26 Σεπ 2018

π. Γεώργιος Τσέτσης: Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει ούτε από τον Παπισμό, ούτε από τον Προτεσταντισμό,κ.λ.π!


Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος Τσέτσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Γεώργιος Τσέτσης
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΟΣ: Σε κάποιο κείμενο σας, κάνετε λόγο για «ζηλωτές» και «υπέρμαχους στρατηγούς». Αναφέρετε, συγκεκριμένα, τα εξής: «…δεν φαίνεται να αρθρώνουν με τον ίδιο ζήλο και μαχητικότητα κάποιο θεολογικό ή ποιμαντικό λόγο, προκειμένου να ελέγξουν και αναχαιτίσουν τις αιρετίζουσες συμπεριφορές του ‘’Ορθόδοξου’’ Έλληνα». Σε ποιους αναφέρεστε και τί εννοείτε με την παραπάνω σας πρόταση;

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ: Αναφέρομαι  στους ζηλωτικούς εκείνους κύκλους που τηρούν μια αρνητική στάση έναντι της Δύσεως, του Διαχριστιανικού διαλόγου και της Οικουμενικής κινήσεως γενικά. Και το ερώτημά μου είναι πώς μια διαχριστιανική κίνηση, η οποία με βάση την επιταγή του Κυρίου «ίνα πάντες εν ώσι» αποσκοπεί στην προώθηση της χριστιανικής ενότητος, είναι δυνατόν να θεωρηθεί «παναίρεση». Ως η χειρότερη μάλιστα «αίρεση» που αντιμετώπισε ποτέ η Εκκλησία κατά τον ρου της δισχιλιετούς ιστορίας της.
Παρακολουθώντας  την πολυδιάστατη κινητικότητα των εν λόγω κύκλων, εύλογα θα μπορούσε κανείς να θέσει ένα διπλό ερώτημα: Λύθηκαν άραγε τα χρονίζοντα  κρίσιμα διοικητικά και ποιμαντικά προβλήματα της Εκκλησίας μας, διά να έχουμε την πολυτέλεια και τον καιρό να ασχολούμαστε, με υπερβάλλοντα ζήλο και εμπάθεια, με το τι συμβαίνει εκτός του Οίκου ημών; Δεν θα ήταν ωφελιμώτερο για την ζωή και μαρτυρία της Εκκλησίας, αντί να τυρβάζουμε περί τα «παραπατήματα των «ορθοδόξων οικουμενιστών» ή με την πίστη των ετεροδόξων, να ασχολούμασταν πρωτίστως με το τι πιστεύει σήμερα ο σύγχρονος έλληνας; Να μην υπάρξει παρεξήγηση. Με τον όρο «σύγχρονος έλληνας» δεν αναφέρομαι στους ολίγους συνειδητά πιστούς, που εκκλησιάζονται τακτικά καί βιώνουν το μυστήριο τη Εκκλησίας ως μέλη του Σώματος του Χριστού. Αναφέρομαι στην μάζα εκείνη του λαού της «Ορθόδοξης» Ελλάδας, που εγκαυχόμαστε ότι αποτελεί την συντριπτική (95%) πλειοψηφία της χώρας˙ σ΄ εκείνους πού δηλώνουν μεν μέλη της Εκκλησίας, αλλ’ έχουν μετατρέψει την Ορθοδοξία σε ιδεολογία και πολιτισμικό μόρφωμα˙ σ΄ αυτούς που μετέβαλαν τα Μυστήρια σε «φολκλόρ» και σε «κοσμικά γεγονότα», όπου «λειτουργοί» κατάντησαν να είναι πλέον φωτογράφοι και βιντεοσκόποι, και όχι οι ευλογούντες το Μυστήριο κληρικοί! Αναφέρομαι σ΄ αυτούς που υποδέχονται μεν με τιμές «Αρχηγού Κράτους» το Άγιο Φως που μας έρχεται από τον Πανάγιο Τάφο [τον Τάφο Εκείνου που είπε «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»(Ιω. 18, 36)], αλλά μόλις ακούσουν το «Δεύτε λάβετε Φως…», και το «Χριστός Ανέστη..», «τήκονται ωσεί κηρός από προσώπου πυρός», αφήνοντας σύξυλους λειτουργούς και ψάλτες να τελέσουν την «Πανήγυρη Πανηγύρεων», την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία! Τι σημασία έχουν οι κάθε λίγο διαφημιζόμενες από εκκλησιστκά ΜΜΕ «κοσμοπλημμύρες» που σπεύδουν να προσκύνησουν αντίγραφα θαυματουργών εικόνων,  εμβάδες και ενδύματα οσίων ή ακόμη και «ιερά» κάστανα αγιασμένα από τα χέρια συγχρόνων Αγίων, όταν τα πλήθη αυτά απαξιώνουν να γευθούν του «Συμποσίου της Πίστεως», όπως χαρακτηρίζει στον Κατηχητικό του Λόγο ο Ιερός Χρυσόστομος την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, την απαρχή αυτή και πρότυπο κάθε Ορθόδοξης Ευχαριστιακής Συνάξεως; Μ’ αυτές τις ανορθόδοξες και όντως αιρετικές συμπεριφορές του λαού μας πρέπει να ασχοληθούν πρωτίστως οι ποιμένες και διδάσκαλοι, και όχι με το τι πρεσβεύουν οι αιρετικοί της Δύσης και της Ανατολής και πώς πολιτεύονται οι «Ορθόδοξοι Οικουμενισταί».
Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει ούτε από τον Παπισμό, ούτε από τον Προτεσταντισμό, ούτε από τον Μονοφυσιτισμό, ούτε από την διατυμπανιζόμενη από τους ζηλωτές «παναίρεση του Οικουμενισμού». Κινδυνεύει από μας τους ίδιους. Από το κοσμικό πνεύμα που ριζώθηκε βαθμιαία και στην Εκκλησία μας και στην κοινωνία μας, «ημών, των κληρικών, κοιμωμένων»!
 (Επιμέλεια: Ηρακλής Αθ. Φίλιος) trikalaola

