24 Σεπ 2016

Επίκειται απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Πάμπολλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Πολωνικό Κοινοβούλιο προωθεί νομοσχέδιο για την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων. Το εγκληματικό νομοθέτημα που επέτρεπε την άμβλωση μέχρι τον 3ο μήνα της κύησης λαμβάνει τέλος. Μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004, αντιτάσσει φωνή ήθους στο θέμα των αμβλώσεων.
Ας το δουν οι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ιδιαιτέρως αυτοί που πρωτοστάτησαν για το νομοθέτημα υπέρ της άμβλωσης. Τα περί ευρωφοβίας και τα απαράδεκτα επιχειρήματα ‘’μα το είπαν στην Ευρώπη’’, ‘’μπορούμε εμείς να αντιταχθούμε;’’, αποδεικνύονται συμπλεγματικά ευρωϊδεολογήματα. Ