30 Μαρ 2020

Κεραμέως: Mελετάται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών τη Μ. Εβδομάδα, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις εκκλησίες και μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, τονίζοντας ωστόσο ότι μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών αλλά κεκλεισμένων των θυρών.
«Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πιστοί, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως» – τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.
Κλείνοντας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση».

2 σχόλια:

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Προς τη Κυβέρνηση:
Τις άγιες μέρες αυτές (αλλά και γενικότερα) δεν έχετε την αρμοδιότητα από το Σύνταγμα, και το Ευρωπαϊκό δίκαιο να απαγορεύσετε τη Θεία Λατρεία! Δεν σας το λένε οι Ιεράρχες μας, ας το ακούσετε από εμάς τους πιστούς!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ελεύθερη δυνατότητα εκκλησιασμού, συμμετοχής στις ακολουθίες και τη Θεία Λατρεία με τις προφυλακτικές (για το λογισμό σας και μόνο) στον κορωνοϊό διατάξεις, όπως εύκολα θεσπίσατε για τη προμήθεια του επίγειου άρτου από τα σούπερ μάρκετ.
Οφείλουμε δε, από αληθινή αγάπη που ζητά την σωτηρία σας, να σας προειδοποιήσουμε με τη σειρά μας, ότι εάν επιμείνετε στην απαγόρευση τους, θα συναντήσετε αναπόφευκτα τον βαρύ παρά Θεού έλεγχο και τιμωρία.

Αλεξάνδρου είπε...

Προσυπογράφω την απαίτηση του κ. Λίτινα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com