28 Ιουν 2017

Η ΠΕΘ καταγγέλλει το ΙΕΠ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και μαύρη προπαγάνδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Αιδώς κύριοι του ΙΕΠ
«Πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον,
πλανῶντες καὶ πλανώμενοι» (Β΄ Τιμ. 3, 13)
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΙΕΠ, η οποία συνεπικουρούμενη από τους Θεολόγους συμβούλους της (;;), εξέδωσε Δελτίο Τύπου (28/06/2017), στο οποίο με περίσσιο θράσος ψεύδεται ασύστολα και ολοφάνερα και προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και τον εκπαιδευτικό και θεολογικό κόσμο, διαδίδοντας την ψευδέστατη είδηση ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνεδρίαση της (27/06/2017), δήθεν «αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Μια απλή ανάγνωση του Δελτίου Τύπου (27/06/2017), της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδεικνύει την αγωνία και τον προβληματισμό της, καθώς και την απαίτησή της για περαιτέρω διάλογο σχετικά με τη διαμόρφωση της ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι και διαφορετικό, όταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, με ανακοίνωσή του, πανηγυρίζει για την επικράτηση των απόψεών του, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, απόψεις που γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουν καταδικαστεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας με προηγούμενη απόφασή της;
Η αλήθεια είναι ότι η Εκκλησία «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη», συγκατένευσε σε συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο μέχρι την έκδοση των νέων βιβλίων, χωρίς ουδέποτε να λάβει καμία απόφαση επί των νέων Προγραμμάτων, των νέων ΦΕΚ και των «Φακέλων μαθητή». Το θέμα δεν ετέθη καν σε ψηφοφορία στην προειρημένη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, παρά μόνο έγινε ενημέρωση και συζήτηση, μεταξύ των Ιεραρχών. Στο Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε στο τέλος της συνεδριάσεως, δεν υπάρχει καμιά νύξη περί έγκρισης των νέων Προγραμμάτων, τα οποία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτα και επικίνδυνα». Κατόπιν τούτων αιτούμαστε την άμεση παραίτηση της ηγεσίας του ΙΕΠ, γιατί ψεύδεται και εξαπατά τον λαό! Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να αποπέμψει άμεσα τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του, διότι προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις, μια μορφή, δηλαδή, μαύρης προπαγάνδας, που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Γκαίμπελς.
Καλούμε το ΥΠΠΕΘ και το ΙΕΠ αφού δεν σέβονται Χριστό, δεν σέβονται θεσμούς, όπως την Εκκλησία της Ελλάδος, ας σεβαστούν τουλάχιστον, στοιχειωδώς την αλήθεια.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε κύριοι της ΠΕΘ να μας πείτε τι θα κάνει η εκκλησία της Ελλάδος ποια στάση θα κρατήσει Με έργα όμως όχι μόνο λόγια

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της ΠΕΘ, δεν σας εμπαίζει μονάχα το ΙΕΠ αλλά και ο αρχιεπίσκοπος και πολλοί ιεράρχες. ΤΟ ΙΕΠ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της Ιεραρχίας.
Εκτός από την παραίτηση της ηγεσίας του ΙΕΠ καλά θα κάνετε να στηλιτεύσετε τη στάση της Ιεραρχίας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ανώνυμος είπε...

«Το υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το σχολικό έτος 2018-2019 πριν τυπωθεί, θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση […]. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε όλες τις τροποποιήσεις και αλλαγές που έγιναν δεκτές, και σημείωσε ότι με όλες τις παραπάνω αλλαγές, συμφώνησε και η Εκκλησία της Κρήτης […]. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν».
Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι της ΠΕΘ;
Η συζήτηση για τα νέα ΠΣ τελείωσε με κοινή συμφωνία, ύστερα από κάποιες αλλαγές που έγιναν. Η συζήτηση θα συνεχιστεί για τα βιβλία του 2018-19 (δηλαδή όχι για τα βιβλία του 2017-18 που βρίσκονται ήδη στο τυπογραφείο) και μόνο για «δογματική παρακολούθηση».
Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι της ΠΕΘ;

Ανώνυμος είπε...

"Ο σημερινός μας Ἀρχιεπίσκοπος «ἐκ τοῦ σύνεγγυς» ἀποκαλύπτεται ὡς παγερό ἄγαλμα.
Καί, «ἐκ τοῦ μακρόθεν», σκιά ἀπροσδιόριστη.
Σηκώνει πάνω του τό βάρος τῶν ἀρχιεπισκοπικῶν διασήμων.
Καί βηματίζει ὡς βαριεστημένος μεταφορέας τοῦ πακέτου της περιφρόνησης".
"Άφωνος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Προωθεῖ τούς ὁμοίους του, γιά νά μή γίνεται τίποτα παραπάνω ἀπό ὅσα ἔχει νά δείξει ὁ ἴδιος σέ κάθε ἐμφάνισή του. Ἄφωνοι καί οἱ περισσότεροι συνεπίσκοποί του δίνουν το στίγμα της ανικανότητας να ποιμάνουν το λαό.
Κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας. Βάζουν ὑπογραφές.
∆ιαχειρίζονται ἤ ἐξανεμίζουν τό συναγμένο πλοῦτο. Λιτανεύουν, κατά τις μεγάλες πανηγύρεις, τα βαρύτιμα άμφιά τους και τα εντυπωσιακά διάσημά τους. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ, ΑΘΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ".
Μακαριστός Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος, "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ", 2011
Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα σήμερα και αύριο οι υποτιθέμενοι διάδοχοι των αποστόλων θα τιμήσουν τη μνήμη τους εν μέσω ευωχίας! Οι άκαπνοι, οι δειλοί, οι συμβιβασμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Τά νέα προγράμματα τῶν Θρησκευτικῶν
Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Παρέμβαση στήν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τήν 27-6-2017

http://www.parembasis.gr/index.php/el/4908-2017-06-29

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com