20 Απρ 2020

Επιστολή πιστών από την Αιτωλοακαρνανία προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Απονομή συντάξεων χηρείας θανόντων στρατιωτικών
Προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
 Κοινοποίηση: Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά
 9/4/2020
Μακαριώτατε
και Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς
 Με ανείπωτη θλίψη θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία μας και την πατρίδα. Είμαστε, με τη βοήθεια του Θεού, απόφοιτοι ανωτάτων σχολών και προσπαθούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας να αγωνιζόμαστε να εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού παρόλες τις αμαρτίες μας.

  Ωστόσο όμως με πολύ σεβασμό θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια καίρια ερωτήματα: πως ανέχεστε αυτόν τον εμπαιγμό της Εκκλησίας του Χριστού; Απαγορεύονται οι καμπάνες και τα μεγάφωνα, αλλά ο χότζας απαγγέλει κανονικά απ' τα μεγάφωνα των τζαμιών τους στίχους του δαιμονικού κορανίου. Επιτρέπεται να βγει το σκυλάκι έξω να κάνει την ανάγκη του, αλλά ο Χριστιανός απαγορεύεται να λατρεύσει τον Κύριό του στην Εκκλησία μας και να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα Του!
 Έχετε αναλογιστεί την πνευματική ευθύνη που έχετε απέναντι στον Θεό; Έχετε σκεφτεί μήπως παρασυρθήκατε απ' αυτή την τρομολαγνεία που καλλιεργείται απ' τα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να έχετε ξεχάσει παράλληλα την παντοδυναμία του Κυρίου και Θεού μας; 
Έχετε σκεφτεί πως μπορεί να στερήσατε τη δυνατότητα να σωθεί έστω και μια ψυχή, αφού ούτε μπορεί να εξομολογηθεί ούτε να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας; Και αν αυτή η μέρα του ανθρώπου αυτού ήταν η τελευταία του πάνω στη γη; Εσείς του στερήσατε και την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία. Θα δώσετε λόγο για την ατολμία σας και την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δύναμη του Θεού.
  Γιατί ναι μεν έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα αλλά ξεχάσατε τον Υιό του Θεού και φοβηθήκατε τον κορωνο-ιό. Τρόμος σας κατέλαβε! Από πότε δειλιάζει ο Χριστιανός; Από πότε φοβάται ο Χριστιανός; Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να νικήσει ο Θεός; Ο κορωνοϊός είναι ισχυρότερος μήπως απ' τον Θεό; Μήπως δεν είναι αμέτρητες οι φορές που η Θεία Χάρη παρενέβη και απάλλαξε από επιδημίες, λιμούς, πανώλη και τόσες άλλες θανατηφόρες ασθένειες τον πιστό λαό; Πόσες φορές η Παναγία δεν παρενέβη και απάλλαξε από θανατηφόρες νόσους τον πιστό λαό; Ποιός θα ξεχάσει την παρέμβαση της Παναγίας της Προυσιώτισσας το 1918 στο Αγρίνιο; Θα ξεχάσουν οι Κερκυραίοι την επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος; Η καταφυγή των πιστών ανθρώπων στην Εκκλησία και η λιτάνευση των ιερών εικόνων  εξαφάνισαν με θαυματουργικό τρόπο τις ασθένειες που επέφεραν θάνατο!
  Οι άλλες Ορθόδοξες χώρες που δεν έκλεισαν τους Ναούς τους; Τι θα απολογηθείτε όταν την κρίσιμη στιγμή δειλιάσατε και βουλιάξατε όπως ο Πέτρος όταν ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται στη θάλασσα; Γιατί το κράτος ορθώς πρότεινε κάποια μέτρα με βάση τις αρχές της επιστήμης. Εσείς όμως τι κάνατε με βάση το λόγο του Θεού; «ὀλιγόπιστε! εἰς τί ἐδίστασας;» (Μτ. 14,31).
Ως πότε θα ισχύει η απαγόρευση των Λειτουργιών χωρίς πιστούς, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι; Ως πότε θα βλέπουμε να εκπληρώνονται τα λόγια του προφήτη Δανιήλ «θυσία ἐταράχθη» και «τὸ ἅγιον ἐρημωθήσεται» (Δαν.7,25).
 Zητούμε συγγνώμη για τα όσα καταθέσαμε αλλά η αγάπη μας προς την Αρχιερωσύνη, την Εκκλησία και τα Άγια Μυστήρια καθώς επίσης και η ισλαμοποίηση της πατρίδας μας, μας παρεκίνησαν να τα γράψουμε.
 Με βαθύτατο σεβασμό
 Απόφοιτοι ανωτάτων σχολών από την Αιτωλοακαρνανία
Παναγιώτης Καρανίκας χημικός μηχανικός
Βασίλειος Βλάρας φοιτητής μαθηματικών σπουδών
Βασιλική Δίπλα τελειόφοιτος ΙΕΚ
Βασιλική Λαϊου φιλόλογος
Γεράσιμος Σκόνδρας οδοντίατρος
Γεώργιος Δημητρόπουλος φυσικός
Γεώργιος Σκόνδρας μαθηματικός
Γεώργιος Σουλές ασφαλιστικός σύμβουλος
Δήμητρα Σκόνδρα πτυχιούχος ΕΚΠΑ Νοσηλευτικής
Δημήτριος Τζιάλας γιατρός
Διονύσιος Νιάφας οδοντίατρος
Ελένη Βαγγέλη μουσικός
Ελευθερία Δεληγιάννη δασκάλα
Ευάγγελος Βλάρας αστυνομικός
Θεοδώρα Σκαρλάτου πτυχιούχος Παντείου
Θεοφάνης Ντατσιώτης χημικός
Ιφιγένεια Κοντομίχαλου θεολόγος
Ιωάννης Μπάλλας αστυνομικός
Ιωάννης Τσέλιος δικαστικός γραμματέας
Καλλιόπη Ζαχαράκη δασκάλα
Κωνσταντίνα Κασούμη φοιτήτρια Νομικής
Κωνσταντίνος Ζαχαράκης δάσκαλος
Μαγδαληνή Μιχαηλίδου μηχανολόγος
Μαρία Κατσίκα νηπιαγωγός
Νεκτάριος Καραδήμας φιλόλογος
Νεκτάριος Καρανίκας ακαδημαϊκός
 Παναγιώτης Ζαχαράκης καθηγητής μουσικών σπουδών
Παρασκευή Καραγιάννη λογίστρια
Παρασκευή Μήτσου δημόσιος υπάλληλος
Σπυριδούλα Παναγοπούλου δημόσιος υπάλληλος
Σπυρίδων Τζιάλας πτυχιούχος οικονομικού Νομικής
Χρήστος Σταμάτης ηλεκτρολόγος
Χριστοφόρος Καλλιφώνης φοιτητής ΤΕΦΑΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά κάποιοι αφελέστατοι συνέλληνες που βλέπουν πολύ τηλεόραση
ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει διωγμός...

anonim είπε...

Κατοπιν εορτης οι διαμαρτυριες ,ειναι τελειως ανωφελες,
διοτι το κακο που εγινε στην Εκκλησια δεν ξεγηνεται,
ο γεγονεν γεγονε.Συ οψει.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!
Θα συνέλθει η Σύνοδος;

Μαριγώ Ζαραφοπούλα είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, anonim. Βέβαια, θετικό είναι ότι υπήρξε μια συλλογική κίνηση. Ωστόσο, που είμαστε οι υπόλοιποι; Μόνο 33 περίπου άτομα στα τόσα εκατομμύρια των Ελλήνων; Διάβαζα κάπου αλλού για την προφητεία του Αγίου Παϊσίου σχετικά με την Κωνσταντινούπολη κι άν το σκεφτείς είναι γροθιά στο στομάχι. Είπε λοιπόν ότι θα μας την δώσουν την Πόλη, ΔΕΝ θα την πάρουμε εμείς γιατί η νεολαία δεν είναι ικανή για αγώνες. Εκείνος μίλησε για τη νεολαία βέβαια. Επιστρέφοντας όμως στο θέμα, κατάλαβα ότι τελικά πια σαν λαός δεν είμαστε ούτε άξιοι ούτε ικανοί να λεγόμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πότε αντιδράσαμε όταν νομοθετούσαν για ό,τι πορνικό κι ανώμαλο, όταν ξερίζωναν τον Χριστό από το Σύνταγμα, από τα σχολεία, όταν πουλούσαν την Πατρίδα, όταν διέφθειραν τους νέους, όταν εξευτέλιζαν την τρίτη ηλικία, όταν δρομολογούσαν και συνεχίζουν την αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού,όταν μας έπαιρναν τα σπίτια, όταν,όταν, όταν. Οι περισσότεροι,από τότε με νοοτροπία μενουμεσπιτάκη, κάθονταν όπως και σήμερα αποβλακωμένοι στα τηλε-πορνεία. Πού μυαλό για αγώνα. Όταν θα μας πάρουν και τα σώβρακα που λένε, πολύ φοβάμαι ότι για το μόνο που θα εξεγερθούμε είναι για να μην μας πάρουν την τηλεόραση. Μόνο στον Θεό ελπίζω.

Μαριγώ Ζαραφοπούλα είπε...

Ήρθε ο καιρός που το Ποίμνιο διδασκει τον Κλήρο

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com