21 Νοε 2019

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Πρωτοβουλία για Σύναξη Προκαθημένων στην Ιορδανία

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Πρωτοβουλία για Σύναξη Προκαθημένων στην Ιορδανία
Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Πρωτοβουλία για Σύναξη Προκαθημένων στην Ιορδανία
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr θα υπάρξει παρέμβαση κι άλλου Προκαθημένου της Ορθοδοξίας για το ίδιο θέμα - Αναμένεται επιστολή που θα υπογράφουν μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα ζητούν σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, με γνώμονα την ενότητα της Ορθοδοξίας, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να συγκαλέσει Σύναξη Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συζητήσουν για την ενότητα της Ορθοδοξίας.
«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο ‘’σπίτι μας’’, ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, ώστε να διαβουλευτούμε για τη διατήρηση της ενότητάς μας στην ευχαριστιακή κοινωνία» τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τιμήθηκε με το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξει παρέμβαση κι άλλου Προκαθημένου της Ορθοδοξίας για το ίδιο θέμα, ενώ αναμένεται να δημοσιευτεί και επιστολή που θα υπογράφουν μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα ζητούν σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο θα βρεθούν το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
19 21:08
Μαρίνα Ζιώζιου- ethnos.gr

2 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Μακάρι νά ἀληθεύει ἡ εἴδηση.
Μακάρι ὄχι μόνο τῇ πρωτοβουλίᾳ τοῦ Ἱεροσολύμων κ. Θεοφίλου ἀλλά καί Προκαθημένων ἐξ Ἑλλάδος (τῶν διαφωνούντων μέ τήν ἀναγνώριση τῆς σχισματικῆς ΟΕΟ), ἀλλά καί ἐκτός Ἑλλάδος νά συσταθεῖ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Πανορθόδοξος Σύνοδος γιά τό Οὐκρανικό ζήτημα.

Ἀλλά θά εὐχηθῶ καί κάτι ἐπίσης σημαντικό.
Μακάρι νά συσταθεῖ αὐτή ἡ Σύνοδος καί νά μήν εἶναι ψευδοσύνοδος τύπου Κρήτης, ἀλλά νά ἀποφασίσει τά Ἱεροκανονικά καί δέοντα.

Τέλος,
ὁ Πάιατ πού προφανῶς μυρίστηκε (κάποιοι τοῦ σφύριξαν στ' αὐτί) αὐτήν τήν πρωτοβουλία, καλά θά κάνει νά μήν πάει στόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἱερώνυμο νά τοῦ δώσει νέα "γραμμή πλεύσης" γιά νά σαμποτάρουν τήν πρωτοβουλία, ἀλλά νά μήν πατήσει τό πόδι του κἄν. Νά μᾶς ἀδειάσει τήν γωνιά.
Καί ἐμπάσει περιπτώσει νά μήν τόν δεχθεῖτε κ. Ἱερώνυμε!
Τί δουλειά ἔχετε ἐσεῖς ἐκκλησιαστικός ἡγέτης καί ὅλοι ἐσεῖς οἱ ἐκκλησιαστικοί ἡγέτες μέ σοῦρτα-φέρτα μέ αὐτά τά νεοταξικά ἀνδρείκελα πού κάνουν κουμάντο στά ἐθνικά μας ζητήματα καί τώρα ἁπλώνουν τά χέρια, τήν οὐρά καί τά κέρατά τους καί στήν Ὀρθοδοξία μας;
Διῶξτε τους καί ἀφῆστε νά δώσει τήν σωστή λύση ὀ Θεός.
Μετάνοια ἀπό ὅλους μας καί ἐπαναφορά στήν ΟΡΘΗ Πίστη εἶναι αὐτά πού πρέπει νά κάνουμε ὅλοι ἐμεῖς.
Ἄν γίνουν αὐτά ἀπό ἐμᾶς, ὁ Θεός θά κάνει θαῦμα.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει δηλαδή αυτό το απαράδεκτο σύμπλεγμα πολιτικών με κληρικούς. Τι γυρεύει πάλι ο πονηρός και αιρετικός Αμερικανός στο χωράφι της Εκκλησίας και ανάβει φωτιές; Και γιατί οι εκκλησιαστικοί τους δεχτούν καν; Εάν ήταν σωστοί και πιστοί θα τους έστειλαν περίπατο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com