28 Αυγ 2017

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος, Το καλύτερο μνημόσυνο στον Γεροντά μου π. Αυγουστίνο έγινε σήμερα με την ανακοίνωση της στέρησης της μiσθοδοσίας μου


Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΥ
Την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολογίο αλλά και της κοιμήσεως του Γέροντα μου επισκόπου Αυγουστίνου διάλεξε η Μητρόπολις  να μου ανακοινώσει με το υπ’ αριθμ. 1045 έγγραφο της, που μου προσκόμισε ο δικαστικός επιμελητής, ότι παύει πλέον την μισθοδοσία μου. Κατ’ αρχήν σαν μέτρο δείχνει το πνεύμα του εκβιασμού και του εκφοβισμού από το οποίο εμφορείται το περιβάλλον της Μητροπόλεως. Δεύτερον αποδεικνύει ότι μέσα στην Μητρόπολη δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Τρίτον δεν συνειδητοποίησαν ότι έφ’ όσον για την Πίστη, μου στερούν κάποιες αποδοχές με τις οποίες κινούμουν και πλήρωνα δύο δάνεια, ένα της Μονής στο όνομά μου και ένα του αυτοκινήτου το οποίο χρειάζεται να εξοφλήσω τουλάχιστον για άλλα πέντε έτη με τιμούν με το με καθιστούν μέτοχο έστω και τέτοιων δυσκολιών για πρακτικά ζητήματα.

