11 Ιαν 2017

Εἰσηγητική Ἔκθεσις ἐπί τῶν τελικῶν κειμένων τῆς ἐν Κρήτῃ Συνόδου Εἰσηγητικῆς Ἐκθέσεως τῆς Ἱεροκοινοτικής Ἐπιτροπῆς τοῦ Ἁγίου Ὅρους

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους
ΙΕΡΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ ΕΝ ΚΡΗΤῌ
ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 13/26-11-16
Τῇ σεβαστῇ
Ἱερᾷ Κοινότητι
τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ἄθω
Ἐνταῦθα
Τήν Ὑμετέραν Πανοσιολογιότητα
ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ προσαγορεύομεν

Ἡ ὑπό στοιχεῖα ΣΓ΄/23.9.2016 Ε.Δ.Ι.Σ. ἔκρινεν ὅτι «δέον ὅπως τά ἐπίσημα τελικά κείμενα τῆς συνόδου μελετηθοῦν ἐν νηφαλιότητι καί ἀποτιμηθοῦν τά θετικά των στοιχεῖα, ἐπισημανθοῦν δ᾽ ἐν ταὐτῷ καί τυχόν ἐνυπάρχουσαι ἐν αὐτοῖς ἀσάφειαι αἱ ὁποῖαι χρήζουν διευκρινίσεων» ἀνετέθη ἡμῖν ἡ μελέτη καί ἀποτίμησις τῶν τελικῶν κειμένων τῆς ἐν Κρήτῃ Μεγάλης καί Ἁγίας Συνόδου (16-27 Ἰουνίου ἐ.ἔ.) διά συντάξεως εἰσηγήσεως ἐπ᾽ αὐτῶν.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Προσυπογράφω και συντάσσομαι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ???

ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ??? ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΩΝΤΕΣ ΑΜΕΣΗ ή ΕΜΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΟΥΑΛΙ ΤΥΠΟΥ ΑΣΙΖΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ".

ΛΕΤΕ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΡΗΞΕ Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ "ΑΙΡΕΣΗ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ",

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ???

1) «Ὅλες οι θρησκείες είναι οδοι σωτηρίας»

2) Τὸ Κοράνιο είναι ίσο μὲ τὴν Αγία Γραφὴ καὶ ιερό όπως αυτή»

3) «Ο Θεὸς ευαρεστειται εις τὴν ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων καὶ μάλιστα, αυτών οι οποίοι Τὸν λατρεύουν ανεξαρτήτως των διαφορών, αἱ ὁποῖαι ὑπάρχουν εἰς τὴν πίστιν μεταξὺ τῶν τριῶν μεγάλων μονοθεϊστικῶν θρησκειῶν»

4) «Ἀκολουθῆστε τὸν Πάπα. Ὁ Πάπας Βενέδικτος ὁ ΙΣΤ΄ εἶναι ἕνας μεγάλος θεολόγος ποὺ κάνει καλὸ σὲ ὅλες τὶς Ἐκκλησίες. Ἀκολουθῆστε τον μὲ ἀγάπη καὶ συμπάθεια».

5) «Οἱ κληροδοτήσαντες εἰς ἡμᾶς τὴν διάσπασιν [τὸ Σχίσμα] προπάτορες ἡμῶν ὑπῆρξαν ἀτυχῆ θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως καὶ εὑρίσκονται ἤδη εἰς χεῖρας τοῦ δικαιοκρίτου Θεοῦ. Αἰτούμεθα ὑπὲρ αὐτῶν τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ ὀφείλομεν ἐνώπιον Αὐτοῦ ὅπως ἐπανορθώσωμεν τὰ σφάλματα ἐκείνων»

6) «Eὐλογημένη» ἡ Συναγωγὴ τῶν Ἑβραίων»


ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ .

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ._

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι οι "ξερόλες" αποσχιστές θα βγάλουν "προδότες" και "πουλημένους" και το Άγιον Όρος!

Φαίη είπε...


Σεβαστοί πατέρες,

από που προκύπτει ότι η σύναξη του Κολυμπαρίου δεν αναγνώρισε εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς; Από αυτό;

«η Ορθόδοξος συμμετοχή εις την κίνηση προς την αποκατάστασιν της Ενότητος μετά των άλλων Χριστιανών εν τη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία .... αποτελεί συνεπή έκφραση της αποστολικής πίστεως και παραδόσεως εντός νέων ιστορικών συνθηκών.» «Η ανωτέρα διατύπωσις σημαίνει ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τους ετεροδόξους, παρά την ονομασίαν ταύτην «ως μέσον συνομιλίας και επικοινωνίας» αλλά με συνέπειαν εις την αποστολικήν της πίστη και παράδοσίν αναμένει την επιστροφή των εις τους κόλπους της.»

