24 Μαΐ 2020

Από δω και πέρα τι θα κάνουμε…

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!
Ο Χριστός Αναστήθηκε! Αλλά οι εχθροί του δε διασκορπίσθηκαν τελείως! Για αυτό φταίμε εμείς. Διότι δε συμμετείχαμε όλοι ως ένα ενωμένο ορθόδοξο γένος και έθνος στα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού! Ντροπιαστήκαμε από μια εποχιακή νόσο. Αφήσαμε το Χριστό μόνο!

Φθάσαμε σε σημείο να παρατήσουμε και τους ηλικιωμένους γονείς μας άρρωστους, παράλυτους, ανήμπορους, εμπερίστατους, με το φόβο μην κολλήσουμε.
Αλλά ήδη κάποιοι μας μάθανε να τους παρατάμε στα γηροκομεία, γι αυτό δεν το έχουμε σε τίποτα να τους αφήνουμε μόνους μέσα στους 4 τοίχους.
Προσοχή να μη φθάσουμε σε σημείο να πεθαίνουν τα παιδιά αβάπτιστα, και οι νεκροί άταφοι και αδιάβαστοι, να μην τελούνται γάμοι με το φόβο γρίπης. 
Αλλά κάποιοι μας είπανε ότι, ξέρεις διευκολύνσου λίγο, μην κάνεις βάπτισμα, κάνε ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, πήγαινε να κάψεις το νεκρό σου, μην τον θάβεις, μην κάνεις γάμο ορθόδοξο, κάνε πολιτικό, να πάρεις και επίδομα. Διευκολύνσεις που μας οδηγούν σε αποστασία, σε υποβάθμιση του σεπτού ανθρώπινου προσώπου, σε πνευματικό και σωματικό θάνατο, σε απώλεια κάθε θεόσδοτης χαράς αυτού του βίου, σε υπακοή στο διάβολο.
Φθάσαμε σε σημείο να βλέπουμε τη Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, χωρίς να είμαστε άρρωστοι.     
Αλλά κάποιοι επένδυσαν πολλά στην ‘ψηφιακή Ελλάδα’, μας μπόλιασαν με το διαδίκτυο, μας γέμισαν ενοχές μέσω αυτού, μας αρρώστησαν…….
Ξεχάσαμε τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που έλεγε ότι θα έρθει καιρός που ο διάβολος θα μπει σε ένα κουτί και οι κεραίες του θα είναι επάνω στα σπίτια μας, και το κολοκύθι του διαβόλου, θα κόβει βόλτες πάνω από τα κεφάλια μας. Η τηλεόραση, το διαδίκτυο, οι κεραίες τους και οι δορυφόροι πάνω από τα κεφάλια μας. 
Να μη φθάσουμε σε σημείο να κλειστούμε στους 4 τοίχους του σπιτιού μας. 
Αλλά κάποιοι φρόντισαν να κάνουν πολύ άνετη τη φυλακή των 4 τοίχων: μπάνια πολυτελείας, τεράστιες τηλεοράσεις, παραγγελίες μέσω διαδικτύου, τι άλλο να ζητήσει κάποιος, κάποιος που ξέχασε τι θα πει ζωή.
Ο Άγιος Κοσμάς είχε πει ότι θα έρθει καιρός που θα κάνεις χιλιόμετρα να συναντήσεις άνθρωπο. Κάποιοι θέλουν να αλώσουν την κοινωνία μας με τον άνθρωπο και την κοινωνία μας με το Θεό.
Από τις αρχές του περασμένου αιώνα κάποιοι διαφημίσαν το φεμινισμό, το γυμνισμό, παρήγαγαν ότι πιο διεστραμμένο για να στοχεύσουν τη γυναίκα. Οι γυναίκες έφτασαν να χάσουν την ταυτότητά τους. Εργάστηκαν. Έκαναν καριέρα. Πλούτισαν. Φορολογήθηκαν. Ανεξαρτητοποιήθηκαν. Σκότωσαν εκατομμύρια βρέφη με τις εκτρώσεις. Γυμνώθηκαν. Εκτράπηκαν ηθικά. Ξέχασαν να μαγειρεύουν… και τώρα αντί να έχουν την ευαισθησία να σταθούν στο προσκέφαλο των ασθενών οικείων τους, να τους σκουπίσουν τον ιδρώτα τους, να τους μαγειρέψουν μια ζεστή σούπα, να τους πουν ένα λόγο καρδιάς,  τους παρατούν καθώς φοβούνται μην κολλήσουν γρίπη. Λες και θα πεθάνουν από μια γρίπη ή λες και θα ζήσουν αιώνια σε αυτή τη γη. Ξεχνώντας την αιώνια απώλεια λόγω της αμαρτίας. Χάνουν έτσι και τη χαρά της παρούσης ζωής και τη χαρά της αιώνιας ζωής. Διώξαμε το Χριστό από τη ζωή μας, και γίναμε άχρηστοι, “άναλον άλας”.
