11 Δεκ 2016

Στανικώ τω τρόπω θέλουν να επιβάλλουν τη ΔΗΘΕΝ ορθότητα καθώς και την αποδοχή και υποχρεωτικότητα των αποφάσεων της εν Κρήτη ψευδο-συνόδου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
Στανικώ τω τρόπω θέλουν να επιβάλλουν τη ΔΗΘΕΝ ορθότητα καθώς και την αποδοχή και υποχρεωτικότητα των αποφάσεων της εν Κρήτη ψευδο-συνόδου.
O к.Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ, στανικώ τω τρόπω θέλουν να επιβάλλουν στις συνειδήσεις των πιστών τη ΔΗΘΕΝ ορθότητα καθώς και την αποδοχή και υποχρεωτικότητα των αποφάσεων της εν Κρήτη ψευδο-συνόδου.

Προς τούτο στοχοποίησαν κατά τρόπο επιεικώς αήθη δύο αντιφρονούντες μητροπολίτες, τον εγνωσμένου Ορθοδόξου Ήθους και θεολογικού-επιστημονικού κύρους, ομολογητή π.Θεόδωρο Ζήση καθώς και την πλειάδα εκείνη των κληρικών και λαικών που απορρίπτουν πανηγυρικώς και μετά πατάγου τις προδοτικές επιταγές του εν Κολυμπαρίου "συνοδικού" μορφώματος.
Το καμουφλαρισμένα προδοτικό, όμως, κείμενο που αναφέρεται στις σχέσεις Ορθοδοξίας (δηλαδή της Ορθοδόξου Εκκλησίας) με τον "λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" (τις αιρετικές "χριστιανικές" ομάδες και κοινότητες της Δύσεως δηλονότι)δεν το υπέγραψαν 32 επίσκοποι εκ των συμμετασχόντων, η δε Εκκλησία της Βουλγαρίας με ένα υπέροχο, θαυμάσιο, ομολογιακότατο και πατερικότατο κειμενό της (φρονώ ότι το εν θέματι κείμενο θα πρέπει ταχύτατα και άνευ χρονοτριβής να διανεμηθεί και να καταστεί κτήμα όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού πιστών) αποδόμησε πλήρως το υποτιθέμενο κύρος της εν Κρήτη φαιδράς πανηγύρεως.
Επομένως αντίθετοι και αντικείμενοι και ενιστάμενοι προς τις προδιαληφθείσες "συνοδικές" αποφάσεις δεν τυγχάνουν μονάχα οι κατ αρχήν στοχοποιηθέντες αλλά και πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες αλλά και πλήθος πολύ ορθοφρονούντων κληρικών και λαικών ως τυγχάνει γνωστό στους παρακολουθούντες επισταμένως τα εκκλησιαστικά μας πράγματα τους οποίους ουδείς, όσο ψηλά και αν ίσταται, δύναται να αγνοήσει και παραθεωρήσει άνευ συνεπειών και ελαφρά τη συνειδήσει.
Αποτελεί στοιχειωδέστατο χρέος παντός μέλους της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, γραμματικής μορφώσεως, επαγγελματικής ιδιότητος και καταρτίσεως,γεωγραφικής διαμονής και δραστηριοποιήσεως η απόρριψη της οικτρής ψευδοσυνόδου αλλά και η διαφώτιση των υπολοίπων μελών της Εκκλησίας περί της επικινδυνότητός της για το εκκλησιαστικό σώμα.
Προς τούτο, οργανωμένες ομάδες-πυρήνες ευαισθητοποιημένων πιστών στις πρωτεύουσες των νομών της πατρίδος μας θα μπορούσαν, διά της διοργανώσεως διαφωτιστικών ομιλιών (όπως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται) από εγνωσμένου κύρους ομιλητές όπως π.χ. ο π.Θεόδωρος Ζήσης, ο π.Γεώργιος Μεταλληνός, ο π.Αθανάσιος Αναστασίου, ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο κ.Τσελεγγίδης και έτεροι εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες καθώς και διά της διανομής φυλλαδίων και λοιπού σχετικού υλικού, να συμβάλλουν στη διάχυση και εδραίωση της αμφισβητήσεως, αποδομήσεως και απορρίψεως της θλιβερής "συνόδου".
Δυστυχώς, άλλοι θα έπρεπε να είναι οι μπροστάρηδες των σχετικών αγώνων! Οι υποτιθέμενοι φιλοπαραδοσιακοί επίσκοποι, οι μονές του Αγίου Όρους, άλλες μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες, γνωστοί ανά το Πανελλήνιο, κατά τα άλλα, γεροντάδες, διάφοροι σύλλογοι και σωματεία κ.ο.κ.
Αφού κάτι τέτοιο δεν έχει επισυμβεί μέχρι στιγμής το βάρος του αγώνα, νομοτελειακώς, πίπτει επί των ώμων των προαναφερθεισών ομάδων και των προδιαληφθέντων πυρήνων.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το β μέρος είναι κάπως προβληματικό.