 Κάθε φορά που ταπεινώνονται θεολογικά οι αρχιερατικοί επίτροποι ή ο πρωτοσύγκελος λόγω άγνοιας  καταφθάνει και ένα φιρμάνι από την Μητρόπολη. «Δεινόν γε ἡ ἄγνοια καὶ πολλῶν κακῶν ἀνθρώποις αἰτία, ὥσπερ ἀχλύν τινα καταχέουσα τῶν πραγμάτων καὶ τὴν ἀλήθειαν ἀμαυροῦσα καὶ τὸν ἑκάστου βίον». Το θέμα είναι ότι τους πονάει ότι δεν έχουν θεολογικά επιχειρήματα και επειδή εξευτελίζονται λέγοντας ανοησίες όταν τολμούμε και ελέγχουμε αγιοπατερικά τα λεγόμενά τους το πληρώνουμε παντιοτρόπως πλην όμως ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν δεν είναι χριστοκεντρικός αλλά στυγνή διακτατορία και λοιπόν τί θα μας φιμώσουν; Εν όσω αγωνιζόμαστε για την Αλήθεια δεν θα πετύχετε τίποτα! Τί λέγει ο λόγος του Θεού;  «ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ»( Σοφ. Σιρ. 4,28).
Οι μεγαλύτερές μου θλίψεις είναι άλλες!
·         Είναι ότι τα παιδιά του π. Αυγουστίνου τόσα χρόνια κοντά του, που τα σπούδασε, τα άνδρωσε πνευματικά, κυριολεκτικά τα γαλούχησε με την διδασκαλία και το παράδειγμά του ήταν ανεπίδεκτα μαθήσεως και δεν έμοιασαν σε τίποτε τον Γέροντά τους, ούτε αυτά που στηρίζουν τους Οικουμενιστές ούτε οι τάχα αντιοικουμενιστές που ζάρωσαν  μέσα στην αδράνεια. Σεβαστοί μου πατέρες με σκανδαλίζει το κακό σας παράδειγμα, διότι εσείς οι μεγαλύτεροι, οι σοφότεροι οι εγκρατέστεροι δεν έπρεπε να πέσετε τόσο χαμηλά, πού είναι αυτά που με νουθετούσατε και γίνατε προδότες;
·         Είναι οι ιερείς του χωριού μου που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους και στα κηρύγματα τους με χαρακτηρίζουν τσαρλατάνο σκανδαλίζοντας τους πιστούς. Διότι οι άνθρωποι μέσα στο χωριό γνωρίζουν τί ήταν ο καθένας πριν χειροτονηθεί και τί είδους αφιέρωση έκανε. Και το ποιό σημαντικό, τί σταυρό σήκωσε ο αδελφός τους  πριν χειροτονηθεί και μετά. Αλλά, αν θέλετε, ερευνείστε πόσες φορές έφαγε ζεστό φαγητό ή πόσα χρόνια ξόδεψε στα έδρανα που ακόμη δεν σταμάτησε την προσπάθεια για να μην διαβάζει εξορκισμούς σε ορμονικά ή νευρολογικά ασθενείς μαθαίνοντας τα κατά δύναμιν και από την ιατρική επιστήμη και, βέβαια, διαβάζοντας και δαιμονόπληκτους τους οποίους κανείς δεν θέλει να διαβάσει, διότι φοβούνται τον πειρασμό που θα έχουν και μετά τους εξορκισμούς. Αναλογίζομαι, λοιπόν, μήπως ήταν “λάθος” η αφανής διακονία μου στις δυσκολότερες των περιπτώσεων.
·         Οι ιερείς των άλλων ενοριών γνωρίζετε καλά ότι δεν υστερώ ούτε στην θεολογική γνώση, ούτε στον αγώνα να κρατηθώ με την Χάριν του Θεού στην Οδό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο παράδειγμα των αγίων. Τί σας σκανδαλίζει, ότι δεν θέλω να προδώσω την πίστιν μου; Ότι χάριν αυτής της Αγίας Παραδόσεως θυσιάζω τις οικονομικές μου αποδοχές και την ησυχίαν μου και ενώ όλοι περνάτε καλά, προσωπικά μπήκα σε μια περιπέτεια για την οποία δεν γνωρίζω τί έκβαση θα έχει; Μήπως σας σκανδαλίζει ότι όταν παίρνω άδεια την ξοδεύω είτε κοντά στον Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα ή δίδοντας εξετάσεις για περαιτέρω σπουδές. «Παραφρονών λαλώ», συγχωρέστε με! Λησμόνησα μήπως σας σκανδαλίζει το μικρό μου εκκλησάκι που δεν έχει ούτε αγιογραφίες, διότι δεκαεπτά χρόνια τώρα πασχίζω να τα φέρω βόλτα με την μονή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που μόνος, χωρίς την στοιχειώδη συνδρομή της Μητροπόλεως ανεγείρω; Μήπως σας σκανδαλίζει ότι δεν έμαθα να καμαρώνω στους μεγάλους πλούσιους και πολυτελείς ναούς; Όντως, δεν γνωρίζω μουσικά, δεν έχω υφαντές στολές, δεν με γνωρίζουν οι Μητροπολίτες και δεν συνηθίζω να προσφαίρω δώρα αλλά φορώ έναν μοναδικό σταυρό που μου πρόσφαιραν παλαιοί ενορίτες επειδή τους διόρθωσα την παλαιά τους Εκκλησιά;  Συγνώμη ψάξτε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις της ζωής μας και θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα δεν έχουν όπως τα παρουσιάζετε.
·         Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Πατριάρχης και οι συν αυτώ είναι στην αίρεση. Προσωπικά, αν και στο παρελθόν με αφορμή το πρώην πρωτοσύγκελλο υπήρξαν σοβαρά ζητήματα, διότι ο άνθρωπος ήθελε να γίνει δεσπότης, ποτέ δεν τα έβαλα με τον Μητροπολίτη, μολονότι υπήρξαν προστριβές εξ αιτίας του. Είναι βλέπετε το περιβάλλον, η αυλή της Μητροπόλεως που και μόνο που μπαίνεις μέσα αισθάνεσαι έναν περίεργο αέρα, δεν υπάρχει πνεύμα Χριστού, όσοι γυροφέρνουν τον Δεσπότη αξιώνουν να είναι σατράπης. Να διεκδικήσουν το δίκαιο της εξουσίας, όχι όμως και το δίκαιο του αδελφού που δεν κάθονται ούτε καν να τον ακούσουν. Θέλουν μόνο να τον δικάσουν! Όμως σας το είπα τέτοια “τιμή” δεν θα σαν κάνω, ούτε νεκρός! Και σας ανακοινλωνω ότι εν όσω κοινωνείτε με τους Οικουμενιστές ούτε στην κηδεία μου δεν έχετε ευλογία να ρθείτε και αυτό το γράφω επισήμως. Θα με δικάσει η μέλλουσα να συνέλθει όντως Οθόδοξη Σύνοδος που θα αποκαταστήσει την Παράδοση της Εκκλησίας και την Συνοδικότητα όποτε και να γίνει, ίσως να μην ζω τότε! Κλείνοντας την παρένθεση θέλω να πω ότι δεν αποστασιοποιήθηκα από τον Μητροπολίτη για μικροζητήματα και αδικίες ποτέ αλλά τώρα για θέματα πίστως. Γνωρίζετε πολύ καλά τις αδικίες που έγιναν εις βάρος μου όμως ποτέ δεν αντέδρασα. Όντως με αφήσατε από τότε που ξεκίνησα την μονή μόνο αλλά με εκπαιδεύσατε καλά να μην εξαρτώμαι από ανθρώπους αλλά από τον Θεό. «Κύριος μερίς τῆς κληρονομίας μου καί τοῦ ποτηρίου μου· σύ εἶ ὁ ἀποκαθιστῶν τήν κληρονομίαν μου ἐμοί» (ψλμ.15,5). Κυριολεκτικά κράτησα μια στάση που με κοσμικά κριτήρια έθαψα την όποια εξέλιξή μου ως αρχιμανδρίτης. Λοιπόν, γιατί επέλεξα την στενή και τεθλιμένη οδό; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έκανα για λόγους πίστεως. Επίσης γνωρίζεται ότι "Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται." Ποιός είναι ο κοινωνών; Εν προκειμένω ο επίσκοπος Θεόκλητος που μνημονεύει τον αιρετικό Πατριάρχη, ο οποίος εξώκειλε στην αίρεση φανερά, έστω και αν ακόμη δεν καταδικάσθηκε συνοδικά, διότι με τέτοιους δειλούς δεσποτάδες τί σύνοδος να συγκροτηθεί; Αφού αυτός μνημονεύει τον αιρετικό Πατριάρχη υπάρχει περίπτωση να επιτρέπεται να τον μνημονεύω; Και δεν υπαρχει κανόνας να προβλέπει την αναχαίτιση της αιρέσεως; Σε ποιά θεολογική Σχολή τα μάθατε αυτά; Δεν αναφερθώ εδώ σε κανόνες γιατί αυτό ήδη το έκανα και υπολείπονται ακόμη ενότητες που θα διαπραγματευθώ και θα τις εκθέσω στην συνέχεια μολονότι βιάστηκε ο Μητροπολίτης να με τιμωρήσει με διακοπή μισθοδοσίας και δεν θέλησε να τελειώσω την θεολογική τεκμιριώση όσων υποστηρίζω. Πάντως όσοι ακόμη μνημονεύετε επισκόπους που με την σειρά τους μνημονεύουν τον αιρετικό Κωνσταντινουπόλεως όχι μόνο δεν εμποδίζετε να εδραιωθεί η αίρεση αλλά συνευδοκείτε στην απρόσκοπτη δράση, την εξάπλωση και τον υποτροπιασμό της. Λοιπόν αν δεν αναλάβετε ο καθείς την ευθύνη του θα την χάσουμε την Ορθοδοξία. Δεν θα έρουν οι αλλοδαποί να κρατήσουν τον αγώνα αυτό!

