25 Φεβ 2018

Λυκούργος Νάνης, Σχόλιο για την προκλητικότατη βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπο της Διοικούσης Εκκλησίας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Ο διά τας πολλάς και φρικτάς μας αμαρτίας κατέχων τον προεδρικό θώκο, διά της θέσεως της υπογραφής του κάτωθεν τρισ-αισχίστων νομοθετημάτων, προαγόντων τον ηθικό εκτραχηλισμό και τη σοδομοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας και τη διάλυση της οικογένειας, κατέστη ένοχος υψίστης πνευματικής προδοσίας των ιδανικών του Έθνους.

Και οι ανάξιοι ποιμένες μας σήμερα, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον καθεδρικό ναό Αθηνών, εν πληθούση Εκκλησία, τον...επιβράβευσαν προκαλώντας αφόρητα το θρησκευόμενο ελληνικό λαό! Τον τίμησαν με την από του αρχιστρατήγου της ήττας Ιερωνύμου του Β' επίδοση των  διασήμων και του διπλώματος  της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Τι παραγγέλει και τι εντέλλεται, εν προκειμένω, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι ο απόστολος Παύλος; "Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων έλεγχε, ίνα και οι λοποί φόβον έχωσι"! Όχι "τίμησον και επιβράβευσον τον μέγα ένοχον!
Kαι δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ (ΑΡΙΘΜΟΣ 1) λεβέντης επίσκοπος εκ των συμμετασχόντων στη σημερινή λειτουργία να διαχωρίσει σαφώς τη θέση του και να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος!
Να μιμηθεί τον Τίμιο Πρόδρομο, τον ιερό Χρυσόστομο, τον άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων και να πει ένα πελώριο ΟΧΙ στη βράβευση του ανθρώπου που παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες περί Ορθοδοξίας δηλώσεις, την πρόδωσε στην πράξη με τις ένοχες υπογραφές του.
Και το χείριστον όλων! Βρέθηκαν σήμερα στον καθεδρικό ναό των Αθηνών "χριστιανοί" που αναφώνησαν το "άξιος", άμα τω πέρατι της προδοτικής και επαισχύντου τελετής βραβεύσεως του μεγάλου ενόχου! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΝΙΟΣΤΗ για τα διεστραμμένα αξιολογικά τους κριτήρια!
Δεν μας έφθανε το Κολυμπάρι, δεν μας έφθανε ο διωγμός ομολογητών κληρικών, δεν μας έφθανε η επαίσχυντη και προδοτική τους στάση με τα Θρησκευτικά και τη νομοθετική επιδρομή των αντιχρίστων κυβερνώντων, δεν μας έφθανε η απραξία τους (πλην επαινετέων εξαιρέσεων) στην περίπτωση των  πρόσφατων θεατρικών  βοθρολυμάτων, σήμερα μας κατασκανδάλισαν, αρχή της τεσσαρακοστής, με την επαίσχυντη βράβευση του Π.Παυλόπουλου. Ως πότε θα μας σκανδαλίζετε σεβασμιώτατοι; Ως πότε θα προσθέτετε πληγές στο σώμα της Εκκλησίας; Ως πότε και μεις θα σας ανεχόμαστε;
"ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΟΥ"!
………………………………………………
ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Για την Ιστορία και όχι μόνο! Τα ονόματα των αρχιερέων που συμμετέσχον σήμερα στην τελετή βραβεύσεως του Π.Παυλόπουλου: αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,Σύρου Δωρόθεος, Σιατίστης Παύλος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Δράμας Παύλος, Θήρας Επιφάνιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Γλυφάδας Παύλος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Λαγκαδά Ιωάννης, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Χίου Μάρκος και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Παλαιότερα τον είχαν βραβεύσει Ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και ο Πατρών.
Είναι όλοι τους ένοχοι εσχάτης προδοσίας της αποστολής τους!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν λογαριάζουν το σκανδαλισμό του λαού;

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/20267-arxiepiskopos-se-ptd-paulopoulo-to-zitima-ton-skopion-kai-i-mesi-anatoli-epiballoun-epagrupnisi
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε: "Ἐξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε. Στήν πληθῶρα τῶν προβλημάτων ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος προτάσσει τό πνεῦμα ἑνότητας καί καταλλαγῆς πού τήν διακρίνει. Χαιρόμαστε δέ, διότι ἐκφραστής τοῦ αὐτοῦ πνεύματος εἶστε καί Ἐσεῖς, ὅπως μαρτυροῦν ἡ πληθώρα τῶν δηλώσεών Σας, ἀλλά κυρίως ὁ δεξιοτεχνικός τρόπος, μέ τόν ὁποῖον ἐπιτελεῖτε τά ὑψηλά Σας καθήκοντα."
Ιερώνυμος προς Παυλόπουλο.
Τι να του πει κανείς...

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Έστω, τα προσχήματα! Ούτε αυτά; Έστω, η σιωπή! Ούτε αυτή; Άλλαξαν τα δεδομένα! Και εκτός, αλλά δυστυχώς και εντός της Εκκλησίας! Τα έγραψα στο αναρτημένο άρθρο μου: http://aktines.blogspot.gr/2018/02/blog-post_731.html, αλλά δεν θέλησα να ακουμπήσω και τον χώρο της Εκκλησίας. Αυτές είναι προκλήσεις πλήρεις αναίδειας και ασέβειας στην αγία Παράδοση. Είστε οι ποιμένες, που θα φυλάξετε την Αλήθεια και τα λογικά πρόβατα! Καταλαβαίνετε τι κάνετε; Αλήθεια, πού ζείτε; Προφανώς σε άλλη πραγματικότητα! Προδοσία τύπου Ιούδα Ισκαριώτη. Και έτι περισσότερο!

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Τώρα, σειρά έχει για, συνοδική παρασημοφόρηση, ο Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 1978 Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΑΤΣΟ
"ΤΟ 2ον ΑΡΘΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΡΙΚΩΔΕΣΤΕΡΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ. ΚΑΜΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΧΡΗΣΙΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΠΟΜΠΗΣ" (ΑΡΘΡΟΝ 42 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ). ΕΙΠΑΤΕ ΕΝΑ ΗΡΩΙΚΟΝ "ΟΧΙ".ΤΟ "ΟΧΙ" ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΗ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ.ΜΗ ΑΚΟΥΕΤΕ ΦΩΝΑΣ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΩΝ,ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΝ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΤΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
ΑΛΛ ΕΛΠΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΗΡΩΙΚΟΝ "ΟΧΙ" ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ".


ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ", ΦΥΛΛΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1978.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, σειρά έχει για, συνοδική παρασημοφόρηση ο Τσίπρας........2:22 π.μ.

Προηγήθηκε !.... η παρασημοφόρησή του.......

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com