Πάλι με συνθήματα θα μιλάμε;
Ποιες είναι αυτές οι «νέες ιστορικές συνθήκες» σεβαστοί πατέρες; Και πως αυτές οι «νέες ιστορικές συνθήκες» δικαιολογούν την για πρώτη φορά στα χρονικά συνοδική αποδοχή των αιρέσεων ως «εκκλησίες» [κάτι που και οι ίδιοι οι αιρετικοί αποδέχονται για τους εαυτούς τους;] Πως θα επιστρέψει ο πάπας στην Ορθοδοξία όταν ο Βαρθολομαίος τον αποκαλεί «αγιώτατο»; Και αυτό για λόγους «επικοινωνίας» το κάνει; Γιατί δεν επιτρέπεται στους αιρετικούς που θέλουν να γίνουν Ορθόδοξοι να βαπτίζονται; Και αυτό για λόγους «επικοινωνίας» γίνεται;
Για πείτε μας σεβαστοί πατέρες ΑΚΡΙΒΩΣ ποιες είναι αυτές οι «νέες ιστορικές συνθήκες», γιατί τούτο που μας γράψατε μοιάζει περισσότερο με μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας παρά με κείμενο Ομολογίας ως όφειλε.

Επί τη ευκαιρία,
Όλα αυτά περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα κείμενα της ψευδο-Συνόδου πως σας φάνηκαν; Έχουν αυτά σχέση με το Κύριε, δίδαξόν με τα δικαιώματά σου της Ορθοδοξίας μας; Τόσο πολιτικοποιημένα κείμενα αλλά που να τολμήσετε να θίξετε του πάτρωνες του Βαρθολομαίου και χορηγούς της ψευδο-Συνόδου.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Σέβομαι και εκτιμώ τούς πλείστους εκ των υπογραφώντων το κείμενο. Πλην όμως το κείμενον αυτόν αποτελεί μνημείο κοσμικής διπλωματίας και ουχί Ομολογιακόν Ορθόδοξον Κείμενον, ον διακαώς και με λαχτάραν αναμέναμεν εκ του Αγίου Όρους. Η κατάστασις κρίνεται πλέον εξόχως επικίνδυνος καθότι εις τα κατοπινά χρόνια α ηκολούθησαν την ψευδοσύνοδον της Λυώνος η πλειονότης των Αγίων Ιερών Μονών αντιστάθησαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, γενναίως και ηρωικώς εις την μάχαιραν και την λόγχην των ενωτικών και των μισθοφόρων των. Εις την σήμερον τα ευρωαργύρια κατηδάφισαν, ως χάρτινον πύργον, τα κάστρα της Ορθοδοξίας εις το Αγιώνυμον Όρος. Η ημέρα και η ώρα εις την ο οποίαν ο δαιμονιότατος πάπας θα πατά την παντούφλαν του εις το Άγιον Όρος έφθασε, όπως έφθασε και η στιγμή αναχωρήσεως των φυλάκων των Ιερών Μονών και του συνόλου Αγίου όρους, δηλαδή των Αγίων και Θαυματουργών Ιερών Εικόνων του. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Είστε διπλωματικότεροι των διπλωματών. Κύριο χαρακτηριστικό όλου του κειμένου η δειλία. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η ξάστερη κατάθεση της Αλήθειας. Εύγε. Δεν παραλείψατε και τους επαίνους προς τον Πατριάρχη. Του απονείματε μάλιστα επαίνους για πολύ σημαντικά θέματα! Κρίμα και πάλι ΚΡΙΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Η ιερά κοινότητα μας λέει τι προτεινε στη σύνοδο της κρήτης να αποφασίσει για να είναι ορθόδοξη και κατά την παράδοση των αγίων πατέρων .παρότι όμως δεν έγιναν όλα αυτά δεν βρίσκουν οι κοινοτικοί κάτι λάθος στον πατριάρχη και στους επισκόπους που ψήφισαν τα όσα ψήφισαν και δεν βρίσκουν λόγο να διακόψουν το μνημόσυνό του . είναι πολύ λυπηρό ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι πρεσβεύει και τι κηρύττει ο πατριάρχης και οι οικουμενιστές επίσκοποι να συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο η ορθόδοξη πίστη μας. είναι πολύ λυπηρό αυτό που γίνεται από τους πατέρες για την αγάπη των εσπα και των θρόνων τους. δυστυχώς δεν ακολουθούν τους άγιους πατέρες ούτε την παράδοση του αγίου όρους αλλά ακολουθούν τους μοναχούς της λαύρας επί της εποχής του πατριαρχου Βεκκου και γνωρίζουμε όλοι τα αποτελέσματα, αλιωτοι και τυμπανιαιοι έμειναν.πολύ λυπηρό το κείμενο
Ρωμιος