Όσο για το θέμα αυτό καθ’ αυτό των θέσεων του εγγράφου που μου εστάλη θα απαντήσω προσεχώς διότι φαίνεται ότι ο Δεσπότης συγχέει το Κανονικό Δίκαιο με τις υπαλληλικές διατάξεις περί ενορίων και είναι σαν να ομιλείς για το Τριαδολογικό δόγμα αναφαιρόμενος σε ποδοσφαιρικό αγώνα που παρακολουθείς. Έχει άραγε ένας προϊστάμενος σε μια «υπηρεσία» το δικαίωμα να παύει τον μισθό του υπαλλήλου του επειδή δεν έστερξε ο «υπάλληλος» να κοιμηθεί η γυναίκα του στο κρεβάτι με τον Γενικό επειδή του άρεσε; Μην σκανδαλίζεσθε πνευματική μοιχία είναι να κοιμηθεί η Ορθοδοξία στο κρεβάτι του Οικουμενισμού όπου ο μεγάλος μοιχός είναι ο παπισμός. Λίγο ντροπή!

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά κ. Θεόκλητε! Ντροπή!
Π. Παΐσιε συνέχισε τον καλό αγώνα της ομολογίας! Οι προσευχές μας σας συνοδεύουν απο μακρυά!

Ανώνυμος είπε...

ο Γέροντας Αυγουστίνος δεν διεκοψε ποτέ το μνημόσυνο ορθόδοξων μητροπολιτών
και ούτε είπε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

μην επικαλείτε ο π.Παϊσιος Παπαδόπουλος τον Γέροντα Αυγουστίνο.

Ανώνυμος είπε...

Μην επικαλείται ο π.Παϊσιος Παπαδόπουλος τον Φλωρίνης Αυγουστίνο.

Είναι λάθος η διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου και δεν είπε κάτι τέτοιο να κάνουμε ο Φλωρίνης Αυγουστίνος.

Ποιός κανόνας επιτρέπει την διακοπή του μνημοσύνου ορθόδοξων μητροπολιτών; Κανείς.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ''28 Αυγούστου 2017 - 8:11 μ.μ.'':
Φαίνεται πως αγνοείτε, ότι ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης για λόγους Πίστεως είχε διακόψει επί τριετίαν το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγόρα!
Μαζί του είχαν κάνει το ίδιο και άλλοι δυο Μητροπολίτες: Ο Δράμας και ο Παραμυθίας.
Λοιπόν, τόν αείμνηστο και θρυλικό Αυγουστίνο μιμείται επάξια τώρα και ο π. Παΐσιος!

Ανώνυμος είπε...

Έκανε κάτι πολύ ανώτερο ο Πατήρ Αυγουστίνος,διέκοψε το μνημόσυνο του ίδιου του Πατριάρχη,οι αντορθόδοξες μάλιστα παρεκτροπές του οποίου συγκρινόμενες με αυτές του σημερινού είναι ασήμαντες.

κ.χ. είπε...

