30 Ιουλ 2020

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει τους πιστούς να φορούν μάσκες και στους ναούς

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει τους πιστούς να φορούν μάσκες και στους ναούς
Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς υπάρχει μια εξέλιξη όχι ευχάριστη για την πανδημία στη χώρα.

Τα κρούσματα, όπως είπε, καθημερινά αυξάνονται και έτσι γίνεται μια προσπάθεια λήψης μέτρων υγιεινής. Έτσι, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε γνωστό ότι σχετικά με τις πανηγύρεις της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τα μέτρα υγιεινής συνεχίζονται και, μάλιστα, υποστήριξε θα πρέπει να εφαρμοστούν με ακόμη αυστηρότερο τρόπο, ενώ επανέλαβε ότι δε θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Πρόσθεσε δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσταση για χρήση της μάσκας εντός του ναού και κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, ενώ ο ίδιος προτείνει να είναι σε χρήση η μάσκα από μέρους των πιστών, όχι μόνο εντός του Ιερού Ναού, αλλά και όπου υπάρχουν συναθροίσεις και συνάξεις.
Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να τηρεί επακριβώς και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας και, κυρίως, αυτά της απόστασης, της υγιεινής και της προφύλαξης, ενώ συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικά και επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει τις συναθροίσεις και τις πολυκοσμικές συναντήσεις.
Υποχρεωτική η μάσκα στα γραφεία της Μητρόπολης και των Ναών
Ακόμα ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε γνωστό ότι η προσέλευση στα γραφεία των ναών καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως θα γίνεται με χρήση μάσκας και κανείς δε θα γίνεται δεκτός στις υπηρεσίες διαφορετικά, κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για τους εργαζομένους στις εν λόγω υπηρεσίες.
Κλείνοντας ανέφερε ότι προτρέπει όλους να τηρούν επακριβώς τα μέτρα υγιεινής και να εφαρμόζουν τη χρήση της μάσκας σε κάθε τους εκδήλωση, για να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις όπως βιώνει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος.
Τι γίνεται με τις αποστάσεις στους ναούς και ο αριθμός των πιστών
Σε ερώτηση για τους πιστούς ανά ναό και τα μέτρα που υπάρχουν, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απάντησε ότι υφίσταται όριο και πρέπει ο κάθε πιστός να απέχει 1.5 μέτρο από το διπλανό του, ενώ για το συνολικό αριθμών των πιστών είπε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα ναό να είναι πάνω από 50 άτομα.
Π.Μπ.
tharrosnews,30/07/2020

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από δαύτον.
Είναι γνωστές από το παρελθόν οι ολέθριες απόψεις του σε θέματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη πίστη (βλέπε Πουσάν) οπότε δεν μας ξενίζει η τοποθέτησή του.

Ανώνυμος είπε...

Κατάντημα επισκόπου!
Αλλά τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα νοσήσει κάποιος πιστός λόγω της χρήσης της επικίνδυνης μάσκας.

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμη φορά ο πιστός λαός θα στερηθεί τις λιτανείες που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν θαύματα και που επιβάλλονται όταν υπάρχει πανδημία.
Και αυτό με ένα επισκοπικό φιρμάνι, λες και η κάθε μητρόπολη είναι τσιφλίκι του κάθε μητροπολίτη.
Εκεί μας κατάντησαν ο επιστημονισμός και ο ορθολογισμός.
Να τα περιμένουμε όλα από την αδύναμη και αλληλοαναιρούμενη επιστήμη.
Αντί ο δεσπότης της Καλαμάτας να εκδίδει υγειονομικές διαταγές δίκην Κικίλια και Χαρδαλιά, καλό θα είναι να κάνει λιτανείες, αγρυπνίες και να καλέσει το λαό σε μετάνοια.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Περίμενε ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com