έτσι εξασφαλίζουν τη συνεχή ύπαρξη του κόσμου(!)"

Το σχετικό άρθρο στο history.com έχει τον τίτλο, "Σίτιση των θεών: Εκατοντάδες κρανία αποκαλύπτουν τεράστια κλίμακα ανθρωποθυσιών στην πρωτεύουσα των Αζτέκων."

Τώρα, τα μικρά παιδιά θα διδάσκονται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, να ψάλλουν προσευχές και να κάνουν επικλήσεις σε αυτούς τους αιμοδιψείς δαίμονες και οι αριστεροί ακτιβιστές θα ομιλούν για πρόοδο και βελτίωση της εκπαίδευσης.

    Οι γονείς της Καλιφόρνια πρέπει να ανησυχούν. Με το πρόσχημα της "δικαιοσύνης" και της "προόδου", ακτιβιστές στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν αναπτύξει αυτό το ριζοσπαστικό νέο πρόγραμμα σπουδών για να μετατρέψουν τα σχολεία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, και αργότερα και των άλλων πολιτειών των ΗΠΑ, σε εργοστάσια αριστερού πολιτικού ακτιβισμού. Έχουν χαρακτηρίσει στα προγράμματα σπουδών τις Ηνωμένες Πολιτείες ως καταπιεστικό έθνος που πρέπει να αποδομηθεί και να ανατραπεί μέσω της πολιτικής.

Το κρατικό συμβούλιο εκπαίδευσης της Πολιτείας της Καλιφόρνια θα ψηφίσει για αυτό το πρόγραμμα σπουδών αυτήν την εβδομάδα. Κάθε λογικός διοικητικός φορέας θα πρέπει να το απορρίψει άμεσα. Δεδομένης όμως της φύσης της πολιτικής της Καλιφόρνια(υπεροχή των αριστερών Δημοκρατικών), το διοικητικό συμβούλιο είναι πιθανό να το εγκρίνει. Άλλη μία σημαντική μάχη στον  Πόλεμο των Πολιτισμών.

Τι μας ενδιαφέρουν εμάς τα παραπάνω

     Ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι θέμα χρόνου να μεταφερθεί στον τόπο μας και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή του. Η αρχή για την καταστροφή του ελληνικού σχολείου έγινε με την επιβολή, δια νόμων, της ομοφυλοφιλίας στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, μετά τις "άοκνες" προσπάθειες των νεοεποχιτών Φίλη, Γαβρόγλου, Κεραμέως. Αδιαφορώντας για την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, περιφρονώντας την Παράδοση και την Πίστη των Ελλήνων, υλοποιείται η νεοπαγανιστική ατζέντα της Νέας Τάξης από τον(την) εκάστοτε Υπουργό Παιδείας.

Η υποβάθμιση της εορτής των τριών Ιεραρχών αποτέλεσε ύψιστο συμβολισμό για την κατεύθυνση της ελληνικής εκπαίδευσης. Βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στην κατά Θεόν εκπαίδευση των νεαρών Ελλήνων. Ακολούθησε η θεσμοθέτηση της σεξουαλικής εκπαίδευσης που έθεσε με τη σειρά της νέα ταφόπλακα, αυτή την φορά, στην χριστιανική ηθική των μαθητών των σχολείων μας. Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί εντολή από το Υπουργείο Παιδείας να ψάλλονται από τους μαθητές ειδωλολατρικοί και παγανιστικοί ύμνοι στο δωδεκάθεο. 

Με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά χωρίς την θέλησή τους, αποχριστιανοποιείται η παιδεία μας και το έθνος μας.

    Η δημοκρατική ευαισθησία και το δημοκρατικό μας πολίτευμα απαιτεί η Υπουργός Παιδείας να συμμορφωθεί με την βούληση του ελληνικού λαού και με την παράδοση της παράταξης, που την έκανε υπουργό. Η εκπαίδευση είναι μέσο επίτευξης δεξιοτήτων, απόκτησης γνώσεων και εμβίωσης αρετής και ήθους, δεν είναι εργαλείο για μετασχηματισμό του πολιτισμού, των αξιών, των παραδόσεων και της Πίστεως του ελληνικού λαού, από νεοεποχίτες πολιτικούς. Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως επιτάσσει η δημοκρατική παράδοση και η εντιμότητα.

Το μέλλον της Ελλάδος δεν μπορεί, δεν γίνεται να είναι παγανιστικό.

*****************

[1]"αποαποικιοποίηση (decolonization)" διαδικασία με την οποία οι αποικίες γίνονται ανεξάρτητες από την χώρα αποικισμού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση για τις ΗΠΑ, και σύμφωνα με τις απόψεις των αριστερών νεοκομμουνιστών, οι αυτόχθονες δέχτηκαν την πολιτιστική επίδραση μιας ανθρωποκεντρικής ιδεολογικής δομής που προέρχονταν από την Λευκή Ευρώπη και εγγενώς ήταν ρατσιστική, καπιταλιστική, πατριαρχική και ομοφοβική.

[2]Επιστολή προς Ρωμαίους 1:21

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Πειραιά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 15.3.2021
Η εκπαίδευση στα σχολεία μας βρίσκεται σε ηθική και θρησκευτική παρακμή, διδάσκοντας το σεξουαλισμό και τη σεξουαλική διαστροφή ως απλή ''διαφορετικότητα''. Τα βιβλία των θρησκευτικών είναι συγκρητιστικά με θρησκειολογικό περιεχόμενο, χωρίς τη σωστή ορθόδοξη ύλη. Οι άθεοι και οι σατανιστές αυξάνονται επικίνδυνα, ενώ τα αναρχικά αποβράσματα επιτίθενται σε χριστιανούς και εκκλησίες. Όλα αυτά τα εκμεταλλεύονται οι άθεοι αριστεροί, και φοβάμαι πως αργότερα η θρησκευτική κατάρτιση των μαθητών θα υποβαθμιστεί περισσότερο. Δεν νομίζω όμως ότι θα φτάσουμε σε σημείο να διδάσκονται τα παιδιά μας παγανιστικούς θεούς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com