7 Ιουν 2019

Εκκλησία και Οικουμενισμός.

ΒΙΝΤΕΟΌλη η Αλήθεια σε λίγα λεπτά – Ένας υπέροχος λόγος από το εξωτερικό.!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Κάποιοι από μας…. υποστηρίζουν ακόμα ότι δεν υπάρχει οικουμενισμός. Να γελάσουμε ή να κλάψουμε..;
π. Φώτιος Βεζύνιας
π. Σπυρίδων
Αν θέλουμε να κατανοήσουμε το κίνημα του Οικουμενισμού πρέπει πρώτα να το βάλουμε μέσα σε ένα πλαίσιο: πως καταλαβαίνουμε την Εκκλησία και κατόπιν που έχει τις ρίζες του το κίνημα του Οικουμενισμού και ποιος έβαλε αυτές τις ρίζες.
Κατ’ αρχάς ας θυμηθούμε ότι η Εκκλησία δεν ανήκει στον άνθρωπο, δεν είναι δημιουργία του ανθρώπου, είναι μόνο του Θεού.
Δεν εντασσόμαστε στην Εκκλησία μέσω μιας απλής διακήρυξης πίστης, προσωπικής εξατομικευμένης πίστης.
Αν και η πίστη είναι ζωτικής σημασίας, εντασσόμαστε στην Εκκλησία μέσω του Βαπτίσματος και του Χρίσματος
Είναι ο Θεός που μας κάνει μέλη της Εκκλησίας.
Θυμόμαστε ότι οι Απόστολοι αν και είδαν και ήταν μάρτυρες του αναστημένου Χριστού, αν και Τον άγγιξαν και έφαγαν μαζί Του, δεν ήταν ακόμη η Εκκλησία.. αν και πίστευαν, είχαν την πίστη. Έγιναν η Εκκλησία της Πεντηκοστής με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. 
Γινόμαστε μέλη της Εκκλησίας από τον Θεό.
Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που τους διαβεβαιώνουν οι ηγέτες τους ότι αρκεί απλά να πιστεύουν οι ίδιοι ότι είναι μέρος της Εκκλησίας. Αυτό δεν υπήρξε ποτέ μέρος της Χριστιανικής Πίστης, δεν το διδάσκει αυτό η Εκκλησία.
Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού. Δεν μπορεί να χωριστεί, είναι αδύνατο η Εκκλησία να διαιρεθεί. 
Η Εκκλησία μπορεί να τραυματιστεί, ακόμα και όπως η σάρκα του Χριστού τραυματίστηκε. Μπορεί να δούμε την Εκκλησία τραυματισμένη από έξω και από μέσα αλλά ποτέ διαιρεμένη.
Στις προστεσταντικές χριστιανικές ομάδες υπάρχει μία άποψη που ονομάζεται ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, η ιδέα ότι η Εκκλησία χωρίζεται σε πάρα πολλούς κλάδους. Φυσικά οι προτεστάντες πρέπει να το πιστεύουν αυτό, διαφορετικά πως μπορούν να ισχυρίζονται ότι μέρη που ανήκουν (στην Εκκλησία) και δεν υπήρχαν πριν από το 1500, έχουν οποιαδήποτε αξίωση να συνδέονται με την αληθινή Εκκλησία του Χριστού, εκτός από προσωπική πίστη φυσικά. Η Εκκλησία όμως δεν το πιστεύει αυτό. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο Χριστός δεν ίδρυσε ΕκκλησίΕΣ. Ίδρυσε ΤΗΝ Εκκλησία, ΜΙΑ Πίστη, ΕΝΑ Βάπτισμα.
Οπότε, το να υποθέσουμε ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη, είναι σα να διδάσκουμε ότι το Σώμα του Χριστού είναι διαμελισμένο. Θα έλεγα ότι αυτό είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.
Και το κίνημα του Οικουμενισμού διδάσκει ότι όλοι αυτοί οι κλάδοι έχουν ισότιμη αξίωση να είναι η Εκκλησία του Χριστού.


«ἕκαστος νὰ λατρεύῃ τὸν Ἕνα Θεὸν ὡς [=ὅπως] προτιμᾷ…», «Ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ὁδοὶ σωτηρίας». [Πατριάρχης Βαρθολομαίος]

Αλλά αυτή η εξωτερική επίδειξη της ενότητας είναι πραγματικά κενή, είναι μία επιφανειακή ενότητα. Δεν έχει βάθος επειδή δεν έχει κοινή Πίστη, την Πίστη του Χριστού, την Αλήθεια, την ζωντανή παρουσία του Χριστού.
Το κίνημα του Οικουμενισμού χρησιμοποιεί χριστιανικούς όρους όπως «αδελφοσύνη», «ενότητα», «αγάπη». Αλλά οι λέξεις αυτές είναι κούφιες αν δεν υπάρχει μία κοινή Πίστη
Η Οικουμενική κίνηση θα έπαιρνε τα δόγματα της Εκκλησίας και θα τα θεωρούσε ως δευτερεύοντα, άχρηστα.