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπαθής, σοφιστής και αμετανόητος όπως πάντα.
Το άγιο φως και τα προσκυνήματα είναι κακό πράγμα, με τον τρόπο που γίνονται -αιρετική συμπεριφορά- για τον π Γεώργιο, όχι απουσία κατήχησης... Από κει να καταλάβουμε ποιο πνεύμα έχει το Πατριαρχείο και οι εκλεκτοί του. Δηλαδή, δεν κινδυνεύουμε από τον Προτεσταντισμό, όπως λέει, προφανώς επειδή δεν προσκυνάνε καθόλου λείψανα, αλλά από τους σύγχρονους έλληνες που τα προσκυνάνε!
Τον ενοχλεί ο αυθόρμητος απλός λαός, που δεν ξέρει πολλά-πολλά αλλά ακολουθεί ένα ένστικτο παραδόσεως, έστω κι αν εκκλησιάζεται πλημμελώς... αυτός ο όχλος, "ὁ μὴ γινώσκων τὸν Νόμον, ἐπικατάρατοί εἰσί..."
Αυτό είναι ο π Γεώργιος, ένας ποιμένας που σιχαίνεται το ποίμνιό του επειδή δεν έχει τα ίδια μυαλά μ'εκείνον, όπως οι φαρισαίοι στο Ευαγγέλιο.
Γίνε άγιος, για να γίνει και ο λαός άγιος, πάτερ με το κουστούμι. Φόρα ράσο και γίνε παπάς, αν σε νοιάζει ο λαός και σκύψε το επηρμένο κεφάλι σου. Αλλοιώς, άσ'τον ήσυχο και συνέχισε την Φαρισαϊκή διακονία σου εκεί που είσαι.
πΝ

Unknown είπε...

Το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής.Δεν μπορούν οι πλείστοι των Επισκόπων και ιεραρχών να αντιληφθούν τον φορέα της αγιοπνευματικής Χάριτος, με συνέπεια να μην μπορούν να διακρίνουν και τον μετασχηματισθέντα σατανά εις άγγελον φωτός.Να μας λυπηθεί ο Θεός να μας στειλει ιεράρχες και Επισκόπους να πολεμουύν τον αρχοναά του σκότους και όχι να πορεύονται μαζι του,γκάτι ο οικουμενισμός οδηγεί στον Αντίχριστο.Να μη μας εκπλήσσει το ότι χρησιμοποιούν χωρία από την Αγία Γραφή, γιατί και ο διάβολος στον Χριστό μας από την Αγία Γραφή άντλησε το δόλιο επιχείρημά του.
Είθε η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να μας επισκιάζει και να περιφρουρεί το χώρο της καρδίας μας, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον παπαισμό, τον προτεσταντισμό, το μονοφυσιτισμό και τους άλλους εξωτερικούς επιβούλους της, η Ορθοδοξία κινδυνεύει πολύ περισσότερο από τους εσωτερικούς εχθρούς, τους εντός των τειχών της. Τουτέστιν από τον οικουμενισμό που προωθεί το εσβεσμένο Φανάρι, τον ηγεμονισμό στον οποίο επίσης πρωτοστατεί αυτό (όρα ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα), την εκκοσμίκευση στην οποία "διαπρέπουν" ένιοι Φαναριώτες κ.ο.κ.
Δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρει κανείς στα σοβαρά τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Φαναριώτη εκκλησιαστικού παράγοντα. Μάλλον προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία από τους Δυτικούς εφόσον δεν προσπαθούν οι λεγόμενη "οδηγοί" της Ορθοδοξίας να τους μιμηθούν, αλλα μένουν πιστοί στα δικά τις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακριβώς αυτό κάνουν, και από αυτό έρχεται ο κίνδυνος. Ενότητα στην Αλήθεια βέβαια εννοεί ο Κύριος, και όχι στην πτώση, στην αδικία και στην πονηρια. Λ.χ. κάθε μέρα στην Ευρώπη και Αμερική, Αυστραλια, Ινδια, Αφρικη -συνεχίζουν να δημοσιεύουν επίσημες έρευνες που δείξουν ότι χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες παιδιά έχουν κακοποιηθεί παντού από παπικούς κληρικούς με σκέπη των τα αυτά πράττοντα δεσποτάδων τους, και φεύγουν τρέχοντας όλο περισσότεροι μέλη από την παπική "εκκλησία". Στους προτεστάντηες ήδη δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με τους πολλούς ναούς τους, γιατί είναι άδεια και δεν έρχονται πια οι άνθρωποι, εκτός για συναυλίες, θέατρο η κάποιες άλλες "πολιτιστικές" εκδηλώσεις. Είναι αυτά προς μίμηση, κ. Τσετση;;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πάτερ αν γίνουμε οικουμενιστές θα διορθώθεί κι ο λαός και θα πιστεύει πιο πολύ, και θα κάθεται μέχρι το τέλος της λειτουργίας που γίνεται το Πάσχα;;Αυτό μας μάρανε να λέμε άλλα αντί άλλων. Χίλια συγνώμη αλλά δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Δώστε το καλό παράδειγμα εσείς εκεί στο Φανάρι και μην γίνεστε αιρετικοί. Ο Χριστός μας δεν εννοούσε να γίνουν ένα μεταξύ τους οι Απόστολοι σαν θρησκείες και σαν ομολογίες. Ο Χριστός έλεγε να γίνουν ένα φθάνοντας στην Θέωση!! Κι όπως ο Υιός είναι ένα με τον Πατέρα, έτσι κι οι Απόστολοι να γίνουν ένα μεταξύ τους κι ένα με τον Κύριο μέσω της κοινωνίας και της Θεώσεως. Δεν είμαι ειδικός στα δόγματα απλά από μερικά πράγματα που έχω διαβάσει τα λέω αυτά. Μην ζηλεύετε τους αιρετικούς, κοιτάξτε τα δικά μας να διορθώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι ιερωμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο οικουμενισμός είναι αίρεση καλύτερα να αποσυρθούν.

Φώτης

Ελένη είπε...

Αν κόπτεσαι εσύ πάτερ να αρθρώνεις ποιμαντικό λόγο ώστε να αναχαιτίζεις τις αιρετίζουσες συμπεριφορές των "ορθοδόξων" Ελλήνων...….τί τους θέλουμε τους υπολοίπους....;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com