Ο Άγιος Γαβριήλ ο Γεωργιανός είπε ότι στα έσχατα χρόνια δε θα μπορούμε ούτε τον ουρανό να κοιτούμε από τα θαύματα που θα κάνει ο διάβολος, με την παραχώρηση του Θεού.
Όποιος εξουσιάζεται από την αμαρτία μανιωδώς, κάποια στιγμή παραδίδεται με το ίδιό του θέλημα στο διάβολο.
Χρειάζονται άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των όσων μας έρχονται…
Αγοράζουμε ορθόδοξο σταυρό, αν δεν έχουμε, τον φοράμε και δεν τον βγάζουμε ποτέ από το λαιμό μας. Μόνο αν μας σκοτώσουν, μας τον βγάζουν, όταν πια δηλαδή η ψυχή δεν κινεί το σώμά μας.
Αγοράζουμε Καινή Διαθήκη και τη μελετάμε κάθε ημέρα. Μόνο και η ύπαρξη της Καινής Διαθήκης στο σπίτι απομακρύνει τα πονηρά πνεύματα.
Κάνουμε εικονοστάσι και βάζουμε στο σπίτι μας καντήλι να καίει μέρα-νύχτα.
Νηστεύουμε, εξομολογούμαστε, κοινωνάμε, πίνουμε Αγιασμό και τρώμε Αντίδωρο καθημερινά.
Χαρίζουμε την πρώτη και την τελευταία στιγμή της ημέρας μας στο Χριστό. Το πρωί και την εσπέρα με την πρωϊνή και τη βραδυνή προσευχή.
Αγοράζουμε το βιβλιαράκι ‘Οι καθ’ ημέραν προσευχές του ορθοδόξου Χριστιανού’. Αν δεν ξεκινήσουμε τη μέρά μας με προσευχή ο διάβολος θα βάλει στη διάνοιά μας μάταιες σκέψεις (πονηρές, γλυκές, ή μελαγχολικές) με το που ξυπνήσουμε.
Χειρωνακτική ενασχόληση για όλα τα μέλη της οικογένειας, για ταπείνωση του σώματος και εξύψωση της διάνοιας.
Άμεση μίμηση της Παναγίας από όλες της γυναίκες. Οι γυναίκες να είναι ενδεδυμένες σεμνά. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει: μια άσεμνη γυναίκα προσφέρει δηλητήριο στους περαστικούς άνδρες, ακόμα και αν κανένας δεν πιεί, αυτή είναι υπεύθυνη για το ότι το πρόσφερε”.
Ανδρικό φρόνημα στους άνδρες για να μπορούν να υπερασπιστούν ως άνδρες, που τιμούν το Χριστό και υψώνουν μέτωπο καθαρό και ουράνιο. Ενάντια σε κάθε αντίχριστη απειλή.
Εξομολόγηση και μετάνοιες για όλη την οικογένεια.
“Ζει Κύριος ο Θεός υμών!”
Σθεναρή αντίσταση των ορθοδόξων Χριστιανών ενάντια σε κάθε εκβιασμό.
Τήρηση του τελευταίο άρθρου του Συντάγματος μας!
Κανένα μέτρο, δήθεν υποχρεωτικής υγειονομικής προστασίας,  ή εμβόλιο ή τσιπάρισμα για έλεγχο του πληθυσμού ως προς τη δήθεν ασθένεια δεν μας υποχρεώνει δυναστικά.
Ένας σύγχρονος τρόπος εξόντωσης και μαρτυρίου των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι και η εξολόθρευσή τους με την τοποθέτησή τους σε κλινικές ως ασθενείς στο μυαλό (δηλαδή τρελούς), και με μια ένεση, με ανάλογη δόση ουσιών, τους κάνουν να δείχνουν και σαν τρελοί. (Υπάρχουν και πολλά ανάλογα στην ιστορία των νεομαρτύρων του κουμμουνισμού)
Αλλά για να πούμε τα μεγάλα ‘ΌΧΙ’, χρειάζεται πνεύμα Άγιο, το οποίο έρχεται μόνο με την εξομολόγηση και τη θεία κοινωνία. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε την απόλυτη ανάγκη της Θείας Κοινωνίας.
Χριστιανική Εστία Λαμίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί έχουν καταλάβει ότι ο κωροναϊός δημιουργήθηκε και διαδόθηκε επίτηδες από τους γνωστούς διεθνείς ανθρώπους του σατανά (υπάρχουν αρκετά στοιχεία που πείθουν προς αυτή την κατεύθυνση).
Λυπάμαι διότι ο σατανάς βρήκε πνευματικά και ηθικά ετοιμόρροπη την κοινωνία, και την έσπρωξε βίαια (με τον κατασκευασμένο ιό) για να πέσει κάτω.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com