10 Απρ 2019

Επενδυτική τζιχάντ του Κατάρ στην Ευρώπη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατάρ
Επενδυτική τζιχάντ του Κατάρ στην Ευρώπη!
[140 σχέδια επενδύσεων προωθεί σήμερα στην Ευρώπη το Κατάρ. Τα περισσότερα αφορούν στην ανέγερση τζαμιών και μουσουλμανικών σχολείων, μέσω των οποίων προωθείται το πολιτικό Ισλάμ των Αδελφών Μουσουλμάνων. Σάλος προκλήθηκε στη Γαλλία από την κυκλοφορία του βιβλίου με τον τίτλο Qatar Papers, στο οποίο αποκαλύπτεται επίσης ότι χρηματοδοτεί με μηνιαίο μισθό 35.000 ευρώ μουσουλμάνο που διώκεται για βιασμούς!

Ενας δεύτερος λαός δημιουργείται σήμερα στη Γαλλία με εντελώς άλλη νοοτροπία και ήθη. Οι κληρονόμοι των Φώτων Γάλλοι πολιτικοί παραδίδουν μέρα με τη μέρα δημοκρατικά «εδάφη» στον απολυταρχισμό και προσκυνούν το Μωάμεθ αφού πρώτα αρνήθηκαν το Χριστό. Και από την άλλη, σκέφτεσαι την ελληνική κυβέρνηση που εγκατέλειψε ένα νεοανεγειρόμενο ελληνικό σχολείο στη Γερμανία – ενώ χρηματοδότησε την ανέγερση τζαμιού – και διώκει την Ορθοδοξία, τη μόνη εγγύηση για την επιβίωσή μας. Ευήθεια, ιδεολογική τύφλωση ή εκτέλεση ενός ευρύτερου σχεδίου; Ε.Δ.Ν.]
Αποτέλεσμα εικόνας για https://www.marianne.net/societe/pres-de-lyon-une-inquietante-ecole-musulmane-sous-contrat-et-sous-influence
Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι διαθέτουν σήμερα 100 περίπου ιδιωτικά σχολεία και σχεδιάζουν να τα διπλασιάσουν. Μέσα από αυτά δημιουργείται ένας δεύτερος γαλλικός λαός..
«Ξέραμε το Κατάρ λόγω της Παρί Σαιν Ζερμαίν, τα μεγάλα ξενοδοχεία. Και να που ανακαλύπτουμε ότι το Κατάρ δραστηριοποιείταικαι στις θρησκευτικές χρηματοδοτήσεις»: χρόνια τώρα το Κατάρ επενδύει μαζικά στην Ευρώπη και ειδικά στη Γαλλία. Ξενοδοχεία, αθλητισμό, ακίνητα ... Η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι όλο και περισσότερο παρούσα. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Ζωρζ Μαλμπρουνό και Κριστιάν Σενό, οι επενδύσεις του Κατάρ αφορούν επίσης το θρησκευτικό χώρο.
Στο βιβλίο τους, τα Εγγραφα του Κατάρ, πώς το Εμιράτο χρηματοδοτεί το Ισλάμ στη Γαλλία και την Ευρώπη, οι δύο δημοσιογράφοι εξηγούν ότι ανακάλυψαν, μέσααπό τους λεπτομερείς λογαριασμούς μιας ΜΚΟ, της Κατάρ Φιλανθρωπία, ότι η χώρα έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ - εκ των οποίων 30 στη Γαλλία - σε περίπου 140 σχέδια σε όλη την Ευρώπη.
«Οι πραγματικοί στόχοι της Κατάρ Φιλανθρωπία είναι να ενισχυθεί η ισλαμική συνείδηση ​​των μουσουλμανικών κοινοτήτων, να εδραιώσει και να αναπτύξει το πολιτικό Ισλάμ, δηλαδή ένα Ισλάμ των Αδελφών Μουσουλμάνων, το οποίο είναι κατά κάποιο τρόπο το DNA του Κατάρ», εξηγεί ο Ζωρζ Μαλμπρουνό.
Διάτρητο το γαλλικό κράτος
Επενδύσεις που γίνονται πολύ διακριτικά, με τρόπο που ακόμη και οι γαλλικές αρχές δεν τις γνωρίζουν καθόλου ή μόνο εν μέρει: «Στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο επισκεφθήκαμε, εκτιμούσαν σε 13, 14 εκ. αυτές τις επενδύσεις στη Γαλλία. Και όμως είναι 30 εκ."λέει ο Κριστιάν Σενώ.
Πώς αντιδρούν οι αρχές αυτές τις τεράστιες επενδύσεις; Σύμφωνα με τον Ζωρζ Μαλμπρουνό, μέχρι την άνοδο του Εμμανουήλ Μακρόν στην εξουσία, «υπήρχε κάποια καλοπροαίρετη διάθεση έναντι του Κατάρ». Και επισημαίνει ιδιαίτερα τον Νικολά Σαρκοζί, γνωστό ως πολύ κοντά στον Εμίρη.
«Ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ο αρχιτέκτονας της άφιξης του Κατάρ στη Γαλλία». Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Εμμανουήλ Mακρόν είχε στο «περίμενε» μια εβδομάδα τον Εμίρη και στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του είπε «συμφωνώ να κάνουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση, αλλά δεν θέλω πλέον χρηματοδοτήσεις στην επικράτειά μου χωρίς να το γνωρίζω και θα με βοηθήσετε στον αγώνα εναντίον τους» », λέει ο δημοσιογράφος της Φιγκαρό.
Σχέδιο πολιτισμικής αλλοίωσης
Σ’ αυτό το βιβλίο, οι δύο δημοσιογράφοι δίνουν κάποια παραδείγματα ύποπτης χρηματοδότησης, όπως το μουσουλμανικό λύκειο, στο Ντεσίν. Το λύκειο, ένα από τα μεγαλύτερα της Γαλλίας με 500 μαθητές, χτίστηκε κάτω από περίπλοκες συνθήκες.
"Η γη ήταν μολυσμένη γιατί υπήρχαν εργοστάσια, οι άδειες δόθηκαν εύκολα. Ακριβώς δίπλα έχετε αυτό το πολιτιστικό κέντρο-τζαμί, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Γαλλία και κοστίζει τέσσερα εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση έρχεται με περίπλοκο τρόπο. Συνήθως, μας λένε, ότι είναι οι πιστοί που χρηματοδοτούν την κατασκευή αυτών των ιδρυμάτων. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν μερικοί από τους πιστούς που, όπως μας έλεγαν κάπουε ότι «η βάση χρηματοδοτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα», γνωρίζουμε όμως ότι οι πιστοί δεν μπορούν να διαθέσουν 3, 4, 5 εκατομμύρια », λέει ο Κριστιάν Σενό.
Και για τους δύο δημοσιογράφους, αυτές οι μαζικές και σκοτεινές επενδύσεις αποδεικνύουν ότι εκ μέρους του Κατάρ υπάρχει ένα σχέδιοπολιτισμικής αλλοίωσης της Ευρώπης.
Μισθός 35.000 ευρώ!!!Ramadan. Photo © UGO AMEZ/SIPA
Κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στο Κατάρ, ο αμφιλεγόμενος ΙσλαμολόγοςΤαρίκ Ραμαντάν παίρνει ένα γενναιόδωρο μισθό ως «σύμβουλος» του Ιδρύματος Κατάρ, μιας ΜΚΟ του εμιράτου.
Για να πληρώσει τους δικηγόρους του, που σύμφωνα με το περιοδικό Le Point του στοίχισαν σε ένα χρόνο περίπου 500.000 ευρώ, ο Tαρίκ Ραμαντάν, κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από αρκετές γυναίκες, πρέπει να εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις του. Ευτυχώς για τον αμφιλεγόμενο ισλαμολόγο, δεν φαίνεται να εξαντλούνται, καθώς τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τους πολλαπλούς μισθούς του, ένας από τους οποίους, και ο πλέον γενναιόδωρος, είναι της ΜΚΟ Ιδρυμα Κατάρ, λέει το περιοδικό.
Photo © UGO AMEZ/SIPA
Μηνιαίο μισθό 35.000 ευρώ χορηγεί το Κατάρ στο Ταρίκ Ραμαντάν, εξέχουσα προσωπικότητα του ισλαμισμού στη Γαλλία, για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες δαπάνες του ως κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις...
Το Le Point αντλεί τις πληροφορίες του από το βιβλίο με τίτλο (Qatar Papers) Τα Eγγραφα του Κατάρ, των δημοσιογράφωνΚριστιάν Σενό και Ζωρζ Μαλμπρουνό. Εκμεταλλευόμενοι το κατηγορητήριο του Tαρίκ Ραμαντάν, οι συγγραφείς είχαν πρόσβαση στην έρευνα των οικονομικών αρχών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Έτσι μαθαίνουμε ότι ο θεολόγος του Ισλάμ επαναπάτρισε περίπου 590.000 ευρώ προσωπικούς πόρους από το Κατάρ το καλοκαίρι του 2017 και στη συνέχεια 35.000 ευρώ τον Οκτώβριο για να αγοράσει  με τη σύζυγό του Ιζαμπέλ Μορισό δύο παριζιάνικα διαμερίσματα για ποσό 670.000 ευρώ. Οι οικονομιές αρχέςεντόπισαντην ύπαρξη δύο τραπεζικών λογαριασμών που ανοίχτηκαν στη Γαλλία και στο όνομα του ισλαμολόγου, ένας από τους οποίους πιστώθηκε διαδοχικά με περίπου 730.000 ευρώ, και στη συνέχεια χρεώθηκε σχεδόν 780.000 ευρώ.
Σημαντικά ποσά που μπορούν να εξηγηθούν από τις απολαβές του ισλαμιστή,μέχρι και 35.000 ευρώ μηνιαίως από το Ίδρυμα Κατάρ. Επιπλέον, ο Tαρίκ Ραμαντάν έλαβε περίπου 60.000 ευρώ από διάφορους εκδοτικούς οίκους (Seuil, Presses du Châtelet), 19.000 ευρώ από διεθνείς ή θρησκευτικές οργανώσεις, ανάμεσά τουςκαι η Μουσουλμανική Ένωση της Ελβετίας, και 6.000 ευρώ από την ένωσης Δίκαιη Υπόθεση, η οποία στηρίζει τους μουσουλμάνους που αντιμετωπίζουν διακρίσεις και οι οποίοι πρέπει να καλύπτουν τα δικαστικά έξοδα, όπως εξηγεί ο θεολόγος στην ιστοσελίδα του. Χωρίς να ξεχνούμε, τέλος, περίπου 4.500 ευρώ το μήνα που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης [στο οποίο διδάσκει ως καθηγητής], ακόμη και κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Σχολεία των Αδελφών Μουσουλμάνων
Εκτός από τις αποκαλύψεις για τον Ταρίκ Ραμαντάν, το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων επικεντρώνεται στη λειτουργία της ΜΚΟ Κατάρ Φιλανθρωπία (Qatar Charity). Yπαγόμενη στον Εμίρη του Κατάρ, υπενθυμίζει το Le Point, η οργάνωση χρηματοδότησε πολλά έργα στη Γαλλία, όπως την ανάπτυξη τζαμιών, σχολείων ή ενώσεων. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, το Κατάρ υποστήριζε επίσης τη συντηρητική οργάνωση της Αδελφών Μουσουλμάνων, που ιδρύθηκε από τον παππού του Tαρίκ Ραμαντάν.
Λύκειο Αβερόης
Επιπλέον, ο οργανισμός χρηματοδότησε, στη βόρεια Γαλλία, το Ισλαμικό Κέντρο της Βιλνέβ-ντ’Ασκ (ΙΚΒ) και το Λύκειο Aβερόης στη Λιλ, το πρώτο μουσουλμανικό ίδρυμα βάσει σύμβασης σύνδεσης με το γαλλικό κράτος και ανοικτό σε μη μουσουλμάνους. Συνολικά, η βοήθεια του Κατάρ στην περιοχή ανήλθε σε 4,6 εκ. ευρώ, από τα οποία  τουλάχιστον 1,2 εκ.  στοΙΚΒ και 3 εκ. στο Λύκειο.
Πρόκειται για το Λύκειο στο οποίο μεταδίδει το πνεύμα των Αδελφών Μουσουλμάνων και οι περισσότερες μαθήτριες προσέρχονται φορώντας τη μαντήλα. Τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αμπντάλα Μπεν Μανσούρ, ιμάμη της Αμιένης, και σημαίνουσας προσωπικότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Γαλλία. Γάλλοι βουλευτές είχαν ζητήσει το 2011 τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για το σχολείο, η οποία ποτέ δεν δημιουργήθηκε, πιστοποιώντας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, τη συμπόρευση δεξιάς και αριστεράς.
Πρέπει να ειπωθεί ότι από το 2008, οι Καταρινοί επενδυτές απαλλάσονται από το φόρο υπεραξίας των ακινήτων και από το φόρο περιουσίας κατά τα πρώτα πέντε έτη διαμονής στη Γαλλία. Ως υποψήφιος ο Mακρόν είχε υποσχεθεί να καταργήσει τη διάταξη αυτή.
Λύκειο Αλ-Κιντί
Ο NαζίρΧακίμ, πρόεδρος του σχολικού συγκροτήματος Aλ Kιντί, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λυών, συνδέεται με μια σουηδική οργάνωση, τηνΕπιτροπή ΠολιτικήςΠροστασίας, η οποία προμήθευε όπλα στην Αλ Κάιντα στη Συρία.
Από το 2007, που άνοιξε το Αλ-Κιντί στην Ντεσίν-Σαρμιέ, μεγάλο οικισμό περίπου 30.000 ατόμων στη Λυών, το μουσουλμανικό ιδιωτικό σχολείο δεν δίνει αφορμές για σχόλια. Το λύκειο και το γυμνάσιο υπέγραψαν το 2012 σύμβαση σύνδεσης με την Εθνική Παιδεία. Αντίθετα, το δημοτικό σχολείο ωφελείται μόνο από μια απλή σύμβαση. Είναι αλήθεια ότι ένας πρώην αναπληρωτής διευθυντής πήρε άδεια μετά την εκλογή του σε λίστα του κόμματος Ennahda στην Τυνησία. Ένας άλλοςήταν υποψήφιος με το Κόμμα Ισότητας και Δικαιοσύνης, του Ερντογκάν. Αλλά, μέχρι νεωτέρας, δεν απαγορεύεται στη Γαλλία να ανήκει κάποιος στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Ούτε να επωφεληθούν οι 500 περίπουμαθητές του Al-Κιντίαπό τα   «φώτα» του Χανί Ραμαντάν, σατανικού διευθυντή του Ισλαμικού Κέντρουτης Γενεύης και αδελφού του εξίσου σατανικού Tαρίκ, που  επανειλημμένα ανακρίθηκε για διάφορες περιπτώσεις «βιασμού» και "βιασμούευάλωτουατόμου". Ή του Nαμπίλ Ενασρί, ιδρυτή του Παρατηρητηρίου του Κατάρ,που καλείται για ομιλίες.
Αναφερόμενος στις πνευματικές και πολιτικές του δραστηριότητες, ο ιστότοπος του Aλ Kιντί μας πληροφορεί ότι το Νοέμβριο του 2014 "το σχολείο διοργάνωσε, σε συνεργασία με την ανθρωπιστική ΜΚΟ CBSP, αγώνα αλληλεγγύης για τη Γάζα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, κολεγίο και γυμνασίου.’’ Το CBSP είναι η Επιτροπή Φιλανθρωπίας και Αρωγής στους Παλαιστίνιους. Μια ΜΚΟ ύποπτη, αν και το αρνείται, για οικονομικούς δεσμούς με τη Χαμάς. Παρά το ιστορικόαυτό, που κάποιοι θα θεωρούσαν εν μέρει επιβαρυντικό, μετά από δώδεκα χρόνια ύπαρξης, αυτό το ιδιωτικό μουσουλμανικό ίδρυμα δεν είχε ποτέ προσελκύσει την προσοχή των τοπικών ή εθνικών αρχών.
Αλλά οι λίγες γραμμές που του αφιερώνουν οι Σενό και Μαλμπρουνό στο βιβλίο τους  Qatar papers, πώς το εμιράτο χρηματοδοτεί το Ισλάμ στη Γαλλία και την Ευρώπη, θα προκαλέσουν σάλο, πολύ πέρα ​​από τη Λυών. Έτσι, η ένωση Αλ-Κιντί, από την οποία ξεκίνησε το έργο του γυμνασίου με το ίδιο όνομα, έλαβε περίπου 133.000 τον Μάιο του 2008 από την Μουσουλμανική Ένωση της Αλσατίας (ΜΕΣ). Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πληρωμές, μία των 45.935 ευρώ, στις 5 Φεβρουαρίου 2008 και η άλλη για 87.360 ευρώ, στις 28 Μαρτίου 2008. Πρόβλημα: τα χρήματα είχαν καταβληθεί προηγουμένως στηΜΕΣ από το Ίδρυμα Κατάρ, που χρηματοδοτείται από την οικογένεια του Εμίρη, όπως προκύπτει από έγγραφο των αρχών Ασφαλείας. Γιατί η απόκρυψη του αληθινού δωρητή; Τα ποσά προορίζονταν αρχικά για την κατασκευή ενός τζαμιού.
 
Στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας δεν γίνεται δεκτός μόνο ο Εμίρης του Κατάρ αλλά και Αραβες, Γάλλοι πολίτες, με επιβαρυντικό φάκελλο στην Ασφάλεια.
Επιπλέον, η ίδια η προσωπικότητα του Nαζίρ Χακίμ, ιδρυτή και σημερινού προέδρου του σχολικούσυγκροτήματος Aλ Kιντί, αυξάνει τα ερωτηματικά που θέτει αυτό το παράξενο ίδρυμα.Οι δύο συντάκτες των Qatar papersλένε ότι τον συνάντησαν τον Νοέμβριο του 2012 στο Μαρακές, σε συνέδριο φίλων της Συρίας. Ο Nαζίρ Χακίμ τους εμπιστεύτηκε ότι «όλα τα όπλα επιτρέπονται  εναντίον του Μπασάρ αλ Ασάντ, ακόμα και του Μετώπου Aλ-Nούσρα», μιας θυγατρικής της Αλ Κάιντα στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μόλις προσθέσει το μέτωπο της Αλ Nούσρα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό δεν εμπόδισε τον Φρανσουά Ολάντ να δεχτεί τον Nαζίρ Χακίμ στο Προεδρικό μέγαρο, μαζί με άλλους Σύρους αντιπολιτευόμενους, αναφέρει επίσης το βιβλίο των Σενό και Mαλμπρουνό.
"Είμαστε παντού"
Πιο διορατικές, οι σουηδικές αρχές είχαν αντιληφθεί το 2013 τη διοχέτευση όπλων προς τη Συρία μέσω μιας οργάνωσης που ονομάζεται Επιτροπή Προστασίας Αμάχων (ΕΠΑ). Ιδρύθηκε από κάποιονΧαϊτάμ Ραχμέχ, γεννημένο στο Χoμς, συριακής καταγωγής και πολιτογραφημένο Σουηδό. Είναι πρώην ιμάμης ενός τεμένους στη Στοκχόλμη. Όπλα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη και τη Βοσνία και εισήλθαν στη Συρία μέσω των τουρκικών συνόρων. Την 1η Νοεμβρίου 2013, η σουηδική εθνική ραδιοφωνίαSveriges Radioμετέδωσε ότι η ΕΠΑ είναι επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας, που ιδρύθηκε στη Ντόχα το Νοέμβριο του 2011, του οποίου ο Nαζίρ Χακίμ, που γεννήθηκε στο Χαλέπι το 1950, είναι ένας από τους ιδρυτές. Ο πρόεδρος του σχολικού συγκροτήματος Αλ-Κιντί αναγνώρισε στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι η οργάνωσή του είχε 2.000 μαχητές στη Συρία και ότι συνεργάζεται με ομάδες τζιχαντιστών, όπως το Μέτωπο Aλ-Nούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Με πολύ φυσικότητα ο  Nαζίρ Χακίμ, διευκρίνιζε ακόμα ότι αυτή η «πολιτοφυλακή» δρούσε σε  «Χαλάμπ (Χαλέπι), Aλ-Aσόρ (Ντέιρ αλ-Ζορ), Λατάκια, Χάμα, Χομς και Δαμασκό.»Καταλήγοντας: "Είμαστε παντού. "
Παραδόξως, από το 2013, οι πληροφορίες αυτές δεν φθάνουν ποτέ στα αυτιά της γαλλικής αντιτρομοκρατικής. Οι σουηδικές υπηρεσίες, είναι αλήθεια, προφανώς δεν διεξήγαγαν διεξοδικές έρευνες για να μάθουν κάτι περισσότερο. Ωστόσο, ο Χαϊτάμ Ραχμέχ, Σουηδός πολίτης, θα μπορούσε τουλάχιστον να διωχθεί για παράνομη εμπορία στρατιωτικού υλικού...
Όσο για τον Nαζίρ Χακίμ, δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο στις σχέσεις του με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Σε προσωπογραφία στον ιστότοπο της Εθνικής Συμμαχίας Δυνάμεων της Αντιπολίτευσης και της Συριακής Επανάστασης, μαθαίνουμε ότι εντάχθηκε στο ισλαμιστικό πολιτικό κίνημα στη Συρία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα το 1976 για να ξεφύγει από το καθεστώς, λόγω της «αντιπολιτευτικής τουδραστηριότητας». Είναι κάτοχος τριών γαλλικών διδακτορικών στην πληροφορική και τη μικροηλεκτρονική. Ισχυρίζεται επίσης ότι «δίδαξε στα γαλλικά πανεπιστήμια».
Σχετική εικόνα
Photo © Bureau Architecture Méditerranée
Στη Γαλλία υπάρχουν σήμερα 2.200 τζαμιά. Το μεγαλύτερο βρίσκεται στη Μασαλία (μακέτα).
Καρατόμηση πρύτανη
Αυτό το μη συνηθισμένο μητρώο προσέλκυσε την προσοχή του Aλαίν Moρβάν, ειδικού στην αγγλική λογοτεχνία και πρώην πρύτανη της Ακαδημίας της Λυών. Επειδή δημοσίως αντιτάχτηκε στη δημιουργία του σχολικού συγκροτήματος Aλ-Κιντί, χαρακτηρίζοντας  «φονταμενταλιστές» τους φορείς του σχεδίου, απομακρύνθηκε εν ψυχρώ τον Μάρτιο του 2007 από τον Ζιλ ντε Ρομπιέν, τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας. Κατηγορούμενος για "πολλαπλές παραβιάσεις του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων", [Η αντίδρασή του χαρακτηρίστηκε προπαγάνδα]ο πρώην πρύτανης τακτοποίησε τους λογαριασμούς του σε ένα βιβλίο με τίτλο Η Τιμη και οι τιμές. Αναμνήσεις από έναν "καρατομηθέντα" πρύτανη. Σύμφωνα με τον Moρβάν, ο Νικολά Σαρκοζί [ως υπουργός Εσωτερικών] άσκησε πιέσεις επίσηςστον πρώην πρύτανη της Λυών να μετριάσει τη στάση του... Όσο για τον Nαζίρ Χακίμ, τότε αντιπρόεδρο της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας - κοντά, και αυτός επίσης, στη Μουσουλμανική Αδελφότητα - οργάνωνε διαδηλώσεις κάτω από τα παράθυρα της πρυτανείας της Λυών κραυγάζοντας "Moρβάν ταλιμπάν!’’Τηλεφωνήσαμε την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο πρόεδρο του σχολικού κέντρου Aλ Kιντί αλλά αρνήθηκε να μας απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com