4 Ιουλ 2020

O μεγαλύτερος ρατσισμός είναι αυτός που επιβάλλεται εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου

O μεγαλύτερος ρατσισμός είναι αυτός που επιβάλλεται εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου
Υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να νοιώθεις περηφάνεια για την καταγωγή σου; Υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την προστασία της Πατρίδας σου; Υπάρχουν μεγαλύτερα πρότυπα από τους ήρωες της Ιστορίας μας; Υπάρχει μεγαλύτερος σκοπός από την ανάγκη να παραδώσουμε μία ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία στις επόμενες γενιές;

Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα απαντούσα ξεκάθαρα ΟΧΙ. Και τα συμπεράσματα με οδηγούν στο να απαντήσω με ευκολία τις επόμενες ερωτήσεις: Είναι ρατσισμός να θέλεις να θέλεις να κυκλοφοράς ασφαλής στους δρόμους της Κύπρου; Είναι ρατσισμός να θέλεις τα παιδιά σου να μεγαλώσουν με τις Ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες, όπως και εσύ; Είναι ρατσισμός να κρατήσεις στον τόπο τους τα μνημεία της ένδοξης ιστορίας του νησιού; Αναμφίβολα ΟΧΙ
Οτιδήποτε άλλο όμως είναι ρατσιστικό! Ρατσιστικό απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου, τους ανθρώπους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια υφίστανται το μοναδικό ρατσισμό που υπάρχει στο νησί.
• Γιατί εσύ όταν πας στο Νοσοκομείο, κάποιοι άλλοι έχουν προτεραιότητα έχοντας το «προνόμιο» να είναι μετανάστες.
• Γιατί εσύ δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ελεύθερος και με εξασφαλισμένη τη σωματική σου ακεραιότητα σε κάθε γειτονιά του τόπου σου.
• Γιατί για εσένα υπάρχουν επιδόματα μόνο αν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή τους σε αιτητές πολιτικού ασύλου και παράνομους μετανάστες.
• Γιατί εσύ δεν έχεις κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σε υπερασπιστούν.
• Γιατί εσύ δεν είσαι Τουρκοκύπριος για να αποτελούν τα δίδακτρά σου στο ιδιωτικό σχολείο ευγενή χορηγία από το Κράτος.
• Γιατί εσύ δεν έχεις την ταμπέλα του «κατατρεγμένου πρόσφυγα» που πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί και να επιβιώσει.
• Γιατί εσύ είσαι Έλληνας, και στην Κύπρο του 2020 αυτό είναι μειονέκτημα.
Σε όλα αυτά πρέπει να αντιδράσεις. Συντεταγμένα, Οργανωμένα, Στρατηγικά. Επιλύοντας το πρόβλημα στη ρίζα του. Αυτό επιτάσσει το μέγεθος στο οποίο έχει φτάσει σήμερα και αυτό έχουμε σκοπό να πράξουμε.
Ως ΕΛΑΜ, εδώ και χρόνια έχουμε καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την ολιστική επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος:
• ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ χορήγησης ασύλου σε παρανόμως εισερχομένους στην Κύπρο, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ελλάδα (09.03.2020)
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ σε παράνομους μετανάστες (ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ καταψήφισαν την πρότασή μας)
• ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ σε φοιτητές και όσους βρίσκονται στην Κύπρο με καθεστώς εργασίας να καταθέτουν αίτηση πολιτικού ασύλου.
• ΑΠΕΛΑΣΗ όσων αλλοδαπών έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.
• ΚΛΕΙΣΙΜΟ όλων των οδοφραγμάτων, με αυστηρότατη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και της γραμμής αντιπαράταξης
• ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ισπανία (13.02.2020)
Είναι ξεκάθαρο πως λύσεις υπάρχουν. Αυτό που υπολείπεται είναι η πολιτική βούληση για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Αν δεν εφαρμοστεί τότε όλοι μας θα πρέπει να ξεχάσουμε την Κύπρο που ξέραμε και να συμβιβαστούμε με ένα νησί που θα κυβερνά η ανασφάλεια, η τρομοκρατία, η ισλαμιστική φιλοσοφία του νόμου της ζούγκλας.
Το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να ασκεί τις δικές του πιέσεις. Να εργάζεται εποικοδομητικά για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Να στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος και να στηλιτεύει κάθε ενέργεια που ευνοεί την παράνομη μετανάστευση. Σε αυτό τον αγώνα όμως σε χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Μόνο έτσι θα δυναμώσουμε τη φωνή μας για το αύριο που χτίζουμε, για το νησί που ονειρευόμαστε, για την Κύπρο μας που αγαπάμε!
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ,Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Πηγή: Σημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com