11 Ιουν 2019

Ο επίτιμος Πατρ. Κιέβου συγκαλεί άτυπη σύνοδο

Ο επίτιμος Πατρ. Κιέβου συγκαλεί άτυπη σύνοδο
Την απόφασή του να συγκαλέσει άτυπη Σύνοδο ανακοίνωσε σε φόρουμ, που διοργάνωσε σήμερα ο επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου κ. Φιλάρετος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής υπηρεσίας του BBC ο κ. Φιλάρετος θα συγκαλέσει τη σύνοδο προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις του ενωτικού συμβουλίου, που οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Έτσι θα δείξουμε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου ήταν, είναι και θα είναι. Συγκαλούμε τη Σύνοδο στις 20 Ιουνίου. Για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κίεβο!» δήλωσε και πρόσθεσε «Μπορούμε να σώσουμε το Πατριαρχείο Κιέβου. Αν και είναι μικρό, θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη εκκλησία.»
Και επανέλαβε ότι αν γνώριζε το περιεχόμενου του Τόμου δεν θα συναινούσε ποτέ.
Επίσης, στο σημερινό φόρουμ αποφασίστηκε να απευθύνουν έκκληση στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι «να υποστηρίξει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Κιέβου από οποιαδήποτε επίθεση»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πλήρης εξευτελισμός των μυστικών διαβουλέυσεων και συμφωνιών αλλά και η πληρης αποτυχία των μεθοδεύσεων του Φαναρίου. Ουδεν κρυπτόν εστι ο ου μη φανερόν γενἠσεται. Η υπόθεση της αντικανονικης ανακηρύξεως αυτοκεφάλου εκκλησίας στην Ουκρανία δεν επιδεχεται επιδιορθώσεις. Απαιτείται πανορθόδοξη Σύνοδος να αποκαταστήσει την τάξη αφού επιτιμήσει και απομακρύνει απο τον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως τον υπαίτιο σειράς αντικανονικοτήτων και ανεπιτρέπτων συμβιβασμών σε θέματα Πίστεως.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com