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για αυτήν την απόφαση...Δυστυχώς δεν μας αναπαύει...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του 7:19μ.μ.
Αλήθεια αυτά δεν τα γνωρίζουν οι αγιορείτες πατέρες;

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Αφού λοιπόν ανακάλυψε η Ιερά Κοινότης τόσα, και άλλα τόσα που αποσιώπησε, λέγει: ...ουδείς Ορθόδοξος επίσκοπος προσεχώρησε εις κατεγνωσμένην υπό της Εκκλησίας αίρεσιν ούτε εκήρυξεν «γυμνή τη κεφαλή» τας αιρετικάς διδασκαλίας των ετεροδόξων.
Δεν είναι ΑΙΡΕΣΗ οι συμπροσευχές;
Δεν είναι αίρεση οι ασπασμοί εν ώρα Θείας Λειτουργίας;
Δεν είναι αίρεση τελικά.. τελικά ο Οικουμενισμός;
Και αν αυτό που εκφράζεται μέσα από τα κείμενα της Κρήτης δεν είναι Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, μήπως πρέπει να μας δώστε και έναν νέο ορισμό της "Παναιρέσεως" κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς.
Ποιον ξεγελάτε άγιοι πατέρες.
Λέτε παρακάτω: Με την ελπίδα στην περαιτέρω θεολογικήν επεξεργασίαν και πλέον αυθεντικήν διατύπωσιν των συνοδικών κειμένων….
Από ποιους άγιοι πατέρες; Για να γίνει αυτό πρέπει άμεσα να γίνει μία δεύτερη πανορθόδοξη Αγία και μεγάλη Σύνοδος. Το βλέπεται εφικτό άγιοι πατέρες; Πώς καθησυχάζεται ….. και εσείς τα μέλη της Εκκλησίας;. Τόσα στραβά και αντορθόδοξα και στο τέλος μη μιλάτε…… Απαγορεύεται;!!!!!!
Άγιοι πατέρες Αγιορείτες σας βάζω μετάνοια.

Ευλογείτε

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι όποιος δεν θέλει να ζημώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει. Στην περίπτωση την δική σας άγιοι πατέρες, αφού το κοσκινίσατε το αλεύρι και αφού βρήκατε τόσες βρωμιές φανερές, τις ξαναπετάξατε μέσα και είπατε δεν πειράζουν ζημώστε. Δεν είναι δα και σημαντικές βρωμιές. Όμως άγιοι πατέρες με αυτό αλεύρι της Κρήτης θα ζημώνεται από δώ και πέρα ο άρτος που θα γίνεται σώμα Κυρίου, και μ΄αυτό το κρασί της Κρήτης θα γεμίζει το αγιοπότηρο για να γίνει αίμα Κυρίου. Είστε σίγουροι ότι αυτό το ψέμα που ΕΣΕΙΣ περιγράφετε στο κείμενό σας, θα είναι από δΩ και πέρα η διασώζουσα Αλήθεια της Ορθοδοξίας μας. Αν είστε γεια σας με χαρά σας. Εμείς δεν είμαστε.

Με θλίψη καρδιάς

π. Φώτιος Βεζύνιας

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστοί Πατέρες του Αγίου Όρους, στο κείμενό σας διαπιστώνετε πολλά λάθη στις αποφάσεις της εν Κρήτη Συνόδου, αλλά τα ονομάζετε ασάφειες και αμφισημείες και όχι σαφή αποδοχή Αιρετικού φρονήματος. Άραγε αυτές οι ασάφειες και αμφισημείες τυχαία γράφτηκαν ή διατυπώθηκαν ή μήπως κατά λάθος, ώστε να ελπίζουμε στην μελλοντική αλλαγή τους; Οι διατυπώσεις αυτές γράφτηκαν από ανθρώπους που οι πράξεις τους μέχρι σήμερα μας αποδεικνύουν το τί ακριβώς εννοούσαν και για να μην μας μείνει αμφιβολία φρόντισαν να το δείξουν φανερά με λόγους και φιλοφρονήσεις εντός της Συνόδου προς τους εκπροσώπους των Αιρετικών, που παρέστησαν ως παρατηρητές στην αρχή και στο τέλος της Συνοδικής διαδικασίας. Όσο για την σαφή ή όχι αποδοχή της Αίρεσης του Οικουμενισμού ή όποιας άλλης Αιρέσεως, παρακαλώ μη ξεχνάτε το Ενωτικό κείμενο επί Αυτοκράτωρος Ζήνωνος και αυτό δεν ομολογούσε με σαφήνεια την Αίρεση, αλλά την συγκάλυπτε, αποσκοπόντας στην Ενότητα της Αυτοκρατορίας και της Εκκλησίας και αφού έγινε το Ενωτικό αποδεκτό Εκκλησιαστικά στην Ανατολή, οδήγησε σε προσωρινή ένωση Ορθοδόξων και Αιρετικών. Ευτυχώς την εποχή εκείνη αντέδρασε η Ρώμη που ήταν αληθινά Ορθόδοξη και σε λίγα χρόνια το κείμενο αυτό Καταδικάστηκε και Αποκηρύχθηκε με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου της Ρώμης από όλη την Εκκλησία ως Αιρετικό και φιλαιρετικό κείμενο. Σεβαστοί Πατέρες μην κάνετε το λάθος αποδεχόμενοι τέτοιου είδους δικαιολογίες να ανεχθείτε την ήδη υπάρχουσα και μάλιστα εν Συνόδω " Μεγάλη και Αγία " ουσιαστική Δογματική εκτροπή.

