27 Ιαν 2021

Το περιεχόμενο της εισήγησης της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής για τα εμβόλια

Η ΕΙΣΗΓΗΣH ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Τα θέμα αυτό απασχόλησε την περασμένη Κυριακή και μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή σύναξη που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στη σύναξη αυτή(ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ),ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος αναφέρθηκε εκτενώς στις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί αναφορικά μετα εμβόλια και αποκάλυψε το περιεχόμενο της εισήγησης της Επιτροπής προς την ΔΙΣ.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στις θεωρίες περί της ύπαρξης νανοσφαιριδίου (τσιπάκι)που θα έμπαινε στον οργανισμό των ανθρώπων με το εμβόλιο κατά της COVID-19, υπογράμμισε ότι η έρευνα δεν εντόπισε κάποια επιστημονική τεκμηρίωση και η θεωρία αποδείχτηκε μύθος.

«Υπήρξε μια δημοσίευση τον Δεκέμβριο 1999, ως editorial. Δεν υπάρχει αντίστοιχη τεχνολογία, δεν μπορέσαμε να βρούμε τίποτα», είπε υπογραμμίζοντας ότι «το μεγαλύτερο τσιπάκι το έχουμε στα χέρια μας και είναι το κινητό. Μέσα από τις εφαρμογές γίνονται όλα, πολύ καλύτερα από όσα θα μπορούσε να κάνει ένα νανοσφαιρίδιο, που θα περνούσε ενδεχομένως στο σώμα μας μέσω του εμβολίου».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Η Επιτροπή ενημερώθηκε διεξοδικά από ειδικούς επιστήμονες μέσα από 7 διαδικτυακές συνάξεις για μια σειρά από θέματα που αφορούσαν τα εμβόλια και συνέταξε υπόμνημα, το οποίο υπέβαλλε στις 14 Δεκεμβρίου στην Ιερά Σύνοδο.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης η γενική αρχή των συμπερασμάτων συμπυκνώθηκε στο ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί ένα εκκλησιαστικό, θεολογικό ή δογματικό θέμα, αλλά καθαρά επιστημονικό. Διατυπώθηκε η εμπιστοσύνη στον επιστημονικό κόσμο, ενώ προτάθηκε από τη μια να μη βγει η Εκκλησία με σημαία αντιεμβολιαστική, και από την άλλη να μην εργαλειοποιηθεί ως υποστηρίκτρια του εμβολίου, δεδομένων και των ανησυχιών των ανθρώπων για τυχόν παρενέργειες. Αποφασίστηκε να αφήσει το θέμα στη συνείδηση του καθενός.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

«Πρέπει να μάθουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς και τον επιστημονικό κόσμο και να μην πολώσουμε την κατάσταση».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του μητροπολίτη Κυθήρων, Σεραφείμ, ο οποίος επικαλέστηκε τις αιτιάσεις του Βατικανού για το ότι τα εμβόλια περιέχουν παράγωγα νεκρών εμβρύων, γεγονός που αντιβαίνει στην πάγια θέση της Εκκλησίας κατά των αμβλώσεων.

«Κάναμε μια βιαστική μελέτη γιατί θα συνεδρίαζε ξανά η Ιερά Σύνοδος και έπρεπε να καταθέσουμε νέο υπόμνημα επ΄ αυτού. Μπήκαμε και στα κείμενα του Βατικανού, τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως. Καταλήξαμε και εδώ πως δεν είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί την Εκκλησία», είπε ο μητροπολίτης Νικόλαος. Όπως ανέφερε, στα δύο εν χρήσει εμβόλια στη χώρα μας, της Pfizer και της Moderna, δεν υπάρχουν τέτοια παράγωγα κυτταρικών σειρών και όπου ενδεχομένως υπάρχουν, αυτά προέρχονται από εμβρυικό ιστό ήδη νεκρωμένων εμβρύων. Οπότε δεν προσκρούει σε κάποιο ηθικό εμπόδιο, γιατί δεν υπάρχει η σκοπιμότητα της αμβλώσεως».

