30 Ιουλ 2020

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι σε μάσκες στις εκκλησίες αν το συνιστούν οι ειδικοί

Ιερώνυμος: Ναι σε μάσκες στις εκκλησίες αν το συνιστούν οι ειδικοί ...
Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων|OPEN TV
«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, πρέπει να κάνουμε υπακοή. Πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις όμως… Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Θα γίνει στα γήπεδα; Θα γίνει παντού; Γιατί έχει φανεί ότι δεν υπήρξαν έντιμοι μαζί μας οι ειδικοί»…
(https://www.youtube.com/watch?v=cSbvNaIuxb8&feature=emb_title)

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπακοή ΔΕΝ κάνουμε σε όποιον μας λέει οτιδήποτε, δεν είμαστε πρόβατα.
Υπακοή κάνουμε μόνο στο πνευματικό μας.

Evans είπε...

Αισχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η ΄λεβέντικη¨ ιεραρχία μας! Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Ιερώνυμο. Ο Θεός να μας λυπηθεί...

Χρυσαυγή Κοκολινη είπε...

Υπακοή κάνουμε μόνο στο Άγιο Θέλημα του Κυρίου και στον πνευματικό μας. Όχι σε όποιον απαρνείται τον Κύριο βγάζοντας τον Τίμιο Σταυρό για να μην προσβάλλει αλλόθρησκους. Αρκετά πια. Οι Ναοί έχουν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος,δεν είναι χώροι μασκοφόρων. Μια φορά μας κλείσατε τις εκκλησίες μη μας ζητάτε τώρα να τις εξευτελίσουμε κάνοντας "υπακοή".

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ὑπακοή κάνουμε μόνο στόν θεό.
Γιά νά γίνω σαφέστερη πρός ἀποφυγήν παρεξηγήσεων,
στόν πνευματικό μας κάνουμε ὑπακοή μόνο ἐφόσον ὑπακούει κι αὐτός στόν Θεό (ἑπόμενος τοῖς Αγίοις Πατράσιν) καί δέν πέφτει σέ πλάνες καί σέ ἀδιάκριτα ἄλαλα καί μπάλαλα χωρίς μεταστροφή.
Γιατί σέ μία τέτοια ἀτυχή περίπτωση πρέπει νά προβληματισθοῦμε γιά τό ποῦ βρισκόμαστε καί ἴσως χρειασθεῖ νά βροῦμε ἄλλον πνευματικό.
Ἐκτός ἄν μᾶς διώξει ὁ ἴδιος ὅταν τοῦ ἐκφράζουμε τό ἀληθές καί τό πολεμᾶ ὠς ἀναληθές, ὁπότε μᾶς ἐπιβεβαιώνει ἡ στάση του γιά τό ποῦ βαδίζει καί ὁ ἴδιος καί ἐμεῖς μαζί του.

Αρτζι είπε...

Που κάνει υπακοη στον "οποιονδήποτε οπωσδήποτε"

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το μέτρο ισχύει μόνο για τους αχθόχθονες, ώσπου να πεθάνουμε. Στις εκκλησίες πρώτα από όλα, και μετά στα γήπεδα, στην θάλασσα να μην αναπνεύσουμε καθόλου οξυγόνο μόνο διοξείδιο δηλαδή δηλητήριο, να πέφτουμαι στους δρόμους για να κάνουν το τεστ και να βγαίνουμε θετικοί στον κορω19,15,-1 κτλ.. Και γιατί να μαθαίνουμε για την Αμερική υπάρχουν και γειτονικά κράτη. Υπάρχουν λύσεις αλλά πρέπει να είναι καθολικές. Όχι στα σούπερ μάρκετ, υπάρχουν μικρά μαγαζιά και να ζητούμε να μας φέρνουμε τα προϊόντα έξω, όχι σε τέτοιες εκκλησιές γιατί είναι βλασφημία, όχι σε καφετερίες, όχι σε ταβέρνες, υπάρχουν και πάρκα να καθίσεις, υπάρχουν και μπαλκόνια γενικά όχι όπου υπάρχουν μάσκες.

Χρυσαυγή Κοκολινη είπε...

Υπακοή κάνουμε στον Κύριο και στον πνευματικό μας πλέον.. Ο Ιερός Ναός σφύζει από την Χάρη του Αγίου Πνεύματος,είναι χώρος αγιασμενος από άκρη σε άκρη.Δεν είναι χώρος σύναξης μασκοφόρων.Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάτι περισσότερο από έναν Ιεράρχη που βγάζει τον Τίμιο Σταυρό για να μην προσβάλλει αλλόθρησκους. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από αυτούς που έκλεισαν τις Εκκλησίες χωρίς καν προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης.Θλίβομαι Γιατί μετα το κλείσιμο των Εκκλησιών στοχεύουν στον εξευτελισμό αυτών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!ΝΤΡΟΠΗ!!!Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ειδικών για τη χρήση της και ο αρχιεπίσκοπος λέει ότι θα κάνουμε ότι μας πουν οι ειδικοί...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πρόδωσε την πίστη στην Μία Εκκλησία, εισηγούμενος και υπογράφοντας τα αντορθόδοξα κείμενα της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Στη βλασφημία των μασκών μέσα στους ναούς θα κολλήσει;

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιον να κάνουμε υπακοή;στους λοιμωξιολογους;Ο ναός είναι χώρος αγιασμού με συνεχή την εγκατοικηση του Τριαδικού Θεού μας σε αυτόν .Παν τι αγιαζεται ευρισκόμενο εντός του.Στην εκκλησία τα πάντα είναι Αγία (Αγ.Ιουστινος Πόποβιτς) .Αμφισβητούμε τον άγιο και αγιαστικο χαρακτήρα της εκκλησίας και κάνουμε υπακοή στον κάθε λοιμωξιολογο "ειδικό"? ΟΧΙ λοιπόν,αρνουμαστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιεί το όπλο που πάρα πολλοί άλλοι είτε από εσκεμμένα είτε αφέλεια χρησιμοποίησαν.
Αντί να εξηγήσει για πιο λόγο δεν υπάρχει πρόβλημα στους Ναούς, χρησιμοποιεί τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ προκείμενου να υπάρξει διαβεβαίωση ότι παντού θα επικρατήσει η τυραννική επιβολή της Μάσκας,
Τότε η “Υπακοή” στους “Ειδικούς” θα είναι ευλογημένη..

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Κάνατε υπακοή στον αντίχριστο και νυν αφορισμένο Καίσαρα κλείνοντας τις Εκκλησίες και τώρα προαναγγέλλετε, πριν ακόμη σας ζητηθεί, υπακοή στην διακομώδηση των Μυστηρίων και στην έμπρακτη άρνηση της ζωοπαρόχου παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στους Ιερούς Ναούς μας.Διασώστε τα τελευταία ίχνη της όποιας αξιοπρέπειας σας εξαγγέλλοντας την παράλληλη τέλεση της Θείας Λειτουργίας αλλά και των λοιπών Ακολουθιών σε ασφαλείς ελεγχόμενους υπαίθριους χώρους για όσους πιστούς απεχθάνονται αυτά τα μασκαριλίκια.

Ανώνυμος είπε...

Η αποϊεροποίηση των πάντων.
Και μόνο που αραδιάζει όλα αυτά τα μέρη εξισώνοντάς τα, ουσιαστικά, με τον Ιερό Ναό είναι πτώση. Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έλεγε πως ο διάβολος στην αρχή ζητά απλά να συνυπάρχει μαζί μας. Μετά μας καλεί σε διάλογο και έτσι, τέλος, πετυχαίνει την ανατροπή μας. Το χειρότερο, όμως, είναι πως προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πτώση είναι η ορθή στάση ("...ίνα αλλοιώσει νόμους και καιρούς....¨)

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος !! Ο Άγιος Πορφύριος είχε πει ότι θα έρθει αποστασία του κλήρου.

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει η μέρα πού ουτέ η Θεία Κοινωνία δέν θα δίδεται στούς πιστούς(οσοι θα'ναι μέχρι τότε) λόγω παντελή έλλειψης του κρασιού(νάμα).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com