Ανώνυμος είπε...

" Ἀναγνωρίζομεν ὅτι ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἔδειξεν ἀπεριόριστον ἐνδιαφέρον διά νά ἐκφρασθῇ ὑπό τῆς Συνόδου ἡ ἀκραιφνής Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία. Γνωρίζομεν τήν μαρτυρικήν θέσιν τῆς πρωτοθρόνου Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί τό ἐμπερίστατον τῶν παλαιφάτων Πατριαρχείων. Ἐλπίζομεν ὅμως εἰς τήν πανσθενουργόν Χάριν τοῦ Παναγίου Πνεύματος. Οἱ ἀρχιερεῖς μας, ὁ ἱερός κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός δέν ἔχουν χάσει τόν κανόνα τῆς Πίστεως.".
Ε όχι άγιοι πατέρες! Ώς εδώ και μη παρέκει! Τι είναι αυτά που γράφετε;
Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
Μήπως ακούσατε για τη λυσσώδη αντίδραση που συνάντησε η αρχική πρόταση της Ελλαδικής Εκλησίας (που δυστυχώς αργότερα μετεβλήθη) αναφορικά με τις σχέσεις Ορθοδοξίας και "λοιπού χριστιανικού κόσμου", από την πλευρά του Κωνσταντινουπόλεως, του Κύπρου και των συν αυτώ;
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που διέσωσε την αρχιερατική του τιμή με την κορυφαία ομολογιακή του επιλογή να μην θέσει την υπογραφή του κάτωθεν του επαισχύντου "συνοδικού" κειμένου του πραγματευομένου τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρετικών "χριστιανών", μας απεκάλυψε την εν προκειμένω πικρή αλήθεια αναφορικά με τη στάση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Περγάμου και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων!
Και σεις ισχυρίζεσθε σκανδαλωδώς το αντίθετο!
Άλλωστε δεν περιμέναμε την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου προκειμένου να πιστοποιήσουμε τη ΔΗΘΕΝ προσήλωση του ενοίκου του Βοσπόρου στην "ακραιφνή Ορθόδοξη Εκκλησιολογία"!
Εδώ και χρόνια ο κ.Βαρθολομαίος έχει έργοις και λόγοις αποδείξει πόσο σέβεται και πόσο στοιχεί στις επιταγές της "ακραιφνούς Ορθοδόξου εκκλησιολογίας"! Ίσα-ίσα που έχει εισαγάγει, διά των κατά καιρούς δηλώσεων και πράξεών του, και λανσάρει μία νέου τύπου, εκτρωματική και μεταλλαγμένη εκκλησιολογία όπως έχει επισταμένως καταδείξει η "σύναξη Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών".
Προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα του επιμάχου αγιορείτικου κειμένου συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που προκαλεί αφόρητα το ορθόδοξο αισθητήριο του πιστού κλήρου και λαού και θα πρέπει να απαληφθεί πάραυτα.
Λ.Ν.

Απόστολο είπε...

Απογοήτευση. Δεν αναπαύει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΝ ΚΡΙΣΙΝ. Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ(ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ)ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

αγγελος είπε...

η συγχυση νομιζω οτι ειναι ενα δειγμα των εσχατων και εγω αλλα και πολλοι αλλοι πιστευω οτι βρισκομαστε σε συγχυση.θελει προσευχη και υπομονη η αληθεια και ο αληθινος παντα λαμπουν

Ανώνυμος είπε...

ένα κείμενο ξεκάθαρα δουλοπρεπές προς τον Βαρθολομαιο ! παίζουνε κρυφτούλι και κρύβονται από τους πιστούς Ορθοδόξους, κληρικούς και λαϊκούς ! ντροπή

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΕΛΕΟΣ. ΚΑΤΑΝΤΡΟΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΣ. ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Με το χαρτι αυτο θα μας λενε οι αγιορειτες οτι εμαστε ταλιμπαν οταν συνομολογουμε την ιδια πιστη με τον αγιο Γρηγοριο τον Παλαμα.
Εφτιαξαν μια επιτροπη για να δωσουν συγχοροχαρτι στον οικουμενισμο του πατριαρχειου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com