28 Ιουλ 2020

Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου: Τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό

Εκκλησία της Ελλάδος: Τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό
«Η Εκκλησία, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του καλοκαιριού (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή  την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.
«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το  Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ethnos.gr,28.07.2020 Φωτό copyright: eurokinissi

…………………………………………
Εγκύκλιο σημείωμα για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς (28/7/2020).
Εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να σας συνείχε στον ίδιο, τουλάχιστο, βαθμό και ο κατά πολύ πιο
υπεύθυνος ρόλος σας, ως φυλάκων και κατ εξοχήν τηρητών της παρακαταθήκης των ιερών κανόνων,σεβασμιώτατοι!
Που αφορούν στην πνευματική υγεία κλήρου και λαού, την κατ εξοχήν και κυρίως υγεία.
Αλλά σεις, σε προγενέστερο συνοδικό κείμενο, χαρακτηρίσατε την υγεία του σώματος, του υποδεεστέρου ποιοτικώς και αξιολογικώς, συστατικού του δισυνθέτου ανθρώπου, ως το "ύψιστο αγαθό επί της γης"...
Λ. Ν.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Μπράβο!!!!
Να περάσετε από τον Χαρδαλιά για παραλαβή πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων

Ορθόδοξη Ενημέρωση είπε...

Σκάνε από ζήλεια οι ΔΕΚΟ με την τοποθέτησή σας! Το ακωλυτο τελέσεως των ιερών ακολουθιών δεν συμβιβάζεται ούτε με τη μασκαροποίηση του προσώπου του πιστού ούτε με τις κορδέλες στα καθίσματα και την αυλιση των πιστών έξωθεν του ναού.
Η υποκρισία πρέπει να έχει κάποια όρια!

ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ_Α.Ε. είπε...

«Οὐαὶ ὑμῖν, Γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑπο-κριταί, ὅτι κλείετε τὴν Βασιλείαν τῶν Οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχε-σθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχο¬μέν¬ους ἀφίετε εἰσελθεῖν». (κατά Ματθ. κγ΄ 14).

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα δέν υπάρχει κανένα όριο ως πρός τήν τέλεσή του ΚΑΚΟΥ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com