ΑΞΙΟΣ Π.ΠΑΙΣΙΕ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΜΗΤΡΌΠΟΛΗ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΕΠΈΛΕΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ......ΘΑ ΕΠΙΛΈΞΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΌ ΜΑΣ......ΑΛΊΜΟΝΟ ΜΌΝΟ ΌΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ή ΟΡΓΉ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.......

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που ακόμη υπάρχουν φωτεινοί δείκτες πορείας στο σκοτεινό δρόμο που χαράζει ολοένα και δυστυχώς πολλοί επιλέγουμε να βαδίσουμε. Συνέχισε πάτερ Παίσιε τον αγνό ομολογιακό σου αγώνα, αλλά να ξέρεις ο δρόμος αυτός οδηγεί πολλές φορές στο μαρτύριο. Οι συκοφαντίες, οι βρισιές, τα αναθέματα, οι διώξεις, θα είναι στην ημερησία διάταξη. Αλλά μη πτοήσαι, πολλοί οι καλεσμένοι πάρα πολλοί θα΄έλεγα, λίγοι όμως οι εκλεκτοί. Ο Θεός δε μας θέλει τυπολάτρες, έκανα ένα σταυρό, πήγα δυό ώρες στην Εκκλησία, άναψα κι ένα κερί, έδωσε και 2 ευρώ στο ζητιάνο στο σκαλί όπως καταστολισμένος εγώ εντελώς τυχαία έριξα το ..παγωνήσιο βλέμμα μου στο ρακένδυτο. Αν δε συνειδητοποιήσουμε τι είναι ορθοδοξία και ορθοπραξία-ομολογώ ούτε κι εγώ την ήξερα, δε πρόκειται να συνέλθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Αυγούστου 2017 - 10:41 μ.μ. δεν αγνοώ καθόλου αυτά που μου λες ότι αγνοώ. Εσύ θέλεις να μπερδέψεις τα άσχετα γεγονότα μεταξύ τους.

Ο πατριάρχης Αθηναγόρας ήταν ο πρώτος οικουμενιστής των χρόνων του και γι΄ αυτό του διέκοψε ο Φλωρίνης Αυγουστίνος το μνημόσυνο του.

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος δεν έχει πει κάτι το οικουμενιστικό.

Άσχετη η σύγκριση μεταξύ των δύο διακοπών του μνημοσύνου. Μόνο για αφελείς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν την πελώρια διαφορά είναι τέτοιες παλαβές συγκρίσεις.

Α.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2017 - 12:28 π.μ. φαίνεται δεν καταλάβες ότι ο π. Παϊσιος δεν διέκοψε το μνημόσυνο του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Διέκοψε το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτου του.

Γιατί τα μπερδεύεις ;

Α.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης να πάρει άμεσα θέση για την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.
Είναι αλήθεια ότι τεύχος του περιοδικού της μητροπόλεως "Σάλπιγξ Ορθοδοξίας" είχε ρεπορτάζ αφιερωμένο στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο ανώνυμος 9:21 π.μ. έχει περισσότερες πληροφορίες να μας πει. Ήταν θετικό ή αρνητικό το ρεπορτάζ του περιοδικού της μητροπόλεως "Σάλπιγξ Ορθοδοξίας" για το Κολυμπάρι; Και τί έλεγε;

Ανώνυμος είπε...

Ο ιερέας δεν μνημονεύει τον πατριάρχη ανώνυμε- 12:28 π.μ.
Μνημονεύει τον μητροπολίτη του.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ορθόδοξος ο Μητρ. Θεόκλητος αλλά ντρέπεται να το πεί!!;;;Φοβάται μην τον μαλώσουν οι ''προϊστάμενοί του''και του πάρουν τη θέση!!!

φλωριναιος είπε...

Φαντάζομαι, 29 Αυγ 2017-9:21 πμ, ότι στο αφιέρωμα για τη σύνοδο του Κολυμπαρίου στο περιοδικό "Σάλπιγξ Ορθοδοξίας" θα προβάλλεται η αλήθεια και οι παρεκτροπές, παρατυπίες και κακοδοξίες της συνόδου, ο εξαναγκασμός και η βία που ασκήθηκε στους αντίθετους, όπως επιβάλλεται από την ιστορία του συγκεκριμένου περιοδικού!!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ανημερωτος πρώτα να ψάχνεις πληροφορίες και μετά να γράφεις. μην γράφετε πράγματα που δεν έχετε γνώσεις γίνεστε Κ ρεζίλι έστω Κ ανώνυμα

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιον το λες 2,24μμ;

