21 Μαρ 2018

Νίκος Βούτσης για τα θρησκευτικά: Μήνυμα αναχρονισμού η απόφαση ΣτΕ

Σχετική εικόνα
«Mήνυμα αναχρονιστικής αναδίπλωσης και κατήχησης στα σχολεία» χαρακτήρισε Νικόλαος Βούτσης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.
Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για "συντηρητικές νοοτροπίες οι οποίες γίνεται προσπάθεια από ορισμένες πλευρές να επιβληθούν".
Μάλιστα αναφερόμενος ειδικά σήμερα σχέση Εκκλησίας Κράτους ο κ. Βούτσης είπε ότι «έχει τεθεί πολλές φορές το δίλημμα για την Ελλάδα αν θα είναι μια Ελλάδα «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» και συντηρητικής αναδίπλωσης σε όλες τις εκφάνσεις, και τα εθνικά ζητήματα και τη σχέση κράτους-εκκλησίας ή θα είναι πραγματικά μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που θα προσπαθήσει να ορθοποδήσει».
Σημείωσε δε πως «αυτό το δίλημμα μπαίνει και ξαναμπαίνει με χίλιες δυο μορφές και αφορμές, τέθηκε κι εχθές με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ». Ο Ν. Βούτσης τόνισε πως η απόφαση είναι «προφανώς ένα σήμα, ένα μήνυμα αναχρονιστικής αναδίπλωσης σε ένα κεντρικό ζήτημα στο οποίο η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την εκπαίδευση και όχι την κατήχηση στα σχολεία». Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής πήγε ένα βήμα πιο πέρα την κριτική του: «Είναι προφανές πως από κύκλους της εκκλησίας και ένα μέρος της ηγεσίας της αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Γι’ αυτό παρακινούν και ενεργοποιούν και τη δικαστική βούλα η οποία εν προκειμένω με έναν πάρα πολύ σαφή αναχρονιστικό λόγο και τρόπο έθεσε τη δικιά της σφραγίδα σε μια εκσυγχρονιστική και άκρως αυτονόητη προσπάθεια πολιτικής η οποία είχε υπάρξει από το υπουργείο Παιδείας και από τον τότε υπουργό κ. Ν. Φίλη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να έτρωγε παρά να μίλαγε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com