28 Μαρ 2018

Γαλλία και Ισλάμ


makron 01
«Μπούμερανγκ» ο νόμος του 1905, που διαχώριζε την Εκκλησία από το Κράτος
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου, *Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle
Η Γαλλία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με 8% μουσουλμανικό πληθυσμό (περίπου 5.500.000) και με πρώτη θρησκεία σε πιστούς τη μουσουλμανική, παρά το γεγονός ότι παραμένει μια χριστιανική χώρα. Σε μια έρευνα του 2016, το 28% των μουσουλμάνων δήλωσε ότι θα υιοθετούσε ένα σύστημα αξιών αντίθετων με αυτές της δημοκρατίας, ποσοστό που άγγιζε το 50% σε νέους 15-25 ετών. Μέσα σε δέκα χρόνια, ο αριθμός των τζαμιών και των αιθουσών προσευχής αυξήθηκε από 1.600 σε 2.500.

Ιδρύθηκαν επίσης έδρες Ισλαμολογίας σε έξι πανεπιστήμια. Τα γαλλικά δικαστήρια εκδικάζουν συνεχώς μηνύσεις για απομάκρυνση χριστιανικών συμβόλων από δημόσιους χώρους, όπως μια φάτνη στο δημαρχείο της πόλης Beziers, την οποία τοποθέτησε ο δήμαρχος για τα Χριστούγεννα, ή ο σταυρός από ένα άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ που τοποθετήθηκε σε δημόσιο χώρο το 2006. Συγχρόνως, η χώρα έζησε δολοφονικές επιθέσεις στο όνομα του Αλλάχ με περίπου 300 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. 
Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με μια ζοφερή πραγματικότητα που, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς. Αιτία της δεν είναι μόνο οι ορδές των λαθρομεταναστών που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη, ούτε η αποικιοκρατική πολιτική της Γαλλίας που επέτρεψε στους κατοίκους των αποικιών να εγκατασταθούν στη χώρα με ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς. Αιτία είναι κυρίως ο νόμος του 1905, ο οποίος διαχώριζε την Εκκλησία από το Κράτος και δεν αναγνώριζε καμιά επίσημη θρησκεία στο Σύνταγμα της χώρας. Αυτό σήμαινε ότι κάθε θρησκεία θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη και ανεξάρτητη από το Κράτος, το οποίο ούτε θα διόριζε ούτε θα πλήρωνε τους ιερείς. Το 1905, όμως, στη Γαλλία δεν υπήρχε Ισλάμ. Ο νόμος ήταν τότε μια προσπάθεια του γαλλικού κράτους να περιορίσει τον πολιτικό ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας. Εκατόν δεκατρία χρόνια μετά, ο νόμος αυτός έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» στη γαλλική κοινωνία, η οποία βλέπει ένα ανεξέλεγκτο Ισλάμ να χρηματοδοτεί τζαμιά και ιμάμηδες στη χώρα τους, χωρίς να μπορεί να επέμβει. 
Ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους οδήγησε στην αποχριστιανοποίηση της Γαλλίας και την ισλαμοποίησή της. Στη Γαλλία πλέον θεωρούν τον νόμο ξεπερασμένο -άλλωστε, έχει περάσει ένας αιώνας από τότε που εφαρμόστηκε- και συζητούν την κατάργησή του. Σκοπός τους είναι να μπορέσουν να ελέγξουν το Ισλάμ, που εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς λόγω δημογραφικού.
Εμείς εδώ, λειτουργώντας ως συνήθως με χρονοκαθυστέρηση και με μπροστάρηδες τους αριστερούς και λοιπούς δήθεν προοδευτικούς, σκεφτόμαστε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Και φτιάχνουμε τζαμιά. 
Ως φαίνεται, δεν παίρνουμε μαθήματα από τα παθήματα της Γαλλίας.
Πηγή: Δημοκρατία 22.03.2018 tideon

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κατήφορος της χριστιανικής Γαλλίας ξεκινά με τη μεταρρύθμιση και φυσικά με τη μασονική επανάσταση του 1789 που ξερίζωσε την πίστη των Γάλλων χριστιανών δυστυχώς με τη ενεργή συμμετοχή των κληρικών όπως ο θρυλικός Ταλλεϋράν...
Η ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας βουτηγμένη στο μασονισμό δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε στο χωρισμό κράτους - Εκκλησίας και άφησε στη τύχη του το πιστό λαό στη βορρά των άθεων μασόνων, του διεθνούς σιωνισμού, των κομμουνιστών... Μετά το 1945, ο εκκλησιασμός ανερχόταν σε 60% των πιστών σήμερα ούτε το 4% εκκλησιάζονται και μεγαλοπρεπέστατοι ναοί και ιστορικές μονές είτε κλείνουν, είτε παραχωρούνται σε σωματεία και μάλιστα ισλαμιστών, είτε ισοπεδώνονται... δεν υπάρχουν πλέον κληρικοί, ένας για πάνω από 5 ή 10 ενορίες μεγαλουπόλεων και καθόλου για την επαρχία... Αυτή είναι η τραγική εικόνα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης χριστιανικής Γαλλίας που θυμίζουμε δέχθηκε το χριστιανισμό από Έλληνες χριστιανοί Μασσαλιώτες και τον άγιο Ειρηναίο και τους 177 Έλληνες μάρτυρες της Λύωνος... Ας προσευχηθούμε και να παρακαλέσουμε τους Αγίους της Γαλλίας να βοηθήσουν τους αδελφούς μας Γάλλους χριστιανούς που δοκιμάζονται βάναυσα από τους αγαρινούς να ξαναβρούν την πίστη στο Χριστό και στην Εκκλησία του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com