11 Ιαν 2018

Λυκούργος Νάνης, Μπορούμε και χωρίς εσάς Μακαριώτατε!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Εκκλησία της Ελλάδος θα έπρεπε να είναι μπροστάρισσα στον ιερό αγώνα που αποσκοπεί στην αποτροπή της διαφαινόμενης προδοσίας, από πλευράς της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας,  αναφορικά με το θέμα του ονόματος του γειτονικού προβληματικού κρατιδίου. Ενθυμούμαι με ρίγη συγκινήσεως το αλησμόνητο, ογκωδέστατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης του 1992,  στο οποίο πρωτοστάτησε η τοπική Εκκλησία με τη συνδρομή  ορθόδοξων χριστιανικών  σωματείων, εκπροσώπων  του μοναστικού κόσμου και άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων.
Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δέσμιος μιας χρόνιας, στρεβλής και προβληματικής συλλογιστικής, για μία ακόμη φορά μας απογοήτευσε με τις περί συλλαλητηρίων απαράδεκτες και αδιανόητες δηλώσεις του. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών του πιστού λαού και των ορθοφρονούντων Ελλήνων.
Αφιερώνω στον κρίμασιν οις οίδε Κύριος κατέχοντα την αρχιεπισκοπική καθέδρα των Αθηνών  τις εξής σκέψεις του μακαριστού εθνικού ήρωα και αγωνιστή, κρατουμένου στα γερμανικά στρατοπεδα συγκεντρώσεως Στόουν και Μπερνάου όπου επί τριετία βασανίσθηκε φρικτά, αοιδίμου Τρίκκης και Σταγών Διονυσίου όπως αυτές έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο του με τίτλο "Ο ΠΙΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ", σελ.27: "Πόσας πολυτίμους υπηρεσίας προσφέρει ο ιερεύς εις την Εκκλησίαν! Αλλά και αι υπηρεσίαι προς το Έθνος του Έλληνος ιερέως; Είναι κυριολεκτικώς αναρίθμητοι. Και γίνεται έτσι ο ιερεύς  Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΞ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ, Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ (λυπάμαι για την αλλεργική αντίδραση που θα προκληθή επί τη αναγνώσει των εθνοκεντρικών αυτών θέσεων σε κάποιους  θαμώνες της βολιώτικης "ακαδημίας",  εθνομηδενιστές θολο-λόγους και σε κάποιους συριζαιο-"θεολόγους" που λυμαίνονται τον επίσημο εκκλησιαστικό ραδιοσταθμό...).
Και συνεχίζει ο μακαριστός Διονύσιος: "Όπως η ασχημόθωρος άλμη διατηρεί το παστόν  ψάρι", γράφει ο Γκωσύ Δεσάν εις το βιβλίον του "Πάνω στους δρόμους της Μικράς Ασίας", "έτσι και το λιγδωμένον και ξεθωριασμένον ράσον του Έλληνος ιερέως συντηρή τον ελληνικόν εθνισμόν".
Είναι η ψυχή του Έθνους ο ιερεύς. Πρωτοπόρος αυτός πάντα και ενισχυτής και αγωνιστής θερμός εις καθε εθνικόν ιερόν αγώνα. Χωρίς δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις προτάσσει με θάρρος και ανδρείαν τον εαυτόν του, ασπίδα εναντίον κάθε επιβούλου εχθρού της πατρίδος. Του είναι πολύ γνώριμη η θυσία της ζωής του διά την πίστιν, αλλά και διά την πατρίδα".
Μήπως θυμάστε, μακαριώτατε, ποιος μίλησε στο συλλαλητήριο της ΠΕΕΚ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ) στην Αθηνα το 1956; Ο τότε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ , μακαριστός προκάτοχός σας Δωρόθεος (Κοτταράς). Μήπως ενθυμείσθε ποιος υπήρξε γραμματέας της εν λόγω οργανώσεως; Ο τότε αρχιμανδρίτης και μετέπειτα αρχιεπίσκοπς Αθηνών Ιερώνυμος ο Α' (Κοτσώνης). Μήπως λησμονήσατε τον εθναρχικό ρόλο της Κυπριακής Εκκλησίας προ και κατά τη διάρκεια του Κυπριακού Έπος 1955-19591; Μήπως λησμονήσατε τους εθνικούς αγώνες των μακαριστών προκατόχων σας Χρυσάνθου και Δαμασκηνού;
Μπορούμε και χωρίς εσάς και τους δορυφόρους σας μακαριώτατε να κατέλθουμε στο "άγιο πεζοδρόμιο" για τη Μακεδονία μας! Δεν εκπροσωπείτε σεις εν προκειμένω το φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και του πληρώματος της Εκκλησίας.
Τις όποιες "συνετές" απόψεις σας κρατείστε τις για τον εαυτό σας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!
Υ.Γ.:"Χαμένες ευκαιρίες για την Εκκλησία της Ελλάδος οι αγώνες για το Μακεδονικό και τις ταυτότητες", κατά τον π.Βασίλειο Θερμό!!! Πού καταντήσαμε!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ
μπορουμε και χωρις τον δειλο,,,,,,,,,,,,,,,,,ιερωνυμο
ηδη στον καναδα με την συμμετοχη της μητροπολεως θα διαδηλωσωμε γενναιον φρονημα και αγωνιστικο δια την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
Χρηστος οικονομιδης ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα κι ό,τι άλλο προσπαθούν να μας πείσουν αποτελεί ψέμα ολκής. Σε αυτό πρέπει να μας βρίσκει σύμφωνους και σύσσωμους όλο τον ελληνισμό. Πρωταγωνιστής θα πρέπει και το οφείλει να είναι η εκκλησία. Κακώς, κάκιστα λένε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, δεν είναι εμπόρευμα ούτε κατ΄υπαινιγμό και κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να είναι. Είναι κομμάτι της Ελλάδας, συστατικό στοιχείο της, ο πνεύμονας της.

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος Αρχιερέας γράφει παρόμοιο πρόλογο στο βιβλίο του "ΠΙΣΤΟΙ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ", αναφερόμενος στους κληρικούς, που μαρτύρησαν κατά την Κατοχή και τον εμφύλιο.
Γράφει: "Εκείνο που ζητούσαν οι κατακτηταί από τους ιερείς μας ήταν η αποχή από κάθε ενέργεια εθνικής φύσεως. Οι κομμουνισταί πάλι με τη σειρά τους ζητούσαν μια συγκατάνευσιν ή έστω μια ανεκτική σιωπή απέναντι στα σκοτεινά τους έργα.Αν έστεργαν οι Έλληνες ιερείς να κρατήσουν κλεισμένα τα χείλη τους, ήταν βέβαια η σωτηρία της ζωής τους. Μα αυτοί έβλεπαν τις συνέπειες που θα είχε η τέτοια στάσι τους: το ποίμνιο βυθισμένο στην αποθάρρυνσι και "ο δράκων ο πυρρός, ο μέγας" να έχει μπηγμένα τ` απαίσια δόντια του στο σώμα της πατρίδας. Άφηναν τη σκέψη τους να πάη και πιο μακριά: Σε τι θέσι θα βρισκόμαστε εμείς που σήμερα ελεύθερα αναπνέομε, "ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν", χωρίς ίσως να θυμούμαστε όσο πρέπει εκείνους, που δέχτηκαν πρόθυμα να θυσιαστούν χάριν της δικής μας ελευθερίας.
Σ.Η.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αρχιερείς δια την χωματερήν της ιστορίας: δειλοί, απάτριδες, βολεμένοι. Ανάθεμα! Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών, των κολυμπαριστών, των αντορθοδόξων και των ανθελλήνων ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ρίζος Δημήτρης Ιατρός είπε...

Ευχαριστούμε για το άρθρο κ.Νάνη.
Θέλω να εκφράσω την απογοήτευση και την αγανάκτηση μου για τη στάση του αρχιεπισκόπου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου.Συγγνώμη αλλά θεωρώ πολύ ύποπτο τον ρόλο σας και προκλητική τη στάση σας στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.
Παναγιώτατε εκκλησία δεν είστε μόνο εσείς οι αρχιερείς αλλά και ο πιστός λαός.
Και θα είμαστε παρόντες στο συλλαλητήριο για να φωνάξουμε για την αγαπημένη μας Μακεδονία τώρα που το χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Δημήτρη, προσωπικά ουδόλως με ξενίζει η στάση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
Είδαμε τι έπραξε και στην περίπτωση τоυ δυσώνυμоυ gay pride επί σειράν ετών.
Καλούνται οι Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, να αψηφήσουν τις απαράδεκτες επισκοπικές δηλώσεις και να κατέλθουν μαζικά στο πεζοδρόμιο.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗ
ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ
ΤΙ ΚΡΙΜΑ............................................

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Ο ΑΡΧΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β, ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΓΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΠΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β,ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ Η ΕΚ- ΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 2:11 μ.μ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ.165 ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com