3 Αυγ 2018

Που εξαφανίστηκε ο Κοτζιάς μετά τις φονικές πυρκαγιές;

Τι συμφωνεί ο Κοτζιάς με την Αλβανία; Μας το λέει ο Γκλεβίν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, σε συνέντευξή του στη DW.

Μη τον είδατε τον Κοτζιά; Είναι μεταξύ των εξαφανισμένων κυβερνητικών, που όλο το διάστημα -και το επόμενο- της γενικής κατακραυγής κατά της κυβερνητικής ανικανότητας να διαχειριστεί την πυρκαγιά στο Μάτι, απέχουν των εμφανίσεων για να αποφύγουν τα πυρά.
Μια εξήγηση δίνει ο "Βηματοδότης", ότι οι δύο πλέον αποτυχημένοι πολιτικοί, Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, είναι μέλη της κίνησης "Πράττω", της οποίας είναι πρόεδρος ο Ν. Κοτζιάς. Έστειλε πάντως η Κίνηση μια ανακοίνωση, που λέει ότι ήσαν απασχολημένοι με τα Μνημόνια!
Αυτό, μου δίνει την αφορμή να ικανοποιήσω την δημοσιογραφική μου περιέργεια και να ρωτήσω τους συντρόφους του "Πράττω", ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των μελών της Κίνησης; Δεύτερον, τους τρεις συγκεκριμένους, τους επιλέξατε για την κυβέρνηση ως τους καλύτερους μεταξύ σας, ή τραβήξατε από τον σωρό και ό,τι βγήκε; Και τρίτον, τι ακριβώς "πράττετε"; [Θα σας ευγνωμονεί ο λαός αν παραμείνετε σε απραξία].
Τι συμφωνεί ο Κοτζιάς με την Αλβανία; Μας το λέει ο Γκλεβίν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, σε συνέντευξή του στην Deutsch Welle: «Η κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης από την Ελλάδα προς την Αλβανία θα επιτρέψει την πρώτη άρση της προληπτικής κατάσχεσης της κρατικής περιουσίας και των Αλβανών πολιτών που συνεχίζεται από το 1940».
Και συνεχίζει: «Η ακυρότητα του νόμου του πολέμου με την Αλβανία θα πρέπει να συνοδεύεται από άλλες νομικές πράξεις, οι οποίες θα καθορίσουν με τον τρόπο και τους μηχανισμούς, που το κράτος και οι πολίτες της Αλβανίας θα πρέπει να απευθυνθούν στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς. που καθορίζονται από τις ελληνικές Αρχές, για να αποδείξουν την ιδιοκτησία τους και να αποκτήσουν το δικαίωμα απόκτησης, βάσει των επίσημων εγγράφων που υπήρχαν», είπε.
Ερώτηση: Εμείς τι παίρνουμε έναντι αυτού, κύριε Κοτζιά;
Ο Γκλεβίν Ντερβίσι, μιμήθηκε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας σε απουσία μόρφωσης. Είπε: «Η κατάσταση έχει αλλάξει τώρα, η Ελλάδα έχει γυρίσει τη θέση της κατά 360 μοίρες».
Στροφή 360 μοιρών σημαίνει μια πλήρη στροφή, άρα επανέρχεσαι στο ίδιο σημείο. Την ίδια ανοησία είχε πει και ο Τσίπρας τον Αύγουστο του 2015: «Κάναμε μια σημαντική στροφή 360 μοιρών στην μνημονιακή πολιτική». Είναι και μηχανικός, θα έλειπε όμως σε διαδήλωση και δεν διδάχθηκε ότι η ανατροπή μιας κατάστασης γίνεται στις 180 μοίρες. [Θα μορφωθεί πού θα πάει. Μέχρι να διαλύσει πλήρως την Ελλάδα, έχει λίγο χρόνο ακόμη].
Για να λέμε όμως και του Τσίπρα το δίκαιο, πράγματι έκανε μια πλήρη στροφή 360 μοιρών στην μνημονιακή πολιτική. Πάνω που βαδίζαμε για έξοδο το 2014, με αφορμή την "εξυπνάδα" του Σαμαρά να ανακοινώσει έξοδο στις αγορές και να τον απομακρύνει η Μέρκελ, έβαλαν τον Τσίπρα και ξανάφερε την Ελλάδα στην αρχή των μνημονίων. Ήταν πράγματι στροφή 360 μοιρών.
Κι ο Τσίπρας με την παρέα του, ήρθαν πεινασμένοι. Οι παλιοί, χορτάτοι, έτρωγαν σιγά-σιγά. Τούτοι εδώ αποδείχτηκαν άπληστοι και λαίμαργοι. Θέλουν να καταπιούν τον παλαιοκομματισμό με μια μπουκιά, υιοθετώντας τον. Και τι δεν έχουν κάνει. Βρήκαν ευκαιρία και οι υπουργοί, που διαπίστωσαν την άγνοια του πρωθυπουργού εφ’ όλων των θεμάτων, και κάνει ο καθένας το παιχνίδι του.
Πηγή: voria.gr

1 σχόλιο:

Δημήτριος είπε...

Η χώρα οδηγείται σε εθνική τραγωδία και μόνη ελπίδα μας είναι οι μεσιτείες της Παναγίας μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com