28 Νοε 2018

Μαθητικό συλλαλητήριο στη Φλώρινα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Το μαθητικό συλλαλητήριο στη Φλώρινα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών (video)
Δείτε στο παρακάτω video, διάρκειας περίπου 40′, την πορεία και το συλλαλητήριο των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της πόλης και εκεί ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες από τους: π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου, Ευθύμη Ψαλλίδα, πρόεδρου  15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αλέξανδρο Τσιγγέλη, πρόεδρο 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας (στο χαιρετισμό του οποίου συμπεριλήφθηκε και η επιστολή μαθητή από την Κατερίνη ο οποίος τραυματίστηκε στη συγκέντρωση στο Πισοδέρι), Νικόλα Δημητριάδη, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Έξαρχο Τσομπανόπουλο, μέλος 15μελούς του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αθηνά Μαβίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αντώνη Ζαραβέλη, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας ο οποίος ανέγνωσε την επιστολή του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και Μαρία Χαραλαμπίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, η οποία διάβασε και το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.
Αμέσως μετά παραδόθηκε το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Κώστα Γέρου.
Το ψήφισμα
Εμείς οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας μαζευτήκαμε σήμερα για να διαδηλώσουμε ειρηνικά, αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε για να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελληνική. Με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες ,με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας δηλώνουμε ότι αυτό που έγινε στις Πρέσπες ήταν έγκλημα κατά της πατρίδας, κατά των Ελλήνων και δεν πρέπει αυτή η συμφωνία να περάσει από την ελληνική βουλή. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Ο λαός και οι μαθητές ακυρώνουν αυτή την συμφωνία που είναι εις βάρος της πατρίδας, εις βάρος των Ελλήνων Μακεδόνων. Η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Εδώ από την εσχατιά της πατρίδας μας , από εδώ που αρχίζει η Ελλάδα , από τα βόρεια σύνορα μας , εμείς οι μαθητές της Φλώρινας καλούμε τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα να μην φέρει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή αυτήν τη συμφωνία ακυρώνοντας έτσι τα όποια φιλόδοξα και αλυτρωτικά σχέδια των γειτόνων μας και αυτών που τους υποστηρίζουν. Επίσης σε περίπτωση που τελικά έρθει η συμφωνία προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή καλούμε τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να την καταψηφίσουν. Τέλος καλούμε τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να αναλογιστεί την βαρύτητα της θέσης του και την ιστορική ευθύνη που έχει και να συμβάλει θετικά και αποφασιστικά στη ματαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το παρών ψήφισμα εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ από την σημερινή συγκέντρωση και αρμόδια αντιπροσωπεία των μαθητών θα το επιδώσει στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο για να το διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο , στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση Νικόλαο.
ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Η ομιλία του προέδρου του 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας Ευθύμη Ψαλλίδα
Αγαπητοί συμμαθητές-τριες,
Χαιρετίζω την παρουσία σας σε αυτήν εδώ τη συγκέντρωση, που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πάνδημης κινητοποίησης των μαθητών των σχολείων της πόλης μας, οι οποίοι εμφορούνται από την αγάπη για τη Μακεδονία μας.
Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ για να διατρανώσουμε σε όλους τους τόνους ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!Είναι σημαντικό να τονίσω εδώ ότι όλοι οι μαθητές είμαστε ενωμένοι, απαλλαγμένοι από μικροκομματικές σκοπιμότητες! Τη στιγμή που βλέπουμε οι πολιτικοί μας να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε αυτή την πρωτοφανή και προκλητική παραχάραξη της ιστορίας μας.
