30 Σεπ 2019

Επιστολή Υπερπολύτεκνου Πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστολή Υπερπολύτεκνου Πατέρα
Θεσσαλονίκη 30/9/2019   
Αγαπητή κυρία Υπουργέ.                                                       
Με την χάρη του Θεού. είμαι ένας υπερπολυτεκνος πατέρας 10 παιδιών εκ των οποίων τα 7 είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και έχουν παραλάβει τα βιβλία (τους φακέλους ) μαθητή τον θρησκευτικών.

    Απ' ότι γνωρίζω είχατε δηλώσει ότι θα σεβάστηκε τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο με δύο αποφάσεις του είχε κρίνει τον εν λόγω φάκελο άκυρο και παράνομο. Επίσης είχατε κάνει ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετική ερώτηση στον προηγούμενο υπουργό στις 27/02/2019.
    Παρ' ολα αυτά ξεκίνησε η χρονιά με τα ίδια βιβλία τα οποία δόθηκαν στους μαθητές αθετώντας τις ίδιες τις δηλώσεις σας.
    Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου η οποία είναι παρόμοια με τις προηγούμενες.
    Περιμένουμε άμεσα τις δικές σας κινήσεις με τις οποίες ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί η περιφρόνηση στους ελληνορθόδοξους γονείς και μαθητές, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Το υπουργείο σας σέβεται τη μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.
    Εύχομαι και ελπίζω να μη δείξετε και εσείς ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνορθόδοξους πολίτες.
    Οποιαδήποτε ανυπακοή σας τους παραπάνω νόμους και αποφάσεις φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει κακό πρότυπο μίμησης στην νεολαία μας και κατ' επέκταση και στην κοινωνία μας οδηγώντας ίσως πολλούς σε αναρχικές συμπεριφορές. 
     Για τους παραπάνω λόγους επιστρέφουμε για τρίτη συνεχή χρονιά ως απαράδεκτα τα βιβλία (φακέλους μαθητή) στο υπουργείο σας.
Με σεβασμό 
                                   Τσακιρίδης Μιχαήλ                 
 Κοινοποίηση: 
                  Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
                  Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης 
                  Διάφοροι φορείς κ.τ.λ.
Υ.Γ. Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις σας ως τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας στη βραδυνη της Κυριακής τον Οκτώβριο του 2018.
    Οσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός να παρουσιάσει την επικράτηση μιας διευρυμένης συναίνεσης επί των προτεινόμενων αλλαγών της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας μετά λύπης διαπιστώνουμε διαρκείς συγκρούσεις και όξυνση των αντιπαραθέσεων. Η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών για τα θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το σύνταγμα και τους νόμους με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις δικαστικές αποφάσεις κάτι που δεν φαίνεται να πραγματοποιείται προς το παρόν. Θεωρώ ότι η πολύπαθη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μόνο ζημιωμένη βγαίνει από απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των κυβερνώντων.

1 σχόλιο:

Στάθης Καικης είπε...

Το ρητό: «Στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» δεν την έχετε ακούσει?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com