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους σκέπτεται να προβεί σε καταδίκη των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου ο Φλωρίνης Θεόκλητος, διάδοχος κατά τα άλλα του π.Αυγουστίνου;
Όταν μαυρίσει το χιόνι και ασπρίσει το κοράκι;
Δεν βλέπει το σάλο που έχει δημιουργηθεί στη μητρόπολή του αλλά και πανελλαδικά;
Πότε θα ξυπνήσει επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:24: μάθε πρώτα να γράφεις σωστά. "Ανενημέρωτος" και όχι "ανημέρωτος".
Όσο για τη "σάλπιγγα Ορθοδοξίας" που επί των ημερών του Θεοκλήτου πρέπει να ονομάζεται "λήθαργος Ορθοδοξίας" λόγω της σιωπής της σε θέματα οικουμενισμού δυστυχώς πρόβαλλε τη ληστρική "σύνοδο" του Κολυμπαρίου και δεν την αποδόμησε όπως όφειλε να κάμει.
Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε - 4:23 μ.μ.
ο μητροπολίτης Θεόκλητος δεν είναι σαν τον προκάτοχο του για να είναι μπροστάρης όλων των μητροπολιτών.
Κοίταξε γύρω σου και δες ότι οι περισσότεροι παραδοσιακοί μητροπολίτες δεν έχουν μιλήσει ακόμα για την Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος θα κάνει την αρχή; Μην το προσωποποιείς στον μητροπολίτη Θεόκλητο Είναι γενικότερη η στάση της σιωπής για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Ανώνυμος είπε...

Το έχει πει και το λέει χρόνια ότι είναι ορθόδοξος 1:52 μ.μ.

φλωριναιος είπε...

Στις εποχές που ζούμε πρέπει να δείχνουμε και να ομολογούμε την Ορθοδοξία με πράξεις και λόγια!Το τι ήταν παλιά δεν έχει σημασία, τώρα τι είναι που ''ζορίσαν'' τα πράγματα!!

Ανώνυμος είπε...

στον 8.11

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από χωριό είμαι Κ δεν ξέρω να γράφω σωστά εσείς που ξέρετε να γράφετε Κ να διαβάζετε προσπαθήστε με απλά λόγια να ενημερώνετε τον κόσμο. σταθείτε απέναντι σε όλους τους μητροπολίτες καταδικαστε την σύνοδο του κολυμπαριου και στηρίξτε τους πατέρες που κάνουν ορθόδοξο αγώνα......

Ανώνυμος είπε...

εντάξει Κ εγώ λέω ότι είμαι χειρουργός θα έρθεις να σε χειρουργησω; αποδείξεις θέλουμε από τον μητροπολητη Φλωρίνης με το να κόβει μισθούς τι ορθοδοξος ειναι; το πιο απλό πράγμα:παραβολές του Χριστού δεν έχει διαβάσει; έτσι έκανε ο Χριστός μας;Ή συγχωρουσε ακόμα και όταν τον σταύρωσαν προσευχόταν για αυτους; ορθοδοξος σίγουρα δεν είναι με αυτά που κάνει εύχομαι ο Θεός να τον συγχωρέσει για το κυνήγι που κάνει σε άξιους πατέρες.

Ανώνυμος είπε...

Αδικαιολόγητη η διακοπή μνημοσύνου του Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

ο 8:11 τα λέει πολύ καλά. Αυτό έγινε. ΄
Πώς να το κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Να Μας πει ο 5:54 έναν οικουμενιστή που λέει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ορθόδοξος.
Οι τυφλή βλακωδης προπαγάνδα πρέπει να έχει όρια.

Ανώνυμος είπε...

Δε ντρέπεστε να αναρτάτε σχόλια θλιβερών αυλοκολακων τη στιγμή που συμβαίνουν σκληρές διώξεις.
ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Διορθ.

Δε ντρέπεστε να αναρτάτε σχόλια θλιβερών οικουμενιστων αυλοκολακων τη στιγμή που συμβαίνουν σκληρές διώξεις και τρομοκρατία σε ιερείς και μοναχούς;
ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ευθύνη έχουν που αναρτούν σχόλια ανθρώπων σαν και εσένα - 12:03 μ.μ. που μιλάνε και συμπεριφέρονται σαν τον Δον Κιχώτη που βλέπει αντικείμενα και ανθρώπους που δεν υπάρχουν.
Και Ευθύνη έχουν που αναρτούν σχόλια που λένε έναν ορθόδοξο μητροπολίτη ως οικουμενιστή χωρίς να έχει πει ο άνθρωπος τίποτα το οικουμενιστικό.

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι οι σκληρές διώξεις; Η προσπάθεια επαναφοράς στην τάξη της Εκκλησίας με την μνημόνευση του ορθόδοξου μητροπολίτη;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην δουν διώξεις οι αυλοκόλακες του οικουμενισμού....