«Η βασική άποψη την οποία εμείς είπαμε, είναι ότι ο κόσμος είναι ελεύθερος. Εγώ προσωπικά αν με ρωτήσετε δεν πιστεύω ότι κάποιος ούτε σώζεται ούτε κολάζεται αν δεν κάνει το εμβόλιο, όπως κι αν δεν το κάνει» υπογράμμισε, θέτοντας το εξής ερώτημα: Με ποια λογική να εμποδίσουμε τον άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο και για ποιο λόγο να σπείρουμε φόβους, αμφισβητήσεις. Σκοπός είναι ελευθερωθούμε και η εκκλησία έχει ως στόχο να ελευθερώνει την αλήθεια»

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ

«Το μήνυμα είναι πως τα εμβόλια είναι ασφαλή. Δεν έχουν επίδραση ούτε σε χρόνια νοσήματα, ούτε σε αυτοανοσία, ούτε σε αυτισμό, Δεν έχουν ούτε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως το θέμα του αιφνίδιου θανάτου των νεογνών, ούτε υπερφόρτωση του ανοσιακού, ούτε κάποια αύξηση άλλων λοιμώξεων. Ίσα ίσα τα εμβόλια σώζουν ζωές, εκατομμύρια ζωές, σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε επάνοδο επιδημιών από μεταδοτικά νοσήματα όπως η ιλαρά. Μόνο με το εμβόλιο της ιλαράς, για να καταλάβετε, σώθηκαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 20 χρόνια», επισήμανε στη σύντομη παρέμβασή του ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Το αντιεμβολιαστικό κίνημα βρίσκει χώρους, ακόμα και χώρους θρησκευτικούς. Δεν θα το περίμενε κανείς αυτό, αλλά είναι ένα πρόβλημα της εποχής μας. Εμείς είμαστε εδώ σαν επιστήμονες να υπερασπιστούμε τα εμβόλια, να υπερασπιστούμε την φαρμακοεπαγρύπνηση, φυσικά για οτιδήποτε νέο και να υπερασπιστούμε ένα εμβόλιο το οποίο σώζει ζωές. Ήδη είναι εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα από το Ισραήλ, τα οποία μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του ιού στον πληθυσμό».

Σημείωσε πως η κύρια ανησυχία των ανθρώπων είναι ο φόβος ανεπιθύμητων ενεργειών, κάτι που είχαμε δει και το 2009-2010 με το εμβόλιο της γρίπης, προσθέτοντας πως ευτυχώς στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό περίπου 70% του πληθυσμού θέλει να εμβολιαστεί και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που έχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλάξεων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να καλύπτουν τα βρετανική μετάλλαξη. «Ίσως αν συνεχίσουμε έτσι σε αυτή την κατάσταση –λέω ίσως γιατί κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα- να χρειαστεί να ανανεώνουμε τα εμβόλια κάθε χρόνο όπως κάνουμε στη γρίπη», τόνισε.

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΒΡΥΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Στο θέμα των εμβρυικών κυττάρων αναφέρθηκε διεξοδικά στην εισήγησή του ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης. Χαρακτήρισε ως μύθο ότι χρειάζεται να θυσιάζονται έμβρυα στα εργαστηριακά πειράματα. «Η γενετική έχει προχωρήσει και πλέον χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα, τα οποία λαμβάνονται από τον ομφάλιο λώρο, τον πλακούντα και σωματικά κύτταρα για τη θεραπεία ανίατων ασθενειών. Καλό είναι να μην κάνουμε τέτοιες συζητήσεις οι οποίες μπερδεύουν τον κόσμο», είπε.

Όπως διευκρίνισε, κατά το παρελθόν, στην προκλινική προεργασία παραγωγής εμβολίων πολυομελίτιδας, ιλαράς, ηπατίτιδας Α, ερυθράς κ.ά, γινόταν χρήση της κυτταρικής σειράς «Wi-38″ που προερχόταν από έμβρυο 18 εβδομάδων από αναγκαστική διακοπή κύησης γυναίκας στη Σουηδία το 1962. Τα εμβόλια αυτά απέτρεψαν ως τώρα 4,5 δισεκατομμύρια λοιμώξεις από ιούς και έσωσαν πάνω από 10 εκατομμύρια ζωές.

Κατά την πειραματική προκλινική προεργασία παραγωγής εμβολίων των εταιριών Pfizer/Biontech και Moderna κατά της COVID-19 δεν έγινε χρήση της κυταρικής σειράς «Wi-38» αλλά της κυτταρικής σειράς «HEK-293» που προέρχεται από κύτταρα νεφρού, τα οποία λήφθηκαν από υγιές θήλυ έμβρυο που νόμιμα ματαιώθηκε το 1973. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως τα εμβόλια Pfizer/Biontech Moderna και AstraZeneca δεν περιέχουν αυτά τα κύτταρα στο τελικό προϊόν του εμβολίου, αλλά χρησιμοποιήθηκαν μόνο στο προκλινικό στάδιο δοκιμών.

orthodoxianewsagency

Δείτε μερικά σχετικά άρθρα:

-Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) : “Η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα τόσο θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά κυρίως ιατρικό-επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή Πίστη και ζωή.”

