24 Μαρ 2017

Εισβολή στην Αγια-Σοφιά τη Μεγάλη Παρασκευή

Η υπέρτατη πρόκληση! Προεκλογική φιέστα του Ερντογάν στο λίκνο της Ορθοδοξίας
Την ημέρα του πάνδημου πένθους των χριστιανών ο «σουλτάνος» θα προσευχηθεί μαζί με οπαδούς του στον Αλλάχ (για να κερδίσει στο δημοψήφισμα!) μέσα στον ιστορικό ιερό ναό της Κωνσταντινούπολης
Και απειλές κατά της Δύσης αλά Τζιχαντ: Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε στο δρόμο
Προεκλογική φιέστα- πρόκληση από τον Ερντογάν

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη
Ως σήμερα αρκούνταν σε απειλές, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα συσπειρώσει στο πλευρό του τις πιο ακραίες φωνές της Τουρκίας εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. Τώρα όμως ο Ερντογάν δεν διστάζει να τραβήξει τα πράγματα «στα άκρα», προκαλώντας με σκαιό τρόπο το χριστιανικό θρησκευτικό συναίσθημα, καθώς διοργανώνει τη Μεγάλη Παρασκευή μουσουλμανική προσευχή (!) μέσα στην Αγία Σοφία!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu» ο Ερντογάν, προκειμένου να κάνει επίδειξη της κυριαρχίας του εν όψει της μάχης της κάλπης, ίσως προβεί σε μια τέτοια κίνηση συνοδευόμενος από μερίδα φανατικών οπαδών του, για να κερδίσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις. «Η παράσταση μάλιστα που επιθυμεί να δώσει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία θα είναι και η τελική» έγραφε η δημοσιογράφος Ζεϊνέπ Γκιουρτσελί, η οποία σημειώνει: «Θα έχει ξεκάθαρο στόχο να πείσει τους Τούρκους να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα (...) μετατρέψει τον πρόεδρο της χώρας σε σουλτάνο».
Σύγκρουση
Αν κάποιος παρατηρούσε πάντως προσεκτικά τις εξελίξεις κατά το προηγούμενο διάστημα, εύκολα θα διαπίστωνε ότι από την αρχή ο Ερντογάν στόχευε σε ένα μόνο πράγμα: να μετατρέψει την κόντρα σε καθαρή σύγκρουση χριστιανών και μουσουλμάνων. Και τα κατάφερε. Το μόνο που έλειπε όμως ήταν «μια θεαματική πράξη», σαν κι αυτή που σχεδιάζει να κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή προσευχόμενος στην Αγία Σοφία. Την ίδια ώρα χθες ο Τούρκος πρόεδρος συνέχιζε να κάνει σκληρές δηλώσεις κατά της Ε.Ε., υιοθετώντας μάλιστα ρητορική... Ισλαμικού Κράτους! «Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους» έλεγε ο Ερντογάν υποδεχόμενος στην Αγκυρα εκδότες από την Ανατολία.
Τέλος, χθες απειλές εκτόξευε και ο Ομέρ Τσελίκ. Με δηλώσεις του στο Bloomberg ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπογράμμιζε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. για την ανάσχεση της μεγαλύτερης ροής προσφύγων βρίσκεται πια κοντά στην κατάρρευση!
dimokratianews.gr,23.03.2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένας παρανοικός με σχιζοφρενική συμπεριφορά όλα τα βλέπει λογικά εκτός απ΄αυτούς που διαφωνούν μαζί του. Όλοι οι άλλοι γύρω του είναι παράφρονες εκτός του ιδίου. Έχει επιλεκτική μνήμη,κατά το δοκούν. Δυστυχώς πολλοί Τούρκοι έχουν εγκλωβιστεί αγόμενοι από επικίνδυνους για τη χώρα τους οι οποίοι χρησιμοποιούν μεθόδους του παρελθόντος με ευτελή χαρακτηριστικά. Προκαλεί με τα τεχνάσματά του αυτά που κάνει στην Αγία Σοφία. Αλλά περισσότερο το κάνει για να ενδυναμώσει και να συσπειρώσει τους άρρωστους νοητικά στο πρόσωπό του. Δήθεν κόπτονται για τους πρόσφυγες και μιλούν περί ανθρωπισμού μα τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινο εμπόρευμα πετώντας τους στη θάλασσα για να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com