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιωτατε πατερα Παισιε ΘΑΡΣΥΤΕ,δυσβατος ο δρομος του Γολγοθα ποτισμενος με πονο δακρυα
και αιμα ,αλλα γλυκος ο Παραδεισος και γλυκητατος ο αγωνοθετης Χριστος .
Συμπασχουμε μαζι σας ,αλλα οχι με καταθληψι ,αλλα με χαρμολυπη,διοτι ο αγωνας αυτος δεν γινεται για προσωπικους λογους,
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ,ΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ,ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ωραία γιατί δεν λες στον μητροπολίτη σου να βγει να δώσει μία συνέντευξη η ένα άρθρο στο οποίο θα μας εξηγεί τι ψηφίστηκε στην Κρήτη Κ ποια η θέση του; να μάθει Κ ο απλός κόσμος που δεν ξέρει.... σε προηγούμενο αρθρο του ο π.παισιος είχε κάνει πρόταση για κοινή συνέντευξη..
.τι λέω; σιγά αφού μας θέλουν κοιμισμενους!! ο Θεόκλητος θα μας ξυπνησει;;;!!! ακόμα να μας πει σύμφωνα με τον 15 κανονα ΑΒ συνόδου αν έπραξε σωστά για τον πάτερ Παΐσιο. Επίσης να απαντήσει επιτέλους σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι πιστοί τον τελευταίο καιρό. Και όταν βγαίνει Κ κηρυτει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους όχι όπως τον συμφέρει....οχι τα μοναστήρια τον διώκουν και τον βρίζουν και αυτός ο καλός χριστιανός προσεύχεται με τον πρωτοσυγκελο ΈΛΕΟΣ .....αυτος διωκει τα δύο μοναστήρια της Πτολεμαΐδας αυτός σαν Ηρώδης παίρνει κεφάλια αυτός θα είναι η αιτία που θα ξεσηκωθεί ο κόσμος που βράζει και μετά να τον δω Κ αυτόν Κ τους υπόλοιπους τι θα κάνουν γιατί κάποια στιγμή η αλήθεια θα μαθευτεί και ο Κόσμος θα ξυπνήσει από το λήθαργο που μας θέλουν εκκλησία Κ κράτος.....Η ΕΥΘΎΝΗ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΣΕ ΌΤΙ ΓΊΝΕΙ.σε λίγο θα μας πείτε πως ο Χριστός ψαχνοταν να τον σταυρώσουν και πως ο πόντιος Πιλάτος και οι υπόλοιποι δεν έιχαν καμία ευθύνη.ο Χριστός ήθελε την Αλήθεια και γι'αυτό προσπαθούν Κ οι πατέρες και αποτειχιζονται από τις "Εκκλησίες " μμμ καλα τα λεω; ετσι δεν το λέμε τώρα μετά την σύνοδο του κολυμπαριου;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν μίλησε οικουμενιστικά για να δώσει δικαιολογία στο κόψιμο του μνημοσύνου του. Αυτό φθάνει για να αφήσει αδικαιολόγητο κάθε κόψιμο του μνημόσυνου του.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν έχει σχέση ούτε με τον Ηρώδη ούτε με τον Πόντιο Πιλάτο 12'40πμ. Λάθος και αμαρτία μια τέτοια σύγκριση.

Ανώνυμος είπε...

πραγματι ο επίσκοπος είναι ορθόδοξος, αλλά ντρέπεται να το πεί. προτιμάει να λέει ότι είναι φιλοπαπικός και να δείχνει ότι είναι φιλοπατριαρχικός !

γιάννης

Ανώνυμος είπε...

οι αυλοκόλακες επλήθηναν
οι οικουμενιστές αυξήθηκαν
οι πατριρχικοί επλήθηναν
οι παπικοί αυξήθηκαν

Γ.

Ανώνυμος είπε...

Δε ντρέπεστε να αναρτάτε σχόλια θλιβερών παρανοϊκών σαν τον 30 Αυγούστου 2017 - 6:56 μ.μ. την στιγμή που βαφτίζουν ετσιθελικά "οικουμενιστή" ορθόδοξους μητροπολίτες;
.
ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια επαναφοράς στην τάξη της Εκκλησίας με την μνημόνευση του ορθόδοξου μητροπολίτη είναι στην ευθύνη του μητροπολίτη πώς θα την χειριστεί. Αυτός έχει την ευθύνη να επαναφέρει τη μητρόπολη του στην τάξη. Μην γράφουμε ανεύθυνα ότι μας κατέβει στο κεφάλι.......

Ανώνυμος είπε...