-Τα ήδη νεκρωμένα εμβρυακά κύτταρα δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο;

-π. Στυλιανός Καρπαθίου: «Πνευματικώς παρά φύσιν όσα συμβαίνουν με το εμβόλιο. Είναι δυνατόν να στηριχθεί η πρόταση της Εκκλησίας για την υγεία του κόσμου πάνω στην άμβλωση;»

-Ἡ Διοικοῦσα Ἐκκλησία διασπείρει ἀνακριβεῖς εἰδήσεις;

Τὸ ΔΙΣ ἐξαμαρτεῖν, οὐκ ἀνδρῶν σοφῶν.

-Ναι ή Όχι στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ;

-Σήμερα από τη Διοικούσα Εκκλησία η νόσος δεν φιλοσοφείται και η επιστήμη θεοποιείται

-Ανοιχτή επιστολή του π. Στυλιανού Καρπαθίου προς την Σύνοδο για το ζήτημα του εμβολίου.

-Ερώτημα προς τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εμβολιασμό των πιστών

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλαμψε η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια είναι βουτηγμένα στο αίμα αθώων εμβρύων - αθώων ανθρώπων. Ενώ η σύνοδος στην πρώτη απόφαση της έλεγε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου κύτταρα εμβρύων στα εμβόλια που έχουμε μέχρι στιγμης. Τώρα μας λέει ο Μεσογαίας ότι ναι χρησιμοποιήθηκαν αλλά δεν είναι ανήθικο!!!
Ο ορθόδοξος κόσμος όμως έχει συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

"...αλλά της κυτταρικής σειράς «HEK-293» που προέρχεται από κύτταρα νεφρού, τα οποία λήφθηκαν από υγιές θήλυ έμβρυο που νόμιμα ματαιώθηκε το 1973."
"...αλλά χρησιμοποιήθηκαν μόνο στο προκλινικό στάδιο δοκιμών."

α) "νόμιμα ματαιώθηκε" = εκτρώθηκε;
β) "Μόνο σε ένα στάδιο" = Άρα χρησιμοποιήθηκαν. Δεν υπάρχει χρησιμοποιήθηκαν λίγο ή πολύ, αλλά χρησιμοποιήθηκαν, δεν έχει σημασία εάν είναι σε ένα ή πολλά στάδια, σημασία έχει ότι χρησιμοποιήθηκαν.

Η επιστολή του π. Συτλιανού Καρπαθίου, έχει ταράξει συνειδήσεις.
Και οι απαντήσεις που δίδονται, δυστυχώς τον επιβεβαιώνουν.
Εάν και στο θέμα των εκτρώσεων, οι αρμόδιοι Πνευματικοί Άρχοντες βρίσκουν δικαιολογίες, τότε τα πράγματα είναι πολύ οδυνηρά...

Χάρης είπε...

Αδελφοί μου, σκεφτείτε απλά:

1) Έχουμε κάποιον δολοφονημένο άνθρωπο του οποίου κάποια κύτταρα χρησιμοποιούνται από την επιστήμη για αντιμετώπιση ασθενειών.
2) Ο άνθρωπος αυτός ΔΕΝ δολοφονήθηκε με σκοπό να γίνει πειραματόζωο.


3) Αν εγώ λοιπόν ενώ είμαι αντικείμενος στην δολοφονία του, δεν συνεπάγεται πως αντίκειμαι και στην μετέπειτα χρήση κυττάρων του από έναν Ιατρό ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΚΕ για αυτόν τον λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρει άμεσα θέση ο σύλλογος προστασίας του αγέννητου παιδιού.

Ανώνυμος είπε...

Προς Χάρη: δεν αφήνεις τις σοφιστείες και τις προφάσεις εν αμαρτίαις λέω γω;

Ανώνυμος είπε...

Προς Χάρη: καλό copy-paste του συνοδικού ανακοινωθέντος έκανες...

Χάρης είπε...

Λόγια, κατηγορίες και ειρωνείες....
Όποιος έχει κάτι να καταθέσει στο δια ταύτα ας το κάνει..
Δυστυχώς, μερικοί φτωχαίνουν ΠΟΛΥ την πίστη μας..
Στενά μυαλά, στενοί ορίζοντες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο κλέφτης, είμαι ο κλεπταποδόχος. Δεν τιμωρούμαι;
Δεν είμαι ο φονιάς , είμαι ο συγκαλύψας τον φονιά. Δεν τιμωρούμαι;

Ανώνυμος είπε...