«Οι Κανόνες είναι τείχη του αίσχους» [Πατριάρχης Βαρθολομαίος]

Δόγματα, τα οποία 7 [σ.σ. για του λόγου το αληθές 9] Οικουμενικές Σύνοδοι εγκαθίδρυσαν και προστάτευσαν και Μάρτυρες έχυσαν το αίμα τους για να τα προστατεύσουν και να τα υπερασπιστούν.
Η πίστη του Χριστού που δόθηκε στους Αποστόλους και προστατεύεται δια μέσου των αιώνων. Που δόθηκε σε μας για να την μοιραστούμε με τους απογόνους μας, τα παιδιά μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Οικουμενική κίνηση να ποδοπατήσει τα δόγματα του Χριστού.
Η Οικουμενική κίνηση, δεν επιθυμεί απλώς να επιτεθεί στην Εκκλησία. Είναι περισσότερο από αυτό. Το κίνημα του Οικουμενισμού προέρχεται από ένα είδος χιλιασμού. Μίας πίστης σε ένα κοσμικό βασίλειο που θα χτιστεί από τον άνθρωπο πάνω στη γη. Τον χιλιασμό, αυτήν την ιδέα μιας χιλιόχρονης βασιλείας και ούτω καθεξής.
Εάν κοιτάξουμε το χαρτονόμισμα του δολαρίου έχει την μασονική εικόνα της πυραμίδας με την τελευταία πέτρα να λείπει. Αυτό είναι ένα σύμβολο της βασιλείας που αναμένεται να εκπληρωθεί και να εγκαθιδρυθεί από τους ανθρώπους, να οικοδομηθεί με το πλήρωμα του χρόνου.
Υπήρχε μία Σκωτσέζικη ομάδα μασόνων που την δεκαετία του ’60 και ’70 τύπωναν στην Αμερική ένα περιοδικό που ονομαζόταν NEW AGE (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ). Και αυτή η Νέα Εποχή βρίσκεται στο επίκεντρο της μασονίας και βρίσκεται στο επίκεντρο του Οικουμενισμού. Ότι όλες οι «εκκλησίες» θα συγκεντρωθούν μαζί, παραμερίζοντας τις διαφορές δόγματος και πίστης
Η καρδιά της Ορθοδοξίας είναι πολύ διαφορετική από αυτές τις άλλες χριστιανικές ομάδες. Δεν πιστεύουμε απλώς σε μία κοσμική εκδήλωση της πίστης μας. Η πίστη μας εκδηλώνεται στην ζωή μας, στην λατρεία μας, στις εικόνες μας, στους ύμνους μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η εσωτερική μεταμόρφωση των καρδιών μας που η πίστη μας φέρνει στην ζωή της Εκκλησίας.
Μεταμορφωνόμαστε μέσα από τα Μυστήρια, με την Χάρη του Θεού, μέσα στην ζωή της Εκκλησίας· εκεί όπου η εικόνα του Θεού δεν καταστράφηκε ποτέ [αλλά] που τραυματίστηκε και παραμορφώθηκε από την αμαρτία μας, αποκαθίσταται καθ’ ομοίωση Χριστού για άλλη μία φορά.
Πρέπει να ανακαλύψουμε την Βασιλεία του Θεού, όχι να χτίσουμε μία στη γη όπως ένας ανθρώπινος οργανισμός.
Ο σκοπός της Εκκλησίας δεν είναι ακριβώς να αλλάξει τον κόσμο, αλλά να αλλάξει εμάς, να μας μεταμορφώσει. Μέσω της Χάριτος του Θεού μπορούμε να μεταμορφωθούμε καθ’ ομοίωση Χριστού για άλλη μία φορά. 
Η Βασιλεία του Θεού εντός μας μπορεί να μας αλλάξει, ώστε στον θάνατό μας να εισέλθουμε στην αιώνια Βασιλεία του Θεού.
***
ἐποικοδομηθέντες ἐπὶ τῷ θεμελίῳ τῶν ἀποστόλων καὶ προφητῶν, ὄντος ἀκρογωνιαίου αὐτοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ
Μετά την Οικουμενιστική Ψευδοσύνοδο της Κρήτης ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ.
Μεταγλώττιση – μουσική επιμέλεια Κανάλι στο youtube «Βίντεο Ορθοδοξίας» - Σάλπσμα Ζωής
Απομαγνητοφώνηση / επιμέλεια Φαίη. Τας Θύρας Τας Θύρας

1 σχόλιο:

Διονύσιος είπε...

Αυτός ο υπέροχος λόγος ιερέα στο βίντεο :α)ιερείς, μοναχοί, Θεολόγοι,σε κάθε θεία λειτουργία, να τον λέγουν στους πιστούς, και β)να λέγουν ότι οι ιεράρχες μας,αθέτησαν τους ιερούς κανόνες των αγίων πατέρων των εννέα οικουμενικών συνόδων,και επικύρωσαν την βλασφημη θεωρία των κλάδων-των πολλών εκκλησίων,καταργώντας το σύμβολο της πίστεώς μας,σε αυτήν την ληστρική ψευδοσύνοδο στο Κολυμβάρι της Κρήτης. Δ.Η.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com