3 Απρ 2018

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπέρ της απομάκρυνσης παιδιών από σεκταριστική κοινότητα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε την περασμένη Πέμπτη την ενέργεια των Γερμανικών αρχών να τοποθετήσουν σε ανάδοχες οικογένειες παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι μέλη της κοινότητας «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης των άγριων τιμωρητικών ξυλοδαρμών που υφίσταντο.

Οι αρχές της Βαυαρίας είχαν προβεί το 2013 στην απομάκρυνση παιδιών από δύο κοινότητες με την ονομασία «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων με βιντεογραφημένες σκηνές, στις οποίες μέλη της αυτοκαλούμενης «εκκλησίας» ράβδιζαν ανηλεώς τα παιδιά τους. Η αστυνομία είχε παραλάβει 40 παιδιά τα οποία τοποθετήθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες, ύστερα από δικαστικό διάταγμα.
Τέσσερεις οικογένειες προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ύστερα από διαμάχες με τα Γερμανικά δικαστήρια, ισχυριζόμενες ότι η απομάκρυνση των παιδιών (βάσει του δικαστικού διατάγματος) παραβίαζε τα συνταγματικά τους δικαιώματα για σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.
Την περασμένη Πέμπτη, το Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομόφωνα επικύρωσε την απόφαση των Γερμανικών αρχών να μετακινήσουν τα παιδιά από τις κοινότητες (communes) και να τα δώσουν σε ανάδοχη φροντίδα. Παρόλο που το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι το γεγονός αυτό αποτελούσε παρέμβαση στα δικαιώματα των γονέων, οι δικαστές (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) επαίνεσαν επίσης την επιμέλεια των Γερμανικών δικαστηρίων στην προσεκτική εξισορρόπηση των δικαιωμάτων των γονέων με την ευημερία των παιδιών.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επεσήμανε ότι τα Γερμανικά Δικαστήρια υιοθέτησαν μια εξατομικευμένη προσέγγιση και όχι μια γενική – ισοπεδωτική, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία κάθε παιδιού και αν υπήρχαν άλλες επιλογές εκτός από την μετακίνηση των παιδιών από τα σπίτια τους.
Τελικά, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμφώνησε ότι οι Γερμανικές αρχές δεν είχαν άλλες επιλογές, καθώς οι γονείς θεωρούν τη σωματική τιμωρία των παιδιών τους ως ένα ουσιαστικό στοιχείο της ανατροφής τους με βάση τις «ακλόνητες» θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. (their“unshakeable” religious beliefs)
Η θρησκευτική οργάνωση «Δώδεκα Φυλές», η οποία από πολλούς ειδικούς ερευνητές θεωρείται ως καταστροφική λατρεία – σέκτα (cult), αποσχίσθηκε το 1972 από το «Κίνημα του Ιησού» στην πόλη Chattanooga της Αμερικανικής Πολιτείας Τενεσσή. Η ομάδα πιστεύει ότι όλα τα Χριστιανικά δόγματα έχουν εκπέσει και ότι ο μόνος τρόπος να «επιφέρουν» τη Δευτέρα έλευση του Χριστού είναι ν’ αποκαταστήσουν την εκκλησία του πρώτου αιώνα μ.Χ. όπως παρουσιάζεται μέσα από το βιβλίο των Πράξεων και να δημιουργήσουν τον νέο Ισραήλ, αποτελούμενο από 12 φυλές σε 12 γεωγραφικές περιοχές.
ΠΗΓΗCourthouse News Service   22 Μαρτίου 2018 -ppu.org.cy
Δέστε ΕΔΩ, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη φονταμενταλιστική αυτή ομάδα όπως τις έζησε οικογένεια στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com