Απόστολο είπε...

Έτσι είναι και έτσι είναι ανάγκη να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Άριστη η διαφώτιση από έγκριτους θεολόγους ως αρχική κίνηση,αλλά δεν αρκεί αυτό. Έχω την αίσθηση ότι σε αυτή τη πολύ καίρια για τη πορεία μιας πίστης που στέκει ασάλευτη εδώ και 2000 χρόνια με κλυδωνισμούς κατά καιρούς θα πρέπει να έχει μπροστάρηδες ιεράρχες. Ο πολύς κόσμος έχει μεσάνυχτα,άλλωστε για αυτό και είναι μια καλή ευκαιρία έτσι να περάσουν αιρετικές αντιλήψεις. Κανένας σχεδόν δεν ασχολείται,ελάχιστοι που γνωρίζουν άριστα τα δόγματα της ορθής πίστης,αλλά κυρίως αγαπούν,νοιάζονται,ΣΤΕΚΟΥΝ απαρασάλευτοι σε όσα τους παραδόθηκαν. Γιατί και οι άλλοι τα γνωρίζουν αλλά δεν έχει καμιά σημασία αν τα γνωρίζεις τόσο,ούτε σώζεται κανείς με μια απλή γνώση τους,αλλά το πώς και αν τα εφαρμόζεις στη καθημερινότητά σου..

Ανώνυμος είπε...

Και στη Φλώρινα χρειάζεται να γίνει μια τέτοια εκδήλωση. Αν ζουσε ο π.Αυγουστίνος πιθανώς να τη διοργάνωνε ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει καλή θέληση και συντονισμός πολλά μπορούν να γίνουν!

Ανώνυμος είπε...

Η Σύνοδος είναι Αγία και Μεγάλη και οπωσδήποτε υποχρεωτική για την Εκκλησία. Οποιανού δεν του ταιριάζει ο δρόμος είναι ανοιχτός να πάει σε όποια "εκκλησία" θέλει να αγιάσει χωρίς την Αγία Σύνοδο και χωρίς την Εκκλησία μας. Φτάνουν οι χαζομάρες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Φίλε Λυκούργο, συγχαρητήρια για το άρθρο σου.
Είναι πράγματι ανάγκη να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη μητρόπολή μας ώστε να κατηχηθεί, επιτέλους, ο πιστός λαός για τον λύκο του Οικουμενισμού που κατασπαράσει ψυχές. Είναι φοβερό! Κληρικοί και θεολόγοι της μητροπόλεως κηρύττουν αίρεση «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Φιλοπατριαρχικοί κληρικοί με θρασύτητα και αναίδεια ρωμαίου ανθύπατου συμπεριφέρονται λες και είναι κράτος εν κράτει! Τους έχει αφήσεις τελείως ασύδοτους ο μητροπολίτης!

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο αυτό στο β΄μέρος του φαίνεται να απαξιώνει τους φιλοπαραδοσικούς ιεράρχες, όλες τις Μονές και τις Αδελφότητες.
Δεν είναι σωστό αυτό. Τί νομίζει ότι μόνο αυτός και κάποιοι άλλοι έχουν ευαισθησία;

Ανώνυμος είπε...

Οι χαζομάρες που γράφεις υπάρχουν στο κεφάλι σου ανώνυμε 9:42 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:08. Ουδένα απαξίωσα. Απαξιώνω σημαίνει ότι μειώνω την αξία ενός προσώπου ή ενός πράγματος. Προέβην, όμως, σε μια διαπίστωση καθό έχω το δικαίωμα. Οιοσδήποτε διαφωνεί μαζί μου ας αιτιολογήσει εμπεριστατωμένως τη διαφωνία του.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βασίλη, η ανάγκη διαφωτίσεως του πιστού λαού έχει εκ των πραγμάτων καταστεί επιτακτική. Προ ολίγων, σχετικώς, ετών ο μητροπολίτης Φλωρίνης , μπροστά μου, στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Παντελεήμονος, σε κήρυγμά του την Κυριακή της Ορθοδοξίας καταφέρθηκε κατά του οικουμενισμού, του παπισμού και άλλων αιρέσεων με τη χαρακτηριστική βροντώδη φωνή του αλλά και κατά των οικουμενιστών χωρίς, όμως, να τους κατονομάσει.
Κατόπιν των σοβαρότατων καταγγελιών σου, των οποίων ο ίδιος έχει γίνει δέκτης εδώ και καιρό, αναμένουμε, έστω και τώρα,την καταστολή και πάταξη των σχετικών εκφυλιστικών φαινομένων που σημειώνονται, κυρίως, στην επαρχία της Εορδαίας, πράγμα που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό...
Επίσης και στην περιοχή του Αμυνταίου έχουν δημιουργηθεί σχετικά κρούσματα και από την πλευρά λαικών θεολόγων για τα οποία, απ όσο γνωρίζω, έχεις ενημερώσει τον επίσκοπο.
Και όλα αυτά πού;
Στη μητρόπολη την οποία ποίμανε ο κατ εξοχήν αντιοικουμενιστής π.Αυγουστίνος.
Λ.Ν.


Ανώνυμος είπε...

Προς 9:42: δεν πρόκειται να κατέλθω, φυσικά, στο επίπεδο των γραφομένων σας!
Για το αν η ψευδοσύνοδος ή υποψία συνόδου ή συνοδικό μορφωμα ή συνοδικό έκτρωμα του Κολυμπαρίου αποτελεί "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο",την καλύτερη απάντηση δίδει το μνημειώδες κείμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας που κονιορτοποίησε τον έωλο ισχυρισμό υμών και των ομοφρόνων σας!
Καλείσθε, λοιπόν, να εγκύψετε με προσοχή στα όσα αυτό διαλαμβάνει και να προβληματισθείτε ουσιωδώς επ αυτών.
Από κει και πέρα καλό θα προκύψει εάν ανοίξετε λιγάκι την εκκλησιαστική Ιστορία προκειμένου να διαπιστώσετε τη διαχρονική στάση του πιστού κλήρου και λαού απέναντι στις διάφορες "συνόδους". Έτσι θα αποφεύγετε τον πειρασμό να γράφετε αβασάνιστα. Επίσης και τη γνωστή εγκύκλιο των πατριαρχών της Ανατολής της 5/5/1848 και τα περί του ρόλου και της θέσεως του λαού του Θεού διακηρυττόμενα.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τα π.χ. περί υποτιθέμενων φιλοπαραδοσιακών επισκόπων δεν είναι απαξίωση; τί λέτε τώρα κ.Λ.Ν.;
Ξαναδιαβάστε τί γράψατε με μεγαλύτερη προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησους Χριστος ειναι η μοναδικη θυσια ολου του κοσμου![..........]
Ο Χριστος ενεπιστευθη την Ομολογια στην Εκκλησια Του!
Νομιζω ,ειναι αναγκη να στηριξουμε σε αυτη τη φαση που διανοιουμε,ολους τους Πατερες που βγηκαν μπροστα και εβαλαν πλατη για την διαφυλαξη των δογματων της πιστεως.
Θυμηθειτε τον Ιερο Χρυσοστομο.Οι χριστιανοι,οχι μονον στηριζουμε αυτους,αλλα τους καταταλαιπωρουμε θεωρωντας τους και υπαιτιους δηλαδη.
Οταν η εικονομαχια ειχε φθασει στο αποκορυφωμα της αμαυρωσης των ιερων θυσιαστηριων,το Αγ.Ορος επελεξε η Πορταιτισσα να κατοικησει απαλαγμενο απο την αιρεση επειδη οι αγιορειτες υπερασπιζονταν την ορθ.πιστη!
Εχουμε μαθει πολυ καλα,πως οποιος δε μενει πιστος στη διδασκαλια Του Χριστου,δεν εχει κοινωνια με Τον Θεο.Β`Ιωαν 1/9.

Επισης,εχουμε κατανοησει πως το αγιον Πνευμα,αλλους πληροφορει,αλλους διαφωτιζει,αλλους στηριζει,και ενω ο καιρος τρεχει, σε αλλους μεταδιδει την Πιστη και την ελπιδα....
Το να μη συμμεριζεσαι του αλλου την ανησυχια ειναι σα να μη πονας τον πλησιον σου.

'' ...απο μεσα,κοντα στη μητερα Εκκλησια εχει καθηκον και υποχρεωση ο καθενας να διαμαρτυρεται και να αγωνιζεται με τον τροπον του....αγ.Παισιος''.
Μηπως επρεπε να σιωπησουμε;
Η ερημια Του αγ.Πνευματος εχει σχεση με την εγκαταλειψη της ΟΡΘΗΣ πιστεως....
Στηριζουμε τους ποιμενες που αγωνιζονται να οικοδομησουν την εκκλησια στηνπιστη των Αποστολων και των αγιων Πατερων.
δεν ξερω,αυτη ειναι η θεσις μου,επειδη η δοκιμασμενη πιστη δεν ειναι ανωτερη μονον κι απο το χρυσαφι αλλα και υπομονη κατεργαζεται και τελειοτητα
Παραμενουμε Ορθοδοξοι!

Ανώνυμος είπε...

Οι εν λόγω επίσκοποι με τη συμπεριφορά τους τελευταία δικαιώνουν τη φήμη τους ως φιλοπαραδοσιακών 8:20;
Εσείς δεν αισθάνεσθε απογοητευμένος και, ενδεχομένως, εξοργισμένος με την όλη στάση τους στη συνέλευση της Ιεραρχίας του Νοεμβρίου;
Αν δεν μιλήσουν και δεν αντιδράσουν τώρα πότε θα το πράξουν;
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας μας έβαλε τα γυαλιά!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Όποιου δεν του ταιριάζει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Εκκλησίας μας ο δρόμος είναι ανοιχτός και ελεύθερος να αγιάσει χωρίς ταραχές και γκρίνιες όπου και όπως θέλει. Εμείς ως πιστός λαός του Θεού θα αγιάσουμε με την Αγία Σύνοδο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Λ.Ν. μπορεί να μην κράτησαν την καλύτερη στάση αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να διαγράψουμε την λέξη φιλοπαραδοσιακοί και μπροστάρηδες.
Δεν είναι μπροστάρηδες μόνο αυτοί που είπατε είναι και οι άλλοι που λέτε ότι δεν είναι μπροστάρηδες.
Για το φιλοπαραδοσιακοί δεν το συζητώ καθόλου. Ήταν μεγάλο λάθος σας το υποτιθέμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Εφ όσον η συνείδηση της Εκκλησίας, δηλαδή ο λαός του Θεού απορρίπτει τη ληστρική σύνοδο του Κουμπαρίου η τελευταία έχει μια θέση στα απόβλητα της εκκλησιαστικής ιστορίας. Το κατάλαβες 9:35 μ.μ.;

Ανώνυμος είπε...

Μπροστάρηδες φυσικά και δεν είναι οι δσποτάδες αλλά κάποιοι κληρικοί και μοναχοί.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μπροστάρηδες και δεσπότες.

Ανώνυμος είπε...

Φαντασθείτε να ζούσαν και να ήταν εν ενεργεία επίσκοποι ο π.Αυγουστίνος, ο π.Σεβαστιανός της Κόνιτσας, ο π.Ιωάννης του Σιδηροκάστρου και άλλοι! Θα είχαν χαλάσει τον κόσμο! Όχι σαν τους σημερινούς!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις και άδικο 7:49
Αλλά υπάρχουν και σημερινοί που κάνουν αγώνα.

Ανώνυμος είπε...


Μαν Ντάλας είπε...

Η απόφαση της Συνόδου του 1351 που αναθεμάτισε τον Βαρλαάμ και τον Ακίνδυνο όριζε να διακόπτουμε την κοινωνία, όχι μόνο με τους αιρετικούς αλλά και με όσους κοινωνούν μαζί τους,τους οποίους άν είναι κληρικοί "πάσης ιερατικής λειτουργίας απογυμνώμεν"..."κι άν είναι λαικός την ιδίαν (ακοινωνησίαν) καθυποβάλλομεν". Ο Αγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος λέει:"Όχι μόνο αυτοί που φθείρουν την πίστη με κακή διδασκαλία, για την οποία ο Χριστός απέθανε, θα πάνε στο πύρ το άσβεστο, αλλά και οι ακροατές αυτού". "Ο κοινωνών ακοινωνήτω, ακοινώνητος έσται". Ο Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης επισημαίνει:"Εφης δι εμοί οτι δέδοικας ειπείν τω πρεσβυτέρω σου, μή αναφέρειν τον αιρεσιάρχην καίτοι περί τούτου ειπείν σοι το παρόν ού καταθαρρώ, πλήν οτι μολυσμόν έχει η κοινωνία εκ μόνου του αναφέρειν αυτώ κάν Ορθόδοξος εί ο αναφέρων"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com