Όχι εσείς έχετε ευθύνη που κατηγορείται ιερείς που δεν τους νοιάζει για μισθούς και θέσεις αρκεί να λένε την αλήθεια του Κυρίου μας όπως είναι γραμμένοι όπως μας τα παρέδωσαν οι άγιοι πατέρες.εσεις έχετε ευθύνη γιατί διαστρεβλωνετε τα λόγια των πατέρων και τα γυρνάτε όπως σας συμφέρει. εσείς έχετε ευθύνη γιατί βγάζετε δικού σας νόμους!!!ΈΛΕΟΣ φτάνει σταματήστε αυτό που κάνετε την προπαγάνδα σας.ανοίξτε καμία Καινή διαθήκη ψάξτε για τους κανόνες της εκκλησίας και μην σχολιάζετε παπαγαλιστηκα γιατί αυτό το ποίημα σας έμαθαν να λέτε.Στηρίζουμε τους πατέρες γιατί ο διωγμός τους είναι παράνομος Κ αν διαβάσετε τον Άγιο Χρυσόστομο και άλλους αγίους δεν θα τα λέγατε αυτά.Αν θέλει ο μητροπολίτης να είναι ορθοδοξος να καταδικάσει την ψευτοσυνοδο της Κρήτης Δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

"Άγιε δέσποτα Φλωρίνης κ. Θεόκλητε σταματήστε εσείς και οι γύρω σας να διώκετε τους μοναχούς των δύο μονών πολύ δε περισσότερο να κόβετε τον μισθό του π.Παισίου . Από την τσέπη σας τον πληρώνετε; Θυμηθείτε τι έπαθε ο Άρειος, δεν φοβάσθε την οργή του Θεού; Τους Πρόσφυγες τους πληρώνουν ,τους δίνουν και κτήματα για να ζήσουν και εσείς χωρίς φόβο Θεού κοβετε τον μιαθό του π. Παισίου και διώχνετε από τα μοναστήρια τους ορθοδόξους μοναχούς; Δείτε κάτι Ορθόδοξους Ποιμενάρχες και αδελφούς! ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στο μεγαλείο της. "Θου Κύριε Φυλακή τω στόματί μου."

Ανώνυμος είπε...

Όντως πρέπει όλοι να έχουμε ευθύνη!!!!Πολύ περισσότερο οι ποιμενάρχες που Δεν βγαίνουν στην τηλεόραση να μας ενημερώσουν με το τί πραγματικά υπεγράφη στη Συνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης . Τι είδους ποιμενάρχες είναι;Να λέμε κάποα πράγματα επιφανειακά χωρίς θεολογική τεκμηρίωση σε κάποιες εκκλησίες. Όχι έτσι. Θέλουμε με παρρησία να βγουν στις τηλεοράσεις να κληθούν και οι διωκόμενοι ιερείς και μοναχοί να αναπτύξουν και αυτοί τις δικές τους θεολογικές απόψεις για να ενημερωθούμε υπεύθηνα και όχι ετσιθελικά να ονομάζουμε κάποιους αποτειχισμένους και τους άλλους οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπουμε ανώνυμε 3:21μμ κανένα ανώνυμο να κατηγόρησε τους ιερείς που αδικαιολόγητα χωρίς να έχει πει κάτι οικουμενιστικό ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος έκοψαν το μνημόσυνο του.

Για τα παρανοϊκά ανώνυμα σχόλια που βλέπουν οικουμενιστές και αυλοκόλακες έγινε λόγος.
Και για τους ανώνυμους που έχουν παθιαστεί σαν και εσένα να κάνετε με το έτσι θέλω τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο,,οικουμενιστή!

Δεν γίνεται οικουμενιστής ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος όσα σχόλια και αν γράφουν 1-2 παθιασμένοι κατήγοροι του μητροπολίτη Φλωρίνης. Για να γίνει οικουμενιστής πρέπει ο ίδιος να το διαλέξει και ν' αρχίσει να μιλά οικουμενιστικά.

Ε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε καταλάβει πως με το να μην καταδικάζει την ψευτοσυνοδο της Κρήτης Δημόσια όπως έκαναν πολλοί και να μην ενημερώνει τους πιστούς για αυτά που ψηφίστηκαν αυτό τον κάνει οικουμενιστη και για να είμαστε ακριβείς όχι μόνο τον Θεόκλητο.....ολους τους μητροπολίτες και τους ιερείς που ξέρουν τι ψήφισαν και δεν ενημερώνουν το λαό η οργή του Θεού θα είναι για όλους τους ιερείς που έχουν φύγει από την εκκλησία και πήγαν στην αίρεση. Και δεν είμαστε παθιασμένοι κατήγοροι του μητροπολητη είμαστε ενημερωμένοι παραπάνω από κάποιους άλλους και ο μόνος τρόπος να ενημερώσουν τον κόσμο είναι αυτά τα σχόλια.ειναι τα κείμενα που με πολύ προσευχή κάθονται οι πιστοί να αναρτήσουν στο διαδίκτυο για να ανοίξουν τα μάτια μάταια κάποιων λυπάμαι που οι μητροπολίτες δεν είναι ΆΞΙΟΙ καθηκόντων τους.αλλα έτσι είναι όταν δεν έχουμε ένα Χριστόδουλο να μας ξυπνήσει Κ έναν καντιωτη να μας διδάξει σωστά τα λόγια του Χριστού η μπάλα θα τους πάρει όλους αγαπητέ ανώνυμε όταν θα έρθει η οργή του Θεού δεν θα είναι μόνο για τον θεοκλητο μην το παίρνετε προσωπικά εκεί στην φλωρινα

Ανώνυμος είπε...

Απο το ότι δεν ασχολήθηκε δημόσια με την σύνοδο της Κρήτης και δεν είπε ούτε υπερ ούτε κατά δεν είναι δικαιολογία ανώνυμε 6:04 μ.μ. να του κόβουμε το μνημόσυνο.

Δυστυχώς δεν ξέρω για εσένα προσωπικά αλλά υπάρχουν και παθιασμένοι κατήγοροι του μητροπολίτη που γράφουν ανώνυμα σχόλια συνέχεια και λένε τα ίδια και τα ίδια. Δεν αποκλείω Και εσένα να σε έχουν παθιάσει για τον μητροπολίτη Θεόκλητο σαν να είναι αιρετικός!

Τώρα λένε μέσα στην αμυαλοσύνη τους και οικουμενιστές όλους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες Κονίτσης, Αιτωλίας, Φλωρίνης και δεν συμμαζεύται......
Η αμυαλοσύνη αυτή είναι αντιοικουμενισμός;

Μυαλωμένος

Ανώνυμος είπε...

Όχι είναι αντιοικουμενισμος ο επιθετικός οικουμενισμός και οι διώξεις σε ομολογητές !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε προσευχή να σε φωτίσει ο Θεός και η Παναγία γιατί το μυαλό δεν πράττει ορθά πολλές φορές!!!! κανε προσευχη και θα παρεις τις απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:21 μ.μ. εσύ τους βάφτισες "ομολογητές" τόσο εύκολα.

Απο πού και ως πού έγιναν ομολογητές;

Δεν είναι ομολογία να διακόπτεις το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτη σου.

Ούτε είναι δίωξη το να προσπαθεί ο ορθόδοξος μητροπολίτης να επαναφέρει τη μητροπολή της στην τάξη με την μνημόνευση του ονόμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο χριστιανικό φιλότιμο δε βλάπτει.

Εν καιρό επιθετικού οικουμενισμού και ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΟΓΜΩΝ ( Η ΠΑΥΣΗ ΜΙΣΘΟΎ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ) δίνεται βήμα σε παπαγαλάκια αυλοκόλακες του οικουμενισμού.

ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΔΙΏΚΟΝΤΑΙ και δίνεται βήμα σε αυλοκόλακες.

χ είπε...

Γιατί συνεχίζεται να ασχολείστε με το θέμα; ο π.παισιος είναι αιρετικός Κ ο μητροπολίτης σας ορθόδοξος εντάξει; άντε να κοιμηθείτε και όνειρα γλυκά!!! τον ύπνο τον βαθύ!!!! το ποιηματακι σας ξεσηκώνει κόσμο προσέξτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω να είπε κανείς ότι ο π. Παϊσιος είναι αιρετικός.
Ό,τι θέλεις καταλαβαίνεις ανώνυμε 1 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:39 μ.μ.;
Λάθος απόψεις έχει για την διακοπή του μνημοσύνου. Όχι πώς είναι αιρετικός.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο χριστιανικό φιλότιμο δε βλάπτει.

Εν καιρό επιθετικού Δονκιχωτισμού και ονομασίας του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης ως αιρετικού δίνετε βήμα στο παπαγαλάκια της άμυαλης και ξέφρενης φαντασίας και παρανοϊκότητας να μην αφήνει να φανεί του δίκιο του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ο γνωστός ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ονομάζεται αιρετικός χωρίς να έχει πει κάτι το αιρετικό και εσείς και δίνετε βήμα στον φαντασμένο Δον Κιχώτη να επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια;;;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ανώνυμη 10:39 μ.μ.
Πήγαινε να κοιμηθείς είσαι η μόνη ορθόδοξη και όλοι οι άλλοι είναι αιρετικοί, χωρίς να έχουν πει κάτι αιρετικό. Όνειρα γλυκά και ύπνο βαθύ μέσα στην νάρκη της εγωπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι αιρετικοί τα ίδια λέτε!!!!
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πολλοί αντιοικουμενιστές χωρίς να εξετάζουν ψύχραιμα και νηφάλια τα πράγματα αποκαλούν αιρετικούς και προδότες όσους δεν ακολουθούν την ίδια γραμμή με αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ο αντιοικουμενιστής 2 Σεπτεμβρίου 2017 - 1:27 μ.μ.

Αν και απορώ αν αξίζουν αυτοί που λένε αιρετικούς και προδότες τους αντιοικουμενιστές το όνομα του "αντιοικουμενιστή". Το αξίζουν; Έχω απορία.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 2 Σεπτεμβρίου 2017 - 1:09 αν δε θες να συμπεριφέρεσαι ως τρολ μην απαντάς αντιγράφοντας φράσεις σχολιαστών με τους οποίους διαφωνείς.

το κάνεις συστηματικά

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com