Προς Χάρη: ο π. Στυλιανός Καρπαθίου κατέθεσε την τεκμηριωμένη του ένσταση.
Έχεις να πεις τίποτε επ αυτού εκτός από τα τετριμμένα κοσμικόφρονα κλισέ του τύπου "στενά μυαλά,στενοί ορίζοντες";

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο Χάρης δεν στέκουν από χριστιανικής πλευράς
Αν είναι ηθικά επιλήψιμο η λήψη κυττάρων δολοφονηθέντων, θα είναι επειδή είναι κύτταρα δολοφονηθέντων.
Δεν την κάνει ηθικά επιλήψιμη την λήψη ο σκοπός της δολοφονίας (δηλαδή το να χρησιμοποιηθούν για ένα καλό τάδε), αλλά η ίδια η δολοφονία.

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά ο Μητρ. Μεσογαίας μας απογοήτευσε. Το γεγονός ότι στην επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλ. της Ελλάδος είναι ο καθηγ.Τσιόδρας με προβληματίζει ιδιαίτερα. Προσωπικά δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου. Ο ρόλος που έπαιξε εξ αρχής της πανδημίας ήταν ρόλος Δούρειου ίππου...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Χάρη είπες ότι
"Αν εγώ λοιπόν ενώ είμαι αντικείμενος στην δολοφονία του, δεν συνεπάγεται πως αντίκειμαι και στην μετέπειτα χρήση κυττάρων του από έναν Ιατρό ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΚΕ για αυτόν τον λόγο."

Θέλω να πιστεύω ότι το "Αν" με το οποίο αρχίζεις τη σκέψη σου δεν σημαίνει ότι έχεις αμφιβολίες για το ότι η έκτρωση αποτελεί το ειδεχθέστερο έγκλημα.

Επομένως αν κάποιος φαρμακοποιός πάρει το προϊόν αυτού του εγκλήματος και το χρησιμοποιήσει για να κάνει ωραίες αναπλαστικές κρέμες προσώπου θα τις αγόραζες; Νομίζω πως όχι, γιατί δεν μπορεί από τη μια να είσαι εναντίον των εκτρώσεων και από την άλλη να αγοράζεις τα "χρήσιμα" προϊόντα που προκύπτουν από αυτές.

Τώρα που κάποιος άλλος φαρμακοποιός με τη βοήθεια των κύτταρων των δολοφονηθέντων εμβρύων κάνει ένα εμβόλιο, το ηθικό κώλυμα πώς μπορεί να μην υφίσταται; Ο νόμος του Θεού "ου φονεύσεις" δεν καταργείται ποτέ και η χρήση των σφαγιασθέντων εμβρύων δεν μπορεί ΠΟΤΕ να νομιμοποιηθεί από τον ΘΕΙΟ ΝΟΜΟ, ο οποίος είναι φυσικά πάνω από τον ανθρώπινο.

Και μη μου πεις ότι με αυτό το εμβόλιο μπορεί να σωθούν εκατομμύρια ζωές γιατί τότε θα σου πω ότι το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν συνένοχοι των εκτρώσεων εκατομμύρια ψυχές και υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να ασθενήσουν ή και να αποβιώσουν πολλοί από αυτούς που θα το κάνουν (μακάρι όμως να καταλάβουν όλοι την παγίδα του διαβόλου και να συνέλθουν). Διότι όπως διδάσκουν και οι πατέρες μας «Το καλόν ούκ έστι καλόν, αν μη καλώς γένηται».

Ανώνυμος είπε...

Εμπιστοσύνη στους ειδικούς που κλείνουν τις εκκλησίες εν όψει Πάσχα και Χριστουγέννων δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ. Είναι πολέμιοι του Χριστού κι ομοιάζουν με αυτόν τον οποίο υπηρετούν, τον ανθρωποκτόνο διάβολο.

Ανώνυμος είπε...


