3 Ιαν 2017

Αγίου Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: τα "ρεύματα" της εποχής μας και πώς αυτά υπηρεάζουν τους νέους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟς
Μας έχουν έρθει διάφορα ρεύματα από παντού. Από τα ανατολικά μέρη ο Ινδουισμός και άλλες αποκρυφιστικές θρησκείες, από τον Βορρά ο Κομμουνισμός, από την Δύση ένα σωρό θεωρίες, από τον Νότο, από τους Αφρικανούς, μαγείες και τόσα άλλα καρκινώματα. Ένα παιδί χτυπημένο από τέτοια ρεύματα ήρθε μία μέρα στο Καλύβι. Κατάλαβα ότι οι προσευχές της μάνας του το έφεραν. Αφού μιλήσαμε αρκετά, του λέω: 

«Κοίταξε, παλληκάρι μου,  να βρής έναν Πνευματικό να εξομολογηθής και να χρισθής και να σε βοηθάη τώρα στις αρχές. Πρέπει να σε χρίσουν, γιατί αρνήθηκες τον Χριστό». Έκλαιγε το καημένο. «Κάνε προσευχή, Πάτερ, μου λέει, γιατί δεν μπορώ να τα αποβάλλω αυτά. Μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου. Το καταλαβαίνω ότι οι προσευχές της μάνας μου με έφεραν εδώ». Πόσο βοηθάνε οι προσευχές της μάνας! Αχρηστεύονται τα καημένα, όταν τα τυλίξουν, και μετά τα πιάνει φόβος, άγχος και ξεσπάνε στα ναρκωτικά κ.λπ. Από τον έναν γκρεμό στον άλλον. Ο Θεός να βάλη το χέρι Του.
– Γέροντα, συμφέρει να τους λέη κανείς ότι είναι σατανικά αυτά  τα πράγματα;
– Πώς δεν συμφέρει; Αλλά θέλει με καλό τρόπο.
– Πώς θα μπορέσουν τέτοιοι νέοι να γνωρίσουν τον Χριστό;
– Πώς να γνωρίσουν τον Χριστό, αφού, πριν γνωρίσουν την Ορθοδοξία, πηγαίνουν στην Ινδία στους Γκουρούδες, κάθονται δυό-τρία χρόνια, ζαλίζονται με τις μαγείες, μαθαίνουν εκεί ότι υπάρχει μυστικισμός στην Ορθοδοξία και έρχονται μετά εδώ και ζητούν να δουν φώτα, να ζήσουν ανώτερες καταστάσεις κ.λπ.; Και άμα ρωτήσης: «πόσον καιρό έχεις να κοινωνήσης;», «δέν θυμάμαι, λέει, αν η μητέρα μου με είχε κοινωνήσει, όταν ήμουν μικρός». «Εξομολογήθηκες ποτέ;». «Δεν με απασχολεί αυτό το θέμα». Έμ, πώς θα γίνη χωριό έτσι; Τίποτε από την Ορθοδοξία δεν ξέρουν.
– Γέροντα, και πώς θα βοηθηθούν;
– Από την στιγμή που λένε «κατεστημένο» την Εκκλησία, πώς να βοηθηθούν; Καταλαβαίνεις πόσο μπορούμε έτσι να συνεννοηθούμε! Όσοι νέοι όμως έχουν καλή διάθεση βοηθιούνται και πλησιάζουν στην Εκκλησία.
 πηγή:ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Α’ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι σήμερα έχουν χάσει το προσανατολισμό τους. Να το βλέπεις σε μη βαπτισμένους λες...έχουν άγνοια,δε μεγάλωσαν σε χριστιανικό περιβάλλον,βρίσκονται υπό σκοτασμό. Μα όταν βλέπεις ορθόδοξους χριστιανούς οι οποίοι έστω κάποια στιγμή έμαθαν τι πάει να πει Χριστός και τι ακριβώς λέει,και να υιοθετούν ψευδώνυμες δήθεν σωτηριολογικές ιδεολογίες είναι ακατανόητο. Μου ΄λεγε χθες κάποιος ενώ εκκλησιάζεται έχει και πνευματικό οδηγό πηγαίνει ταυτόχρονα σε ένα κέντρο διαλογισμού,και εκεί μάλιστα πηγαίνουν κι άλλοι ορθόδοξοι χριστιανοί όπως ανέφερε! Μαθαίνουν ωραία πράγματα μου ΄λεγε,ηρεμεί και αναπαύεται εκεί μαζί με τους έτερους διαλογίζοντες! Και το περίεργο είναι ότι ο μέγας διδάσκαλος όπως τον ανέφερε που τους διδάσκει τα ...ωραία του πράγματα επικαλείται τους προσφάτως αγιοποιηθέντες Πορφύριο και Παίσιο! Το πραγματικό μέγα διδάσκαλο Χριστό δεν τον αντιλαμβάνονται καθώς φαίνεται,αναπαύονται σε ψευδώνυμους δασκάλους που ο παμπόνηρος χρησιμοποιεί και δελεάζει αφελείς και τους παγιδεύει! Είμαστε για κλάμματα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com