18 Μαΐ 2020

Η Πνευματική και Εκκλησιαστική Κρίση: Συνέντευξη του Καθηγητή Δημήτρη Τσελεγγίδη στον π. Πέτρο Χίρς (Μέρος Β')

3 σχόλια:

Αντώνης είπε...

Τελικά ποιος έχει δίκιο, ο π. Σάββας ο Αγιορείτης που μας λέει ότι «Ο συνωστισμός στόν ναό δέν μολύνει τούς πιστούς» ή ο κ. Τσελεγγίδης που μας λέει ότι μπορεί να μολυνθούμε μέσα στο Ναό (9ο λεπτό και μετά)..
Γιατί πρέπει να φορτωθεί ο λαός με ενοχές ότι βλασφημεί όταν φοβάται μήπως μολυνθεί από κάποιον φορέα του Covid-19 μέσα στο Ναό ;;
Η στάση της Εκκλησίας, όπως είπα και σε άλλο άρθρο εδώ στο φιλόξενο ιστολόγιο «Ακτίνες», για αιώνες είναι ξεκάθαρη. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα οι λεπροί! Όχι μόνο δεν εκκλησιάζονταν με άλλους ανθρώπους αλλά αν τυχόν κάποιος λεπρός έπρεπε να πάει π.χ. σε ένα χωριό έβαζε κουδούνα για να προειδοποιεί τους κατοίκους! Πολλά τα λεπροκομεία και τα σπήλαια για τους λεπρούς αλλά ποτέ μαζί με υγιείς ανθρώπους!
Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος μέσα στους αιώνες (αν βρείτε κάποιον και μάλιστα από τους άγιους Πατέρες, παρακαλώ να μου το πείτε) ο οποίος θα προέτρεπε το λαό να δεχθεί τους λεπρούς στις εκκλησιές σα να μη συνέβαινε τίποτα! Πολλά τα παραδείγματα όπου επιφανείς και άγιοι άνθρωποι φρόντιζαν οι ίδιοι τους λεπρούς αλλά μέχρις εκεί!

Λουκάς είπε...

Χριστός Ανέστη .
Αγαπητέ Αντώνιε , ως λειτουργός υγείας στηριζόμενος αποκλειστικά σε λογικά πλαίσια , υπέπεσα , θεωρώντας το ίδιο , την μετάδοση δηλαδή εντός του Ναού . Ο πάτερ Σάββας με έντονη θεολογία κ πίστη , αλλά και γνώσεις ιατρικής ( απόφοιτος ιατρικού κλάδου ) εκφέρει την αποχή του . Η αυτή άποψη του καθηγητού κ Τσελεγγίδη , είναι παρόμοια . Άκουσε την ξανά .
Έχω την ευλογία να τους έχω γνωρίσει κ τους δύο τους .
Το ότι πάω στην εκκλησία δε σημαίνει ότι θα σωθώ κ όλας . Και δεν είναι μόνο θέμα πίστεως , αλλά κ παραχώρηση Θεού . Να πιστεύω ότι κατά το θέλημά του , ό,τι κ αν ανθρώπινα μου συμβεί , θεολογικά ο Κύριος το κάνει για να με σώσει . Δύσκολο ανθρώπινα να το καταλάβεις , εύκολο αν δοθούν οι ψυχές μας στην προνοιά Του .

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στις αποψεις των δυο σεβαστων προσωπων [Τσελεγγιδη, π. Σαββα], διοτι ο πρωτος ουσιαστικα νομιμοποιει τις αποστασεις και τις μασκες εντος του ναου, πραγμα κατα την αποψη μου απαραδεκτο. Γ.Π.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com