28 Μαρ 2019

Τσαρλατάνος ο αρχηγός της σέκτας «Συμπαντική Ιατρική» αποφάνθηκε Δικαστήριο στην Αυστραλία


Τσαρλατάνος ο αρχηγός της σέκτας «Συμπαντική Ιατρική» (Universal Medicine) αποφάνθηκε Δικαστήριο στην Αυστραλία
Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
Μια όχι και τόσο γνωστή καταστροφική λατρεία (cult), που ίδρυσε ο Σερτζ Μπενχάϊεν (Serge Benhayon) στη Νέα Νότιος Ουαλία της Αυστραλίας, έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την υδρόγειο, αφήνοντας πλήθος θυμάτων στο πέρασμά της.
Ο πρώην προπονητής του τένις στη Νέα Βόρεια Ουαλία (ΝΒΟ), που παρουσιάζεται ως θρησκευτικός ηγέτης, έχει βρεθεί ένοχος σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του για απόσπαση εκατομμυρίων δολαρίων από οικογένειες και «ανάρμοστο ‘ενδιαφέρον’ για κοριτσάκια μόλις 10 ετών», στην «επιβλαβή για την κοινωνία σέκτα του».
Ανώτατο Δικαστήριο στη ΝΒΟ χαρακτήρισε τον Σερτζ Μπενχάϊεν, αρχηγό της σέκτας «Παγκόσμια - Συμπαντική Ιατρική» (Universal Medicine), ως «τσαρλατάνο που εκμεταλλεύεται τον πόνο καρκινοπαθών». Η απόφαση λήφθηκε κατά την εκδίκαση αγωγής, που υπέβαλε ο Μπενχάϊεν πριν μερικούς μήνες, για (δήθεν) συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του.
Παρά την καταδικαστική απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου, ο Μπενχάϊεν (ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ό,τι πιο κοντινό του Θεού επί της γης), εξακολουθεί ν’ ασκεί το «θεραπευτικό έργο» του σε όλο τον κόσμο, ενώ εκατοντάδες νέα μέλη εγγράφονται κάθε χρόνο.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΡΤΖ ΜΠΕΝΧΑΪΑΝ
Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, έχει μετατραπεί -μέσα σε λίγα μόλις χρόνια -, από χρεωκοπημένος  προπονητής του τένις σε ζωντανό «Μεσσία» και μεγιστάνα του πλούτου.
Ο Μπενχάϊεν εγκαθίδρυσε τη «θρησκεία» του με την ονομασία «Συμπαντική Ιατρική» το 1999, αφού είχε – όπως ισχυρίζεται – «πνευματική επιφοίτηση» ενώ καθόταν στην τουαλέτα. (!) (δίνοντας έτσι εξ αρχής το στίγμα της … οσμής της ζωής και διδασκαλίας του…).
Ο Μπενχάϊεν ισχυρίζεται ότι είναι μετενσάρκωση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και αυτοαποκαλείται «ο ‘Διδάσκαλος’ που αναλήφθηκε στους ουρανούς – και τώρα επέστρεψε για δεύτερη φορά – ή ‘Ένας της Ιεραρχίας’.
Επίσης, λέει στους οπαδούς του ότι έχουν βιώσει τουλάχιστον 2300 ζωές ο καθένας.
Η οργάνωσή του απαριθμεί πέραν των 2000 οπαδών, από ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, νομικών και ακαδημαϊκών.
Ο Μπενχάϊεν έχει ισχυριστεί ότι η θρησκεία του (sic) δεν κρατά αιχμάλωτο τον κόσμο «σε απομονωμένους οικισμούς» ούτε λειτουργεί πίσω από «κλειστές πόρτες», αλλά, απαιτεί απόλυτη αφοσίωση από τους οπαδούς του, σε αντάλλαγμα για την «αιώνια σοφία» που τους μεταδίδει.
Εντούτοις,  εκατοντάδες οπαδοί του έχουν επιλέξει να μετακομίσουν κοντά στο εντυπωσιακό συγκρότημά του από πολυτελείς εγκαταστάσεις στη ΝΒΟ, όπου ζει με την οικογένειά του και οδηγεί μόνο συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων τα οποία, όπως λέει, είναι τα μοναδικά που έχουν … «θετική ενέργεια».
Πρόσφατα εγκατέστησε διεθνές κέντρο στην Αγγλική ύπαιθρο όπου έχει προσελκύσει εκατοντάδες οπαδούς.
Ο Μπενχάϊεν φέρεται να γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του όταν αυτή ήταν μόλις 13 χρόνων. Έφηβη ακόμα, μετακόμισε στο σπίτι του, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της.
Τόσο η πρώτη του σύζυγος όσο και η δεύτερη εξακολουθούν να είναι ενεργά μέλη της σέκτας μέχρι σήμερα.
Η Εσθήρ Ρόκετ, πολέμιος των καταστροφικών λατρειών και ένα από τα θύματα του Μπενχάϊεν, λέει ότι ο Μπενχάϊεν είχε «κορίτσια να μένουν στο σπίτι του, από τη δεκαετία του 1990» και οι ένορκοι του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΝΒΟ διαπίστωσαν ότι είχε «ανάρμοστο ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα κορίτσια ηλικίας μόλις 10 χρόνων», τα οποία μεθοδευμένα φιλοξενούσε στο σπίτι του.
Ο Μπενχάϊεν κίνησε αγωγή στην Εσθήρ για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κρίθηκε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του.
Οι ένορκοι κατέληξαν ότι ο αρχηγός της σέκτας είχε διαδώσει ψευδείς θεραπευτικούς ισχυρισμούς και ότι εξαπάτησε αθώους καρκινοπαθείς.
ΠΟΙΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ»
Πλύση εγκεφάλου και εκφοβισμός ώστε να ασκεί απόλυτο έλεγχο στα θύματά της.
Σύμφωνα με την έρευνα και τις εκπομπές της Αυστραλιανής διαδικτυακής τηλεόρασης Sunday Night, οι οπαδοί της σέκτας «Παγκόσμια ή Συμπαντική Ιατρική» πιστεύουν σε ένα συνονθύλευμα θρησκειών ( “mishmash of religion”) που συνδυάζει στοιχεία από τον αποκρυφισμό, μετενσάρκωση, Χριστιανισμό και επιστημονική φαντασία.
Λένε στους οπαδούς ότι πρέπει να προσέχουν από τους … εξωγήινους, που τους μυρίζονται και τους παρακολουθούν συνεχώς.
Όπως ανέφερε η Εσθήρ, ο Μπενχάϊεν διδάσκει ότι, εξωγήινα όντα με μουσούδες και «μυτερά μάτια» οσφρίζονται τα μέλη της οργάνωσής του για να εξακριβώσουν αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ…
«… αν πιείς αλκοόλ, υπερφυσικές οντότητες θα εισβάλουν στο σώμα σου», είπε η Εσθήρ.
« … και, αν είσαι έγκυος και πιείς αλκοόλ, τότε τα όντα που μπήκαν μέσα σου θα βιάσουν το μωρό σου…».
Δεν επιτρέπεται στους οπαδούς του να καταναλώνουν αλκοόλ, καφέ, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλουτένη καρότα ή πατάτες.
Η παράδοξη αυτή δίαιτα είχε σαν αποτέλεσμα, πρόσφατα, ένα βρέφος 10 μηνών να καταλήξει στο Νοσοκομείο Lismore Base με σοβαρό υποσιτισμό.
Παράδοξες και αθέμιτες «θεραπευτικές» τεχνικές
Όπως επίσης διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι οπαδοί «ενθαρρύνονται» να συμμετέχουν σε ακραίες εκδηλώσεις «αφοσίωσης» και ανάρμοστες «θεραπευτικές» μεθόδους.
«Αν ήταν εγγεγραμμένος ιατρικός λειτουργός και εφάρμοζε τέτοιες τακτικές σε ασθενείς αποκαλώντας τις ‘θεραπείες’, σίγουρα θα διαγραφόταν από τα μητρώα», παρατήρησε η Εσθήρ.
Ακόμα χειρότερα, η λεγόμενη «Συμπαντική Ιατρική» διδάσκει ότι, τα παιδιά με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας είναι «μετενσάρκωση κακών και αυταρχικών ανθρώπων που έζησαν στο παρελθόν» (και τώρα ξεπληρώνουν το κάρμα τους…)
Η περίπτωση της JUDITH MCINTYRE – έδωσε όλη της την περιουσία στη σέκτα για να κερδίσει την … άλλη ζωή
Η καρκινοπαθής Τζούντιθ Μάκινταρ ήταν εύκολη λεία στα νύχια της σέκτας «Παγκόσμια Ιατρική».
Σύμφωνα με την κόρη της Τζούντιθ, Σάρα, ο Μπενχάϊεν της απέσπασε με δόλο 1.4 εκατομμύρια δολάρια, λίγο πριν πεθάνει, αφού έπεισε την ετοιμοθάνατη γυναίκα ότι τα παιδιά της προσπαθούσαν να την «αποσταθεροποιήσουν».
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sunday Night, η σέκτα διδάσκει ότι τα κληροδοτήματα των γονέων προς τα παιδιά τους «θα βλάψουν την … επόμενη ζωή, τόσο του οπαδού όσο και των παιδιών του».
ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ – η εμπειρία του MATT SUTHERLAND
Ο Ματ έχασε τη σύζυγό του Σάρα και τα παιδιά τους, μετά την ένταξή τους στη σέκτα «Παγκόσμια Ιατρική», πριν μερικά χρόνια.
Ο Ματ και η Σάρα παρακολούθησαν μια σειρά από «θεραπευτικές συνεδρίες» αλλά, σύντομα ο Ματ άρχισε να νοιώθει εξαιρετικά άβολα με όσα άκουε.
«Άρχισα να έχω κάποιες αμφιβολίες… Ο Μπενχάϊεν έλεγε ότι … κατά τη συνεύρεση ανδρός και γυναικός, η γυναίκα παίρνει την «αρνητική ενέργεια» του άνδρα… Αυτό είναι πολύ τοξικό για τη σχέση», είπε ο Ματ.
Τελικά χώρισαν και στη συνέχεια η Σάρα παντρεύτηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της σέκτας «Παγκόσμια Ιατρική», παίρνοντας μαζί της τα παιδιά τους.
Ο Ματ χαρακτήρισε τον Μπενχάϊεν ως αυθεντία στη δόλια χειραγώγηση των ανθρώπων, και «καταστροφέα ζωών».

1 σχόλιο:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει περιοχή με το όνομα Νέα Βόρειος Ουαλία στην Αυστραλία. Το διαμέρισμα όπου βρίσκεται το Σίδνεϋ και η πρωτεύουσα Κανμπέρα λέγεται Νέα Νότιος Ουαλία (New South Wales). Ας γίνει η διόρθωση για να μη μειώνεται η αξία ενός πράγματι διαφωτιστικού άρθρου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com