15 Οκτ 2019

Παπικός ιερέας συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον Κιέβου Επιφάνιο

Καθολικός Ιερέας συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον Κιέβου Επιφάνιο
H προδοσία του Χριστού συνεχίζεται. Δυστυχώς σε αυτήν την προδοσία συμμετέχει και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Ελλάδος αναγνωρίζοντας σχισματικούς και αχειροτόνητους επισκόπους. Εκτός απο Ουνίτες ο «Κιέβου » Επιφάνιος συλλειτουργεί και με παπικό ιερέα.

Μια μέρα μετά την αναγνώριση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος λειτούργησε στην περιοχή Βαράσ.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, εγκαινίασε και τον νεόκτιστο Ιερό Ναό της Παναγίας.
Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ουκρανική Εκκλησία, διακρίνεται να συμμετέχει στο μυστήριο εντός του Ιερού και Καθολικός Ιερέας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Καθολικός Ιερέας ονόματι π. Βασίλειος Πλατότκα, διακρίνεται ενδεδυμένος με τα λειτουργικά άμφια του.
Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι ο Καθολικός Ιερέας είναι εντός του ιερού, κατά το πέρας της λειτουργίας διακρίνεται να είναι στη σειρά με τους κληρικούς της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Ο Καθολικός Ιερέας σε μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, έγραψε μια ημέρα νωρίτερα ότι προσκλήθηκε επίσημα να συμμετάσχει τονίζοντας: «Αύριο, Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα ενωθώ με τους αδελφούς μας, και τους ενορίτες της Εκκλησίας της Παναγίας Προστασίας, σε κοινή προσευχή με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο».
Παρόλο αυτά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος στο κήρυγμά του, ανέφερε ότι «σταδιακά θα μας αναγνωρίσουν όλες οι Τοπικές Εκκλησίες, και είμαστε πεπεισμένοι γι΄ αυτό».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εκανε η ψευτοσυνοδος Κολυμβαριου ,αναγνωτρισε τις αιρεσεις ως εκκλησιες,τι λει ο Πατριαρχης αδελφες εκκλησιες.
Τι λοιπη ,η κοινωνια μετα των αδελφων .
Λυση ειναι η αναγνωριση της σχισματικης εκκλησιας της Ουκρανιας ,δια της οποιας οπως βλεπουμε εμεσως η δια μεσου αυτης υπαρχει κοινωνια με τους αιρετικους.
Επομενωες πετυχετην ενωση των εκκλησιων με την ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου και την αναγνωριση της σχισματικης ουκρανικης εκκλησιας.
Και εμεις ακομη κοιμωμαστε και ονειρευομαστε ,οτι ειμαστε ορθοδοξοι,οταν τελεισει ο υπνος θα ξυπνησουμε αιρετικοι .
Μας της εφεραν πισοπλατα οι σεπτοι ιεραεχες μετα του πατριαρχη Βαρθολομαιου.
Ας σκεφτουν ,τι απολογια θα δωσουν στον Θεο ,τον οποιο δεν πιστευουν ,διοτι αν τον πιστευαν θα ειχαν φοβο Θεου και αν τον αγαπουσαν δεν θα τον προδιδαν.

Ανώνυμος είπε...

Ας δουμε τα χαλια μας ποιους αναγνωρισαν και τι μας περιμενει,
μετα την εν πονηρω πνευματι ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου και την αναγνωρηση των σχισματικων και συγκοινωνουντων μετα των αιρετικων.
Δεν μπορει τετοιου ειδους αποφασεις να λαμβανοντε εν Πνευματι Αγιω .
αλλα εν πνευματι πονηρω , εν πνευματι πλανης και εν πνευματι μαμωνα .

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κανείς Κιέβου Επιφάνιος! Υπάρχει μονάχα ένας ψευδεπίσκοπος, ο κύριος Ντουμένκο, που παριστάνει τον επίσκοπο. Και αυτόν τον ψευδεπίσκοπο "αποκατέστησε" ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και εμμέσως αναγνώρισε με μια ντροπιαστική της απόφαση η πλειοψηφία των ιεραρχών μας! "Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου"...
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com