27 Ιαν 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Θλιβόμαστε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας,”.


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Κασσωπίας, στο χωριό Χλομοτιανά.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Ζακχαίος, υπερέβη δύο εμπόδια προκειμένου να συναντήσει τον Κύριο. Πρώτο εμπόδιο ήταν  το χαμηλό του ανάστημα και γι’αυτό σκαρφάλωσε στην συκομορέα και η δεύτερη δυσκολία ήταν το επάγγελμά του, καθότι ήταν αρχιτελώνης και μισητός στους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά όμως ο Ζακχαίος αναγνώρισε την αμαρτωλότητά του και ομολόγησε τον Χριστό, υποσχώμενος στον Κύριο ότι θα επιστρέψει σε όσους αδίκησε τα χρήματα στο τετραπλάσιο ποσό.  Ο Ζακχαίος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην οικεία του τον Κύριο. Το γεγονός που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι ο Ζακχαίος οικειώθηκε τον Χριστό στην καρδιά του και ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος του, ώστε ξεπέρασε όλα τα εμπόδια.

Αναφερόμενος στην εποχή μας ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε πνευματικά καθημερινά και με την Χάρη του Θεού να υπερβαίνουμε τα εμπόδια του πονηρού. Για τη σωτηρία της πατρίδος μας χρειάζεται η   μετάνοια και η πίστη από τον λαό μας. Παρότι θλιβόμαστε και πονάει η καρδιά μας με όλα όσα τεκταίνονται και με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, εντούτοις χρειάζεται να μην χάσουμε την ελπίδα μας στον Χριστό. Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών. Όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που είχε προειδοποιήσει πολλά χρόνια πριν, για όλα όσα τραγικά βιώνουμε σήμερα, οι εχθροί του Έθνους μας ποντάρουν ακριβώς στον φόβο του λαού μας. Γι’αυτό χρειάζεται αντίσταση και αγώνας.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που ιερούργησε στα Χλομοτιανά, στο χωριό από το οποίο κατάγεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να ομοιάσουν στο Ζακχαίο και να οικειωθούν και εκείνοι τον Χριστό στην καρδιά τους.
Ιερό Προσκύνημα Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν θυμάμαι καλά, κάποιοι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, τίμησαν στο παρελθόν τον Πρόεδρο της δημοκρατίας με επίσημο Εκκλησιαστικό έπαινο.
Γιατί τον τίμησαν; Επειδή δέχεται τους Θεομάχους νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση;
Εάν όμως δεν θυμάμαι καλά, και δεν τιμήθηκε επίσημα από Ιεράρχες, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com