7 Αυγ 2020

Γιατί δεν φοράτε μάσκα; (Από αφήγηση προσκυνητού, πριν λίγες ημέρες, στο Άγιον Όρος ).

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΑ;

ΡΩΤΗΣΕ ένας Επίτροπος κάποιον Αγιονορείτη Γέροντα;

-Πάτερ  γιατί δεν φοράτε εσείς μάσκα στην Εκκλησία;

Εμείς στην Εκκλησία μας στην Αθήνα τους βγάζουμε έξω όποιος δεν την φορά.

-Και γιατί να φορέσω; Εκκλησία είναι εδώ ή υπόνομος;

Τι  λέγει ο Αρχιερεύς στον Εγκαινισμό των Ιερών Ναών; «Κατάστησον αυτόν λιμένα χειμαζομένων, ιατρείον παθών, καταφυγήν ασθενών, δαιμόνων φυγαδευτήριον» (Ακολουθία Εγκαινίων σελ.49,εκδ.Απ.Διακονία)

Επίσης και σε ένα τροπάρι γράφει για τον Ναό πως πλέον:

«Βλυσταίνει ρείθρα χάριτος,θαυμάτων βρύει τα νάματα και δωρείται ιάματα»  (βλ.αυτόθι Σελ.32)

Αν μάθουμε να υποκύπτουμε τώρα στα εύκολα τι θα κάνουμε στα δύσκολα;

Η παρούσα κατάσταση είναι μία άσκηση ετοιμότητας για το σφράγισμα που έρχεται και που δυστυχώς ή ευτυχώς  εκπλησσόμαστε   βλέποντας τώρα πολλές φίρμες Ορθοδόξων  Κληρικών, Μονών  και πιστών που έτρεχε η ευλάβεια από τα μπατζάκια τους όχι μόνον  να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα αλλά και να γίνονται Βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Μου λέει ο λογισμός μου πως όταν θα έρθει το σφράγισμα θα απαιτήσουν με άποψη  να το βάλουν όχι μόνο στο χέρι ή στο μέτωπο αλλά και στα πόδια  και στα αυτιά τους για να αποδείξουν τους νομοταγείς στον βασιλιά του κόσμου τούτου.

Αλλά για να σου κάνω και σε εσένα Επίτροπε ένα ξεσκόνισμα:

Διώχνετε τους Βαπτισμένους Χριστιανούς  από τις Εκκλησίες που δεν φορούνε μάσκα; Και αν θέλουν να κοινωνήσουν ποιος έχει δικαίωμα να τους απαγορεύσει; «Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξωλέγει ο Κύριός μας. » (Ιωάνν στ΄-37)

Εσύ κύριε επίτροπε που κάμεις  τον Γορίλα του Ναού, και οι Ιερείς που σε βάζουνε,θε’να  δώσετε απολογία στον Χριστόν αν αύριο κάποιος  διωγμένος από σου σκανδαλιστεί και φύγει από την μάνδρα του Κυρίου  και ίσως μετά πεθάνει ακοινώνητος.

Και άραγε αυτοί που κοινωνούν και βάζουν μετά πάλι την μάσκα δεν κολλά η Θεία Κοινωνία από τα χείλη τους στην μάσκα; Και τί την κάνουν μετά, την πετάνε στα σκουπίδια της τουαλέτας;

Μάλλον εσύ θα πρέπει να βγείς από την Εκκλησία και να πας να το εξομολογηθείς αμέσως το αμάρτημά σου σε έναν καλό Πνευματικό.

Τα ύστερα του κόσμου. Υπεραγία Θεοτόκε φώτισον ημάς!

Μάλλον πρέπει να φορέσουμε στο Εικόνισμα της Παναγίας μάσκα για να μην την μολύνουμε με την μαγαρισιά της απιστίας και του θράσους μας.

Αγιονορείτης Ταξιδευτής

Άπαντα Ορθοδοξίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο λογισμός του τού κυρίου ταξιδευτή και είναι και σύμφωνος με τη Γραφή. Το εν τρίτο των αστέρων του ουρανού θα πέσουν, λέει η Αποκάλυψη (και η προφητεία του Δανιήλ, αν δε με απατά η μνήμη μου;). Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει λόγος να απελπιζόμαστε, αφού τα υπόλοιπα άστρα του ουρανού θα σταθούν - και θα είναι και περισσότερα, θα είναι τα δύο τρίτα!

Για να έρθει όμως τα χάραγμα, θα πρέπει πρώτα να δούμε τον ίδιο τον Αντίχριστο, που θα είναι άνθρωπος, θα ποιήσει σημεία και τέρατα και θα ανακηρύξει και τον εαυτό του θεό. Και άλλα γεγονότα θα γίνουν πριν φτάσουμε στο χάραγμα, τουλάχιστον έτσι τα έχω καταλάβει από τις ομιλίες του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου.

Δε λέω ότι "έχουμε καιρό". Καθόλου καιρό δεν έχουμε, χρειάζεται να δουλεύουμε τη μετάνοιά μας τώρα. Και δεν αποκλείεται καθόλου η γενιά μας να τα προλάβει τα έσχατα, εφόσον άλλωστε "αι ημέραι κολοβοθήσονται". Αλλά και να μην βλέπουμε το χάραγμα εκεί που δεν υπάρχει.

Efstathios Efstathios είπε...

Δυστυχώς πέσαμε στην παγίδα να συζητάμε θέματα που είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια λυμένα!!! Τα ίδια λάθη όπως το 1965 με το Παγκόσμιο συμβούλιο Εκκλησιών και της δεκαετίας του '80 με το "Νίκας της Βασιλεύσει"!!! Η Εκκλησία δεν πρέπει καν να δίνει λαβή για συζήτηση θεμάτων που ο Χριστός μας άφησε παρακαταθήκη!!!

Διονύσιος είπε...

Μπράβο στον Αγιονορειτη Ταξιδευτή για τα θαυμαστά λόγια του.

Vasiliki είπε...

Δηλαδή τις προσεχείς βδομάδες τώρα που είναι φθινόπωρο να μην παίρνουμε ζακέτα στην εκκλησία έτσι; Ο Θεός είναι εκεί και δε θα μας αφήσει να κρυώσουμε.. Ας δείξουμε όλοι κατανόηση είναι ιδιαίτερες οι στιγμές που παίρναμε. Ένας άρρωστος λιγότερο είναι κέρδος. Αλλά κυρίως πρέπει εμείς οι χριστιανοί να είμαστε ενωμένοι!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com