Αξιοποιώντας συνεπώς το μόνο Δημοκρατικό μέσο που έχουμε, αυτό της ειρηνικής διαμαρτυρίας, διαδηλώνουμε από την εσχατιά της Ελλάδας, από την ακριτική Φλώρινα την απόλυτη ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και καλούμε την Κυβέρνηση να την αποσύρει.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να στείλω μήνυμα συμπαράστασης στους μαθητές του Γέρακα που αποβλήθηκαν επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους και δε θα πάψουμε κι εμείς να τραγουδάμε αυτό το τραγούδι που απηχεί την ιστορική, κοινώς αποδεκτή, πραγματικότητα!!
Εμείς οι μαθητές, διαπνεόμενοι από πατριωτικά συναισθήματα και με κριτική ματιά και σκέψη, με αγνό και καθαρό βλέμμα και άδολη ματιά, ζητάμε να εισακουστεί η στεντόρεια φωνή μας στους κυβερνώντες..
Τους λέμε: «Μη μας αγνοήσετε!! Σταματήστε να σφετερίζεστε τον πολιτισμό και να ξεπουλάτε την ιστορία της Μακεδονίας. Θα μας βρείτε μπροστά σας..Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται και δε χαρίζεται σε κανέναν. Η ένδοξη ιστορία αιώνων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει βορά στις αρπακτικές διαθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Δε θα το επιτρέψουμε αυτό!!
Αγαπητοί συμμαθητές.
Ζούμε στην εποχή των προκλήσεων των μεγάλων αλλαγών και των διεκδικήσεων ,στην εποχή που απαιτεί εγρήγορση ,ομοψυχία και γενναίες αποφάσεις . Η σημερινή μας μεγαλειώδης κινητοποίηση δίνει το στίγμα ότι η μαθητιούσα νεολαία της Φλώρινας έχει αφουγκραστεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφωνία των Πρεσπών για την πατρίδα μας και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους διαχειρίζονται τα εθνικά μας θέματα ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να μην κάνουν βήμα πίσω σε όλα όσα μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας με τους αγώνες και τις θυσίες τους. Μεγαλώνουμε στη Μακεδονία, αγαπάμε τη Μακεδονία , αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι, δεν ανήκουμε ούτε υποκινούμαστε από κανένα πολιτικό κόμμα. Είμαστε μαθητές, είμαστε η επόμενη μέρα και η συνέχεια της Ελλάδας και της ιστορίας της και έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά. Άλλοι διαμαρτύρονται καίγοντας το ιερό σύμβολο μας τη σημαία μας και καταστρέφοντας περιουσίες. Εμείς έχουμε τη σημαία μπροστάρη όχι γιατί μας έχει συνεπάρει το εθνικιστικό πάθος -όπως άστοχα κάποιοι θέλουν να μας βάλουν ταμπέλες- αλλά γιατί διαβάζοντας την αιματοβαμμένη ιστορία της Μακεδονίας μας έχουμε κρυστάλλινη και καθαρή άποψη για την ελληνικότητά της και δεν δεχόμαστε την παραχάραξη της. Αλήθεια, από πότε η φιλοπατρία θεωρείται φασισμός;
Αγαπητοί συμμαθητές.
Υψώστε τη φωνή σας να ακουστεί μέχρι την Αθήνα. Να καταλάβουν οι Κυβερνώντες ότι οι μαθητές της ακριτικής Φλώρινας δεν είναι άβουλα όντα που δέχονται παθητικά οποιοδήποτε τετελεσμένο!!!Θα βρίσκονται πάντοτε στις επάλξεις, έτοιμοι να φωνάξουν ότι «Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!
 Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας εδώ!!!

3 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Μπράβο στα ΠΑΙΔΙΑ μας. Είναι τόσο συγκινητικό και αισιόδοξο. Πρέπει να ντρεπόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι που παραγκωνίσαμε την Ιστορία μας, που δείξαμε ανοχή στη διαφθορά και το ψέμα, αρκεστήκαμε στο βόλεμα, στο προσωπικό συμφέρον, στη λεηλασία της φύσης, στην αρπαγή του δικαιώματος των συνανθρώπων. Ας είναι αυτά τα συλλαλητήρια αφορμή να συνέλθουμε ως Έθνος. Διότι θα μας πάρουν με τις πέτρες τα ΠΑΙΔΙΑ μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Πήραν οι μαθητές φαίνεται από τους Ορθόδοξους μητροπολίτες Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη και Θεόκλητο Πασσαλή. Εύγε τους!

Ανώνυμος είπε...

Να σας χαίρετε το έθνος παληκάρια μου!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com