12 Ιουλ 2020

Ουκρανοί σχισματικοί και Ουνίτες εγκαινίασαν μαζί στρατιωτική βάση.

Παρότι οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν στους Ορθόδοξους κληρικούς να συλλειτουργούν με «κληρικούς» οποιασδήποτε άλλης ομολογίας, εκπρόσωποι της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ) και της «Ουνιτικής Ελληνόρυθμης Καθολικής εκκλησίας» συλλειτούργησαν μαζί πολλές φορές μετά από την δημιουργία της ΟΕΟ τον Δεκέμβριο του 2018.

Προσφάτως, την Τρίτη 7 Ιουλίου, ένας «επίσκοπος» της ΟΕΟ και ένας «επίσκοπος» των Ουνιτών συλλειτούργησαν μαζί στα εγκαίνια μιας νέας στρατιωτικής βάσης στο Μακάτσεβο [Mukachevo].
Η «Επισκοπή Υπερκαρπαθίας» της ΟΕΟ αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες ήταν ο Ουζχορόντ και Υπερκαρπαθίας Βαρσανούφιος και ο βοηθός Ουνίτης «επίσκοπος» της επαρχίας στο Μουκάτσεβο.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, η τελετή έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Συνταγματάρχη Όλεγκ Κοντσάρεκ [Oleg Goncharuk], διοικητή της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας της Υπερκαρπαθίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και άλλοι Ουνίτες «κληρικοί» και «κληρικοί» της ΟΕΟ.
Η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων αναφέρει ότι πρόσφατα στο Τερνοπόλ σχισματικοί και Ουνίτες συλλετούργησαν μαζί στην κηδεία ενός στρατιώτη.
Τον Μάρτιο η ΟΕΟ και οι Ουνίτες άνοιξαν έναν διαθρησκευτικό ναό για το στρατιωτικό προσωπικό στην επαρχία Ντόνετσκ. Ο ναός αυτός δεν εντάσσεται κάπου συγκεκριμένα. Τον Μάιο οι σχισματικοί, οι Ουνίτες και οι Παπικοί φύτεψαν ένα «δέντρο ενότητας» σε μια παπική σχολή.
Η ΟΕΟ έχει συλλειτουργήσει πολλές φορές με Παπικούς και άλλους σχισματικούς.
……………………………………………………………..
Μετάφραση Φαίη Τας Θύρας Τας Θύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com