21 Μαρ 2018

«Kατέπεσε» από το ΣτΕ το νέο μάθημα των Θρησκευτικών!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Την 20ην Μαρτίου δια της υπ᾽αριθμ. 660/2018 αποφάσεως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινεν ως αντισυνταγματικόν το πρόγραμμα των συγκρητιστικών θρησκευτικών που επεβλήθη από τον πρώην Υπ. Παιδείας κ. Ν. Φίλην συμπραξάσης μειοψηφίας νεορθοδόξων θεολόγων. Ο πρώην Υπουργός όπως και ο νυν κ. Κ. Γαβρόγλου είχον περιεφρονήσει τον διάλογον με την Εκκλησίαν και επαγίδευσαν την Ιεραρχίαν φέροντες αυτήν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ήδη το Υπ. Παιδείας εξέδωσεν ανακοινωθέν -αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη εις δηλώσεις- όπου κατηγορούν τα μέλη του ΣτΕ ως «ακραίους», «σκοταδιστές» και «αναχρονιστικούς»! Καλούμεν τους Πολιτειακούς παράγοντας της Πατρίδος μας να στέκωνται με αξιοπρέπεια όπως επιτάσσει ο θεσμικός τους ρόλος, γεγονός που τους υποχρεώνει να σέβωνται την δικαστικήν εξουσίαν, ειδάλλως δημιουργούν διχασμόν εις τον λαόν, όπως δυστυχώς και δια το «Σκοπιανόν».
Μετά την αφαίρεσιν κάθε νομιμοποιητικής ηθικής βάσεως από το νέον πρόγραμμα πως αυτό θα σταθή ενώπιον των γονέων; Ποίον αντεπιχείρημα είναι ικανόν να αντικρούση την απόφασιν που επισημαίνει ότι το μάθημα «κλονίζει την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση» των νέων; Όταν οι πιστοί αγωνίζονται η αλήθεια τους δικαιώνει.
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com