10 Νοε 2016

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πολύτιμη η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η Επιστημονική Ημερίδα «Μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο»
10.11.2016
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα «Μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Μελετών στην Θεσσαλονίκη. 

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης. 
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, οι Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, ηγούμενος της ιεράς μονής Βλατάδων, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος, Αββύδου κ. Κύριλλος, ακαδημαϊκοί, φοιτητές θεολογικών και εκκλησιαστικών σχολών, κληρικοί και λαϊκοί. 
Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου λέγοντας πως ήταν ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα ιδίως σε μία εποχή με τεράστια προβλήματα και τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη για το σπουδαίο γεγονός της Συνάξεως.
Ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη κάποια ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Συνόδου, ανέφερε ότι στις 22 του μηνός θα συνέλθει η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να ασχοληθεί με τα αποτελέσματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σημειώνοντας πως «δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε διότι η βιασύνη κάνει ζημιά πολλές φορές». 
Επεσήμανε, επίσης, ότι «ο χρόνος που περνά εξωραΐζει τα πράγματα και δείχνει μόνο την ομορφιά. Κάθε μεγάλο γεγονός έχει πολλές εικόνες. Όταν περάσει ο καιρός, αυτοί που θα κάνουν την κρίση της συνόδου της Κρήτης θα βρουν κάποια καλά λόγια να πούνε, που δεν βρίσκουν οι σημερινοί». 
Κατά την πρώτη συνεδρία της Ημερίδας Πρόεδρος ήταν ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και μίλησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, με θέμα «Το πρόγραμμα και η μεθοδολογία των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» και ο Γεώργιος Μαρτζέλος, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Διευθυντής ΠΙΠΜ, με θέμα «Το κείμενο της Ε” Προσυνοδικής Πανορθοδόξου Διασκέψεως για τις Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος».
Στην δεύτερη συνεδρία Πρόεδρος ήταν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και μίλησαν ο Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, με θέμα «Ο θεολογικός λόγος πριν και μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Όραμα και πραγματικότητα» και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και το πρόβλημα της πρόσληψης (reception) αυτών». 
Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων.
Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα αναγορευτεί επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής στο ΑΠΘ.
Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εκκλησία Ελλάδος

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τι πολυτιμη η συμβολή του οικουμενικου Πατριαρχη στη διεξαγωγή της μεγαλης συνοδου,ειναι στο υψος των αγιων οικουμενικών συνοδων,ειναι επομενοι τοις Πατρασι η γερασανε τοσο πολύ και εχουν λυσμονησει εναντι ποιων ευθηνων τους θετουν οι προηγούμενες επτα συνοδοι των αγιων πατερων κσι των αγιων αποστολων.
Είναι πολιτιμη διοτι ανεγνωρισε τις αιρεσεις ως εκκλησιες;Περιμεναμε μια αυθαιντικη θεσι του Αρχιεπισκοπου.
Που πηγαν αποφασεις προηγουμενων συνοδων,μηπως επικρατει γεροντικη αννοια και τα εχουμε ξεχασει όλα ,μονον ετσι δικαιολογηται η καταστασι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερή η προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων της παναίρεσης του οικουμενισμού.
Τα πρωτοπαλλήκαρα της εν Ελλάδι οικουμενιστικής λαίλαπας συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, τα είπαν μεταξύ τους και πήραν τις αποφάσεις τους. Τις αποφάσεις τις δικές τους. Όχι τις αποφάσεις των Αγίων μας Πατέρων ...

Ανώνυμος είπε...

" ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και το πρόβλημα της πρόσληψης (reception) αυτών»."

Ναι, μέγιστε οικουμενιστή Χρυσόστομε, είναι πολύ μεγάλη η αίρεση που πάτε να μας πλασάρετε και η "πρόσληψή" της από το λογικό ποίμνιο είναι πολύ δύσκολη.

Ας προσέξουμε όμως τι λέει και ο εταίρος αιρετικός Ιερώνυμος :

" Όταν περάσει ο καιρός, αυτοί που θα κάνουν την κρίση της συνόδου της Κρήτης θα βρουν κάποια καλά λόγια να πούνε, που δεν βρίσκουν οι σημερινοί»."

Γιατί το λέει αυτό ? Το λέει αυτό διότι η χρόνια ανοχή της αιρετικής συνόδου της Κρήτης συνιστά πνευματική πτώση που έχει ως αποτέλεσμα το σκοτισμό του πνεύματος αυτού που ανέχεται την αίρεση.

Κυριάκος Βαρβέρης

Απόστολο είπε...

