21 Μαρ 2018

Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα.



Ο ολοκληρωτισμός της Δύσης βρήκε τον καλύτερο συνεργάτη στην εθνομηδενιστική και αντίχριστη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν προηγούμενο, ένας ολόκληρος πολιτισμός καταστρέφεται, η ψυχή ενός λαού διαπομπεύεται και αυτοί μιλάνε για «προοδευτισμό» και «εκσυγχρονισμό». Δυστυχώς όμως μέσα σε αυτόν τον καταστροφικό στρόβιλο που σκοτώνει την Ελλάδα εμπλέκεται και η διοικούσα Εκκλησία. Το ποίμνιο αργά αλλά σταθερά συνειδητοποιεί την μετάλλαξη των ταγών της Εκκλησίας από ποιμένες σε πλυντήρια των πολιτικών.
Στην αυτονόητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά επειδή κλονίζουν την θρησκευτική συνείδηση, προέκυψε μία σειρά φασιστικών αντιδράσεων εκ μέρους του υπ. Α-παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απόφασης αυτής. Οι κυβερνώντες με θρασύτητα δηλώνουν ακάθεκτοι στις θέσεις τους και αναρωτιέται κανείς από που παίρνουν αυτό το θράσος. Σε αυτόν όμως τον ολοκληρωτικό παραλογισμό οδηγηθήκαμε και από την στάση της διοικούσης Εκκλησίας.

 Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου διότι πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία της Ελλάδος συστηματικά διευκολύνουν και κάνουν τα στραβά μάτια στις μεθοδεύσεις του υπ. Α-παιδείας. Είναι σημαντικό να ειπωθεί αυτό διότι τελευταία, παρ’όλη την εκτενή αρθρογραφία επί του θέματος και τις αποκαλύψεις, τείνει να επικρατήσει η σκέψη ότι για όλα φταίει το Κράτος το οποίο κορόιδεψε και παγίδευσε την διοικούσα Εκκλησία.
Υπάρχει όμως και συνέχεια…
Πρόσφατα ο ‘Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας’  σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!! έκφρασε την διαμαρτυρία του διότι διεπίστωσε ότι η συνταγματική επιταγή της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων έχει απαλειφθεί πλήρως από το άρθρο 1 («Αποστολή») του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ (π.δ. 18/2018).
Στο Άρθρο 1 (Αποστολή του Υπουργείου) του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος το μόνο σημείο στο οποίο γίνεται αναφορά στην θρησκεία είναι στην παράγραφο γ όπου λέει τα εξής:
γ) την προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της λατρείας και την εποπτεία των λειτουργών όλων των γνωστών θρησκειών.
Στο σημείο αυτό δηλαδή δεν γίνεται τίποτε άλλο παρά μία συνοπτική επανάληψη των συγκρητιστικών αποφάσεων της ψευδοσυνόδου, χάριν των οποίων θυσιάζεται ο ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα [ΦΕΚ 31/Α] φέρει ημερομηνία δημοσιεύσεως 23-2-2018. Υπεγράφη δε μία ημέρα νωρίτερα, την 22-2-2018, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Γαβρόγλου, τον Χουλιαράκη και την Γεροβασίλη. Την ημέρα της δημοσίευσης του ΦΕΚ διαβάσαμε στο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι κατά την διάρκεια του εορτασμού των Ιερών Εικόνων «..ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επιδώσει τα διάσημα και το δίπλωμα της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο..»!!
Υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει; Πολίτες με συνείδηση προσφεύγουν στο καταφύγιο της Εκκλησίας για κατανόηση και στήριξη ενάντια στις λυσσασμένες μεθοδεύσεις των αντίχριστων κυβερνώντων κατά της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, δίχως να έχουνε καταλάβει τον διπρόσωπο ρόλο της διοικούσας Εκκλησίας. Καταφεύγουν στην Εκκλησία για συμπαράσταση με αποδεικτικό στοιχείο ένα αντίχριστο Προεδρικό Διάταγμα του οποίου ο βασικός υπογράφων την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκε η υπογραφή του η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα τον βραβεύσει.
Λέμε, δικαίως και ορθώς, για το πόσο αντισυνταγματικές είναι οι αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά καλά θα κάνουμε να σκεφτούμε πόσο αντισυνταγματικές ήταν και οι αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, πόσο αντισυνταγματικά ενεργούν εκείνοι οι εκκλησιαστικοί ταγοί που βάσει αυτών των αποφάσεων συστηματικά και αδιάκοπα δουλεύουν για να υπονομεύουν την Ορθόδοξη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Πίστη των Ελλήνων. Τι θα αποφάσιζε το ΣτΕ εάν γινόταν μία παρόμοια μήνυση κατά του Ιερωνύμου και των συν αυτώ; Και όποιος βιαστεί να συμπεράνει ότι κακώς κάνω αυτήν την σύγκριση ας αναλογιστεί ότι αυτό που συνέβη στην Κρήτη δεν ήταν ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός αλλά ένα πολιτικά υποκινούμενο «εκκλησιαστικό γεγονός» για την προώθηση μιας ιδεολογίας, της παναίρεσης του οικουμενισμού. Ας με διορθώσει κανείς αν κάνω λάθος.
Από τη μία έχουμε την Σκύλλα, μία κυβέρνηση που ποδοπατεί την συνείδηση του Ελληνικού λαού έχοντας ως σημείο αναφοράς τον (π)ηθικισμό της διεστραμμένης Δύσης. Από την άλλη έχουμε την Χάρυβδη, μία διοικούσα Εκκλησία η οποία έχει ως σημείο αναφοράς το κάλπικο πνεύμα της καταραμένης ψευδοσυνόδου. Σε παλαιότερο άρθρο έγραψα για τους υπουργούς εξωτερικών που ενώ μας έλεγαν ότι αυτοί είναι οι αρμόδιοι για να χειριστούν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, πίσω από την πλάτη μας μας ‘εξαφάνιζαν’, κατοχυρώνοντας νομικά δικαιώματα χρησικτησίας στον κατσικοκλέφτη τον Σκοπιανό. Το ίδιο κάνουν και τούτοι εδώ. Μας λένε ότι αυτοί είναι η Εκκλησία, αυτοί είναι η επιτομή της Ορθοδοξίας και πίσω από την πλάτη μας μας ‘εξαφανίζουν’, παραχωρώντας συνεχώς δικαιώματα χρησικτησίας στους άθεους και στους οικουμενιστές.  Εξαφανίζουν τα δόγματα της Πίστεώς μας στο ανώτερο εκκλησιαστικό, το συνοδικό δηλαδή, επίπεδο, εξαφανίζουν τα δόγματα της Πίστεώς μας και από το Σύνταγμά μας.
Να το ξαναπώ για να το καταλάβουνε οι ρομαντικοί και οι ευλαβείς βλαμμένοι: Την ημέρα που δημοσιεύτηκε το Διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο οποίο έχει αφαιρεθεί η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, την ίδια ημέρα η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα βραβεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με «το δίπλωμα της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος» !!
Και πόσα άλλα παρόμοια έχουν γίνει και δεν τα έχουμε πάρει χαμπάρι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιος καυστκός λόγος...

Ανώνυμος είπε...

Ευγε στη ''Φαιη''. Οι ταγοι αλωθηκαν απο το αντιθετο πνευμα και ετοιμαζουν την οδο του Αντιχριστου. Αν δεν ελκυσουμε τη χαρη του Θεου με τη μετανοια παμε χαμενοι. Να μετανοησουμε για την κακια μας. Νομιζω οτι κυριως κακια= βλακεια [ανοησια]=περηφανεια, και οτι αυτο ειναι το πρωτο αμαρτημα των Ελληνων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com