Ντροπή !! και στον Μεσογαίας και σε όποιον υποστηρίζει τη νομιμοποίηση "προιόντων" των εκτρώσεων γιατί μας είναι χρήσιμα δηλ. την εμβρυωρυχία ! Είναι δαιμονική η άποψη ότι η ιερότητα (το ηθικό ή μη) μιας πράξης εξαρτάται από τη χρησιμότητά της. Με τη λογική αυτή, ο Ιούδας δεν θα πρέπει να καταδικάζεται γιατί η πράξη της προδοσίας του είναι ιερή, αφού οδήγησε στο Σταυρό και τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Πονηρός προσπαθεί να ιεροποιήσει την αμαρτία και να αποιεροποιήσει την αρετή. Ας συνέλθουμε αδελφοί ! όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδέκαστη και τελεσίδικη Κρίση του Θεού μετά θάνατον και εκεί τέτοιες σοφιστείες δεν περνάνε. Το ίδιο κάνει ο εν λόγω Ιεράρχης και με τη μεταμόσχευση οργάνων. Προπαγανδίζει τον ανύπαρκτο και μη προσδιοριζόμενο (ασαφή) επιστημονικά εγκεφαλικό θάνατο και το φόνο ανθρώπων που ακόμα χτυπά η καρδιά τους και ζουν, για να τους πάρουμε τα όργανα τους για να ζήσουν (;) άλλοι συνάνθρωποί μας. Και το χαρακτηρίζει αυτό αγάπη προς το συνάνθρωπο! Πάλι η χρησιμότητα έναντι της κατά Θεόν ιερότητας μιας πράξης. Ο Θεός να ελεήσει όλους όσους υποστηρίζουν τέτοια δαιμονικά πράγματα και ανοίγουν πύλες κολάσεως με την ίδια συλλογιστική: έμμεση αμνήστευση των εκτρώσεων, την κλωνοποίηση,την ευθανασία, τον τεχνητό έλεγχο των γεννήσεων, τον τεχνάνθρωπο κλπ. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος με ψυχή (σωματοψυχή), δημιούργημα και Ναός του Θεού με Πνεύμα "εξ άκρας συλλήψεως" είτε έχει πλήρως το τελικό του σώμα είτε είναι μόνο το ζυγωτό (το πρώτο κύτταρο του εμβρύου). Κι όπως λέγει ο Απ. Παύλος "ει τις τον ναό του Θεού φθείρει (πχ. κάνοντας κυτταρικές σειρές εμβολίων από κύτταρα εμβρύων), φθερεί τούτον ο Θεός" (Α΄ Κορ. 3, 17).

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσογαίας Νικόλαος είναι καλός. Καμία σχέση με δούρειους ίππους.
Παλεύει για το καλό της Εκκλησίας μας.
Απλά έχει και λάθη ορισμένες φορές.

Χάρης είπε...

και κάτι τελευταίο, γιατί πολύ χώρο δέσμευσα.
Ο π. Στ. Καρπαθίου, τόσα χρόνια δεν ήξερε με ποια διαδικασία φτιάχνονται τα εμβόλια; Ή τώρα ξαφνικά έπεσε από τα σύννεφα;
Ως γιατρός, επιστήμων βιοηθικής το ήξερε.
Γιατί σιωπούσε και τώρα τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος;

Ανώνυμος είπε...

Χάρη 9:00 π.μ. θα πρέπει να ντρέπεσαι που ειρωνεύεται τον καλό και παραδοσιακό κληρικό τον π. Στυλιανό Καρπαθίου! Ντροπή σου!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρπαθίου "τόσα χρόνια" ήταν από τους ελάχιστους που έβγαινε στις τηλεοράσεις και τα έβαζε με συνομιλητές 100% εχθρικούς προσπαθώντας να ακουστεί κάπως η φωνή της Εκκλησίας σε ακροατήριο ακατήχητο, όταν μητροπολιτάδες και αρχιμανδριτάδες ηγόραζον αγρόν. Ο τελευταίος που μπορείς να κατηγορηθεί ότι σιωπούσε ήταν ο Καρπαθίου.

Χάρης είπε...

Ναι, τον έχω παρακολουθήσει παλαιά με τους αρχαιολάτρες και μπράβο του!
Επί του προκειμένου των εμβολίων, ως βιοηθικός, τι προτείνει;
Γιατί τον ενόχλησε μόνον αυτό το εμβόλιο; τόσα χρόνια που εμβολιάζαμε τα παιδιά μας πως και δεν είχε αναληκηθεί το ζήτημα;

Ανώνυμος είπε...

Να μας εξηγήσουν οι της Εκκλησίας της Ελλαδος με ποιο σκεπτικό απέκλεισαν ότι αυτό το εμβολιο έχει σχέση με αυτό που αναφέρει ο Άγιος Παισιος στο βιβλίο Πνευματική αφύπνιση.Να μας εξηγήσουν αν αποκλείεται να είναι αυτό το εμβόλιο

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com