31 Δεκ 2017

Δεν έχετε δικαίωμα να πουλήσετε την ψυχή της Ελλάδας

Αρκετά καταστρέψατε το έθνος
Δεν έχετε δικαίωμα να πουλήσετε την ψυχή της Ελλάδας
Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Οταν υπέγραφαν τη Συνθήκη της Λωζάννης οι Ελληνες πολιτικοί και διπλωμάτες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι με την απρονοησία τους θα καταδίκαζαν τους Ελληνες και την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί, όταν έκαναν τις διαπραγματεύσεις για την εξαίρεση της ανταλλαγής των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, δεχόμενοι να εξαιρεθούν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, δεν σκέφθηκαν ότι αυτό θα λειτουργήσει εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας, πράγμα που τελικά έγινε.
Κι αυτό γιατί έβαλαν στην ίδια ζυγαριά τον αστικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης με τον αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό των μουσουλμάνων της Θράκης. Δεν σκέφθηκαν τότε ότι είναι εύκολο για το τουρκικό κράτος να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει αστικό πληθυσμό, υποχρεώνοντάς τον να εγκαταλείψει σπίτια, περιουσία και προαιώνια πατρίδα. Γιατί, αν έχεις ένα παιδί ή ένα κορίτσι δέκα ετών στην Κωνσταντινούπολη και σου τηλεφωνήσουν κάποια στιγμή οι γνωστοί τύποι του βαθέος κράτους λέγοντάς σου ότι την επόμενη φορά θα το βιάσουν, δεν μένεις στην Κωνσταντινούπολη, όσο γενναίος κι αν είσαι, όσο κι αν την αγαπάς. Φεύγεις για να πας εκεί όπου είναι ασφαλή τα παιδιά και η οικογένειά σου.
Οσο για τους Ιμβρίους, βρήκαν τη λύση οι Τούρκοι... Εχτισαν μια ανοιχτή φυλακή και μετέφεραν εκεί τους βαρυποινίτες, με ειδικές εντολές: «Βιάστε της γυναίκες των γκιαούρηδων Ελλήνων».
Μ’ αυτά και με άλλα, τα γνωστά γεγονότα του Βαρλίκ Βεργκισί, τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τις απελάσεις του 1964, οι 120.000 Ελληνες της Πόλης, της Ιμβρου και της Τενέδου, σήμερα, το 2017, έγιναν μόλις και μετά βίας 2.000 ψυχές, οι περισσότεροι γέροι.
Τουναντίον, οι 90.000 μουσουλμάνοι της Θράκης έγιναν 120.000 Τούρκοι, καταπώς μας ομολόγησε ο κ. Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα τους χαρακτήρισε ένα «συμπαγές τουρκικό πράγμα»!
Κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα στη βαρβαρότητα, όμως ακριβώς γι’ αυτό, όταν υπογράφεις μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα σου για πάνω από 100 χρόνια, τα ζυγίζεις όλα και δεν αφήνεις ούτε χαραμάδα.
Ας έλθουμε τώρα στο Σκοπιανό. Οι πολιτικοί μας, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση, ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία με τους Σκοπιανούς για να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Και, κατά τα φαινόμενα, θα συμφωνήσουν σε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Δηλαδή, δωρίζουμε στο πιάτο την Ιστορία μας και τα εθνικά μας δίκαια, χωρίς να μας εξηγεί κανείς το γιατί.
Οι ΗΠΑ και η Δύση θέλουν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ για να κλείσουν όλες οι πόρτες στη Ρωσία και έτσι να μείνει μόνο η Σερβία ως «υπόλοιπο», ώστε να εξοβελιστούν οι Ρώσοι από τη ΝΑ Ευρώπη. Με γειά τους, με χαρά τους. Μεγάλη δύναμη είναι, αν μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους θα το κάνουν. 
Εδώ, όμως, προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα...
Γιατί θα πρέπει να υποχωρήσει η Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, άρα όχι Μακεδόνες, και από τη στιγμή που η χώρα τους δεν ήταν ποτέ τμήμα της Μακεδονίας; Ποτέ!
Γιατί να υποχωρήσει η Ελλάδα και να αφήσουμε πάλι χαραμάδα, που κάποια στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε πρόβλημα ανάλογο με αυτό της Θράκης;
Οι πολιτικοί -και οι προηγούμενοι και αυτοί που κυβερνούν τώρα- κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι προηγούμενοι την υπερχρέωσαν και οι τωρινοί, αφού έκαναν πολιτική εθνικής δολιοφθοράς, πήραν την εξουσία, εφήρμοσαν χειρότερα μέτρα από τους άλλους, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία για 99 χρόνια και έδωσαν τη διαχείρισή της σε ξένους.
Ομως, αρκετά κατέστρεψαν την Ελλάδα. 
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ξεπουλήσουν και τη Μακεδονία.
Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αν ερωτηθεί, θα πει ένα βροντερό «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Αυτό φαίνεται από τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις, αλλά και από τα στατιστικά των άρθρων που σχετίζονται με το Σκοπιανό.
Οι Ελληνες πολιτικοί όλων των κομμάτων πρέπει να κατανοήσουν, να το καταλάβουν, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δώσουν το όνομα στους Σκοπιανούς. Γιατί το όνομα και η Ιστορία της Μακεδονίας είναι η ψυχή μας, η ψυχή των αγνών Ελλήνων.
Μπορεί οι ίδιοι να έχουν ξεπουλήσει τη δική τους ψυχή, την ψυχή της Ελλάδας και την ψυχή των Ελλήνων όμως δεν έχουν δικαίωμα να τις πουλήσουν.
Τέλος, κύριε Τσίπρα, δεν ξέρω τι γράμματα ξέρεις και πού τα έμαθες, όμως οι Σκοπιανοί δεν είναι απόγονοι του Μακεδόνων, ούτε του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ρώτα τον Λαοκράτη Βάση να σε ενημερώσει γι’ αυτό...

dimokratianews,31.12.2017

2 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Σάββα Καλεντερίδη

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com