6 Ιαν 2021

Το μένος προς την Εκκλησία ενώνει κυβερνήσεις και «άρρωστες» συνειδήσεις!

Το Sportime κάνει απλά το αυτονόητο…

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η Εκκλησία έφτασε στο «μη παρέκει», το Sportime έκανε αυτό που έπρεπε και η μηχανή μίσους που βάλλει κατά του Χριστού «λαδώθηκε» και έπαψε να τρίζει.

Τωρινό δεν είναι. Ο «θάνατος» των Θεοφανείων είχε προαναγγελθεί. Επίσημα χείλη της Κυβέρνησης είχαν αναφερθεί σε «Απαγόρευση» του Αγιασμού των υδάτων. Απαγόρευση στα Θεοφάνεια. Ναι, απαγόρευση. Στην Πίστη, στον Χριστό, στον Αγιασμό.

Η Εκκλησία έκανε υπακοή. Μπήκε σε έναν αγώνα κατά της πανδημίας κι ας ήξερε πως στο τέλος, σε κάθε περίπτωση, «χαμένη» θα βγει. Επέλεξε ένα μονοπάτι μοναχών. Τήρησε τα όσα η ίδια και πρεσβεύει για τους Πιστούς της. Σε μια εποχή σύγχρονων χριστιανικών διωγμών έδειξε ταπείνωση. Κατανόηση. Υπομονή. Ψυχραιμία. Χρησιμοποίησε όλες τις αρετές που τη διέπουν.  Έβαλε όμως ένα τέλος.

Έκανε υπακοή το Πάσχα, στη Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Υπέμεινε να βλέπει τους Χριστιανούς να πληρώνουν πρόστιμα επειδή ήθελαν να προσκυνήσουν τον επιτάφιο.

Έμεινε ψύχραιμη όταν διατάχθηκε η απαγόρευση μεγαφώνων έξω από τις εκκλησίες για να μην ακούγονται οι ψαλμωδίες.

Έδειξε κατανόηση, πολλάκις, στην «ποινικοποίηση» της Θείας Ευχαριστίας.

Δεν παρασύρθηκε από το συναίσθημα, δεν «λύγισε» όταν οι Πιστοί με δάκρυα στα μάτια παρακαλούσαν να μεταλάβουν. 

Διατήρησε την ψυχραιμία της όταν είδε αστυνομία έξω από κάθε ναό, έξω από κάθε ξωκλήσι που ήταν ανοικτό.

Προσπάθησε και κατάφερε να είναι σύννομη σε όλα τα μέτρα. Στον τρόπο που γινόταν η Θεία Λειτουργία τις Κυριακές, τα Χριστούγεννα. Ακολούθησε κατά γράμμα τις δεσμεύσεις για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Δεν φοβήθηκε. Δεν δίστασε στιγμή να έρθει σε κόντρα με το ποίμνιό της που ζητούσε αντίδραση. Επίμονα, επισταμένα.

Για να φτάσουμε στο σήμερα. Στην ευθεία κόντρα με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Όχι επειδή δεν αντέχει άλλο. Μήτε επειδή επιθυμεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Χάθηκε απλώς το νόημα, η ουσία. Η Εκκλησία δεν μπορεί να συνεχίζει να συμμετέχει στον παραλογισμό. Δεν γίνεται να αποτελεί συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα απόσχισης του ανθρώπου από τον Χριστό.

Με τη σειρά μας, σαν Sportime, όλα τα σημερινά σχόλια θα τα πάρουμε ως «ευλογία». Όλες οι πληρωμένες και μη τοποθετήσεις από «δεξιά» και «αριστερά» τρολ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανταμώσουν στις «στραβοτιμονιές» αποτελούν παράσημο. Το μίσος και το μένος που υπάρχει για τον Χριστό και την Εκκλησία είναι απαράμιλλο. Αναδεικνύει εύκολα την κοινή πολιτική και μικρόψυχη ατζέντα που έχει ο καθένας από εσάς.

Όλες αυτές «αρρωστημένες» συνειδήσεις και τα δηλητηριασμένα μυαλά είναι αυτά που ευαγγελίζονται τον φιλελευθερισμό, κατακρίνουν τον ρατσισμό, αλλά την ίδια ώρα εύχονται ανεργία και κατευόδιο σε ένα μέσο που κάνει το αυτονόητο. Σέβεται…

sportime,05/01/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com