28 Μαρ 2017

Και ανίερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΣύνταγμαΑφαιρούν αναφορές στην Αγία Γραφή και ανοίγουν θέμα χωρισμού κράτους και Εκκλησίας
Σαν «λαγούς» για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας -μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος- χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας δύο κορυφαίους υπουργούς του, με αφορμή τις προτάσεις τους για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, «καθιερώνεται πλήρως η διακριτότητα κράτους και Εκκλησίας, με κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και της υποχρεωτικότητας του πολιτικού μόνο όρκου». Η πρόταση διαγράφει μονοκοντυλιά ακόμη και την πρόβλεψη του άρθρου 3 του Συντάγματος για τη γλώσσα της Αγίας Γραφής! Ολα αυτά θεωρούνται μόνο τα πρώτα βήματα για τον λεγόμενο «διαχωρισμό» κράτους και Εκκλησίας, με τον πόλεμο που έχουν αρχίσει κυβερνητικά στελέχη κατά της Ορθοδοξίας, όπως όλα δείχνουν, να κορυφώνεται.

Το σχέδιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της πρόσκλησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, που είναι και ο συντονιστής, μεταξύ άλλων, έχουν επιμεληθεί οι καθηγητές Χριστόφορος Βερναρδάκης (υπουργός Επικρατείας), Ανδρέας Δημητρόπουλος, Κώστας Ζώρας, Ηλίας Νικολόπουλος και Κώστας Χρυσόγονος (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).
Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, τον μέγιστο αριθμό θητειών για βουλευτές (δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους ή οκτώ συνεχόμενα έτη), την πλήρη διακριτικότητα κράτους και Εκκλησίας, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
Θεσμοθετεί, επίσης, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό έπειτα από δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες στη Βουλή. Ακόμη, τη ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου του νερού και της ενέργειας (την οποία, πάντως, προωθούν αυτές τις μέρες προς πώληση), καθώς και την ισχυροποίηση του κράτους δικαίου μέσω της θεσμοθέτησης προληπτικού συνταγματικού ελέγχου και έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας ή της κυβέρνησης ή 120 βουλευτών, θα υπάρχει γνωμοδότηση επί ψηφισμένου νομοσχεδίου εντός συντομότατης προθεσμίας.
Παράλληλα, το σχέδιο προτείνει τη σαφή κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως του μοναδικού μέσου για τη διαμόρφωση του μισθού, την υποχρεωτικότητα της διαιτησίας, νέο άρθρο για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, την ψήφο των απόδημων Ελλήνων όπως και τη ριζική αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων.

dimokratianews,28.03.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com