Ώστε έτσι! Τέτοιο κατόρθωμα! Άρα εν γνώση του υπέγραψε ό,τι υπέγραψε και καθόλου δεν καταπιέστηκε. Ας ολοκληρωθεί με το καλό και η Ιεραρχία του Νοεμβρίου μπας και αλλάξει τίποτα και κατόπιν αφού θα κηρύττεται η αίρεση επίσημα και "γυμνή τη κεφαλή", "ο κύβος ερρίφθη". Τελεία και παύλα!

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου στη σημερινή ημερίδα για τις αποφάσεις της " Αγίας και Μεγάλης Συνόδου" προετοιμάζει ουσιαστικά και τη τοποθέτησή του στη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα συνέλθει σε λίγες ημέρες και μαζί με αυτόν θα συνταχθούν το πιθανότερο και η πλειοψηφία των Αρχιερέων. Ας ετοιμαζόμαστε για το γεγονός της αποδοχής της " Μεγάλης Συνόδου" από την Εκκλησία της Ελλάδος χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες περί του αντιθέτου

hpt300@gmail.com είπε...

« Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού » Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ,
ΟΙ Ιεραρχες μας [πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ] πικρενουν Τον ΚΥΡΙΟ κ ΘΕΟ μας.

hpt300@gmail.com είπε...

Οι υγιείς αντιδράσεις έναντι της αιρέσεως του οικουμενισμού εκλαμβάνονται ως «διάρρηξη» της εκκλησιαστικής ενότητας, ενώ η σιωπή ως διάκριση και ενότητα!Αυτα λεγει ο κ.Νίκος Σακαλάκης στο αρθρο του [ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Ο επιστήμων της Ιεροσύνης]

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ . ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ? Η ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ? ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! ΑΜΗΝ !

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 8:01 μ.μ. Ωραίο παιχνίδι εκφοβισμού και προκατάληψης. Είναι σαν να λέει στους λοιπούς δεσποτάδες: Κανονίστε την πορεία σας, τα πράγματα έχουν έτσι. Μην τυχόν και έχουμε αντιρρήσεις! Τι τη θέλει λοιπόν τη Σύνοδο της Ιεραρχίας; Για τα μάτια του κόσμου; Για να προφασίζεται, όπως και κάποιος πολιτικός, επί παχιών αγελάδων, ο οποίος έλεγε ότι λειτουργούν οι θεσμοί, ενώ κατέκλεβε την Ελλάδα και ο οποίος τώρα άγεται και φέρεται στις φυλακές; Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε παράλληλο σύμπαν. Δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς καμιά αλλαγή. Μακάρι να πέφτουμε έξω!
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή παρατήρηση.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ .ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Τον Θεο δεν τον φοβουνται;
Προφανως.
Μα ειναι ιερεις!
Και ο Νεστωρειος και ο Αρειος ιερεις ησαν.
Μα γιατι;
Γιατι δεν πιστευουν.
Εαν ειχαν σεβας Θεου, θα εσεβοντο τον λογο και την εντολη του.
Δηλαδη, αν και κληρικοι δεν πιστευουν;
Πιστευουν, αλλα συμφωνα με την αρεσκεια τους , σε εφευρεθεντα θεουλη...

Αντικοικουμενιστής είπε...

Καλώ άπαντες τους Ενσυνειδήτους Ορθοδόξους Χριστιανούς εις ειρηνικήν διαμαρτυρίαν έξωθεν της Ιεράς Μονής Πετράκη τας ημέρας και τας ώρας συνεδριάσεως της εκτάκτου ιεραρχίας όπως αποφευχθεί η επικύρωσις αύτης εκ της διοικούσης "εκκλησίας". Άπασαι αι χριστιανικαί ενορίαι και οργανώσεις οφείλουμε όπως διαμαρτυρηθώμεν ειρηνικώς στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρον μήνυμα ότι ουδέποτε θα αποδεχθώμεν τα όσα τραγικά και απαράδεκτα αποφασίσθηκαν εις το ψευδοσυνέδριον της κακίστης ώρας, εις το Κολυμβάριον των Χανίων. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι και κατευθυντηρια γραμμη της συνερχομενης ιεραρχιας
δηλ αυτο που ειπε ο αρχιεπισκοπος εξω απο τον χορο πολλα λενε

Ανώνυμος είπε...

Το σχιζοφρενικό είναι ότι από τη μια κροτούν τα χέρια τους για την οικουμενιστική στάση της λεγόμενης "Αγίας Συνόδου" της Κρήτης και από την άλλη σχίζουν τα ιμάτια τους για το νέο πρόγραμμα σπουδών. Σαν να μη βλέπουν πως το ίδιο δηλητήριο είναι που πηγάζει από την ίδια πηγή και τα ιδια καταστροφικα αποτελεσματα εχει.

Ανώνυμος είπε...

Μετά χαράς αποδεχόμεθα την πρότασιν του σεβαστού ΄΄αντιοικουμενιστού΄΄ Πρέπει να γίνει η προτεινόμενη διαμαρτυρία για ένα παραπάνω λόγο ,για να πραγματοποιηθεί τό ΄΄έν ευχάριστον όνειρον΄΄ του πατρός Επιφανίου Θεοδωροπούλου.Ολα τά χριστιανικά σωματεία , αδελφότητες εν κόσμω και μοναστικές ,αντιπροσωπείες των εν Αγιω Όρει Μονών (εν ευχάριστον όνειρον !) και ενοριακές κοινότητες ,ευσυνείδητοι ορθόδοξοι χριστιανοί και αγωνιώντες για τις εξελιξεις στην εκκλησιαστικο και εθνικό μας βίο πρέπει να δώσουμε το ΄΄παρών΄΄ σέ μία μεγαλειώδη αν είναι δυνατόν διαμαρτυρία έξω από το συνοδικό μέγαρο Επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε όλα τά ειρηνικά μέσα ασκήσεως πιέσεως πρός την Ίερά Σύνοδο για να απορρίψει την ψευδοσύνοδο της Κρήτης Αλλιώς εκθέτουν την εκκλησία σέ περιπέτειες μέ απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες για την ενότητά της και εύρυθμη λειτουργία της

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Προφητική ἐπιστολή ποὐ γράφτηκε τό 1927 τήν "μεταπατερική" αίρεση καί τόν Οἰκουμενισμό ἐντός τῆς Ἐκκλησίας!
Ἀπό τόν Στάρετς τῆς Ὄπτινα, Ἅγιο Ἀνατόλιο.
«Ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους θα ενεργεί με πονηρία, με σκοπό να ελκύσει εντός της αιρέσεως, εάν ήτο δυνατόν ακόμη και τους εκλεκτούς.
Δεν θα αρχίσει κατ’ ευθείαν ωμά να απορρίπτει τα δόγματα της Θεοτόκου, αλλά θα αρχίσει ανεπαίσθητα να διαστρεβλώνει τις διδασκαλίες και τους θεσμούς της Εκκλησίας και το πραγματικό νόημα τους, όπως μας παρεδόθησαν από τους Αγίους Πατέρες εν Αγίω Πνεύματι.
Ολίγοι θα αντιληφθούν αυτές τις πανουργίες του εχθρού, εκείνοι μόνον οι πλέον πεπειραμένοι εις την πνευματική ζωήν.
Οι αιρετικοί θα πάρουν την εξουσία της εκκλησίας και θα τοποθετήσουν ιδικούς τους υπηρέτες παντού, οι δε πιστοί θα καταφρονούνται… γι΄ αυτό παιδί μου, όταν δεις την παράβαση της πατερικής παράδοσης και της Θείας τάξεως, που εγκαθιδρύθει από τον ίδιο τον Θεό γνώριζε ότι οι αιρετικοί έχουν ήδη εμφανισθεί, αν και προς τον παρόν μπορεί να αποκρύπτουν την ασέβειά τους.
Ακόμη θα διαστρέφουν τη Αγία Πίστη μας ανεπαίσθητα με σκοπό να παραπλανήσουν τους άπειρους στα δίκτυα τους. Να αναγνωρίζεις σ’ αυτούς τους λύκους με ένδυμα προβάτου από τις υπερήφανες διαθέσεις τους και από την αγάπη τους για εξουσία… οι αληθινοί υπηρέτες του Θεού είναι ταπεινοί και υπακούουν στην εκκλησία.
Οι πιστοί τότε που δεν έχουν δείξει τίποτε άλλες αρετές θα λάβουν στεφάνους μόνο και μόνον, επειδή στάθηκαν στέρεοι στην πίστη.
Να φοβάσαι τον Κύριο παιδί μου. Να φοβάσαι μην αποβληθείς στην αιώνια κόλαση. Στέκε ανδρείως στην πίστη και αν είναι αναγκαίο υπέμεινε διωγμούς και άλλες θλίψεις, διότι και ο Κύριος θα είναι μαζί και οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές θα βλέπουν με χαρά του αγώνες σου.
Να μη φοβάσαι τις θλίψεις αλλά μάλλον να φοβάσαι την ολέθρια αίρεση, διότι αυτό είναι που μας γυμνώνει από την Θεία Χάρη.»

Χρήστος Ελευθεριαδης είπε...

ο ιερέας είναι λειτούργημα,δεν ειναι δουλειά και σε τελική ανάλυση εμας μπορει να μας παραμυθιάζουν όμως ξεχνούν το αυτονόητο ότι υπάρχει Χριστός

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει ανακυρήξει ως προστάτην αυτής τον άγιον και μεγάλον Φώτιον.
Ομως ο πρώτος αυτής ενεργεί ετεροπίστως του προστάτου αυτής. και οι συνοδικοί φιλαδέλφως προ; τον πρώτον , υποθάλπτουν την ετερόπιστο του αγίου προστάτου αυτής πίστη του πρώτου της συνόδου των.

Ο ετερόπιστος εμπαιγμός του αγίου προστάτου της συνόδου από την σύνοδο του, συνιστά εμπαιγμό του ζώντος Θεού.
Βαρύς ο λόγος, πλην όμως αληθής

Φαίη είπε...

Λαϊκή σοφία. Αυτή τη φορά όχι για τους οικουμενιστές οι οποίοι ούτως ή άλλως κάνουν τη δουλειά τους ακάθεκτοι αλλά για τους εν Χριστώ αδελφούς που συνεχώς ... 'πέφτουν απ' τα σύννεφα'.

«Όποιος δεν θέλει/βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.»

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι ουσιαστικά η εποχή που θα προετοιμάσει την έλευση του αντίχριστου. Αυτό που μέχρι στιγμής εμπόδιζε την εμφάνισή του στη γη ήταν η Αγία Ορθοδοξία μας, οι άλλοι είναι ούτως ή άλλως δικοί του. Μόνο με τη πτώση και της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα μπορούσε να συμβεί και φυσικά όχι πριν πρώτοι από όλους, υπογράψουν - αποδεχτούν, οι Επίσκοποι και οι Ηγούμενοι την Ένωση των εκκλησιών, αναγνωρίζοντας καταρχήν την ισότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις Χριστιανικές ομολογίες, ακόμα και την ύπαρξη μυστηριακής, ίσως, ζωής, για όποια μυστήρια αυτές αποδέχονται.

Αυτό, εάν το εντάξουμε στα πλαίσια της περίφημης ¨αγάπης¨ προς τον συνάνθρωπό μας, αιρετικό και με πρόθεση, όχι έναν εκφρασμένο, ή ομολογημένο θρησκευτικό συγκρητισμό, που δημοσίως βεβαίως, κάποιοι τολμούν, επίσκοπος Προύσης Ελπιδοφόρος προς αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με φράσεις όπως «Αγιότατος Πάπας», Πατριάρχης Βαρθολομαίος, άγιο Κοράνιο, αδελφός Πάπας Ρώμης, συμπροσευχές με ραβίνο, παπικό, προτεστάντη, σιίτη, σουνίτη, βουδιστή και ανιμιστές, στη περίφημη κρουαζιέρα, προς την αρκτική, (the green patriarch), όπου εμπρός σε μια γαλάζια σφαίρα, τοποθετημένη σε βάθρο, που συμβόλιζε τη γη, προσευχήθηκαν, μαζί με το Βαρθολομαίο, ο καθένας από αυτούς στο δικό του θεό, για τη σωτηρία του πλανήτη, κλπ, αλλά μία διάθεση αδελφοποίησης ώστε εν’ αγάπη και κοινωνία να λύσουμε τις όποιες, ¨ασήμαντες¨ άλλωστε, διαφορές μας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το μήνυμα που περνάει προς τα έξω η Ορθόδοξη Εκκλησία, ότι υπάρχει εκτός Εκκλησίας σωτηρία και μάλιστα μέσα στις λεγόμενες ομολογίες, που προκαλεί σύγχυση και αποτρέπει αυτούς, που με μεγάλο κόπο, έφτασαν στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Ορθοδοξία μας, να ανακαλύπτουν πως δεν υπάρχει λόγος να Βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά μπορούν να σωθούν και σαν Προτεστάντες, ή Παπικοί.
Και ακόμα, ξεπερνώντας και αυτούς τους Φαρισαίους της Ευαγγελικής περικοπής, στην περίφημη ρήση του Κυρίου μας: «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν», αυτοί προσπαθούν, ακόμα και αυτούς που είναι μέσα, να βγάλουν εκτός Βασιλείας, (Εκκλησίας), ενώνοντας μας με τους αιρετικούς, ώστε αποδεχόμενοι τα αιρετικά τους δόγματα, να μη διαφέρουμε σε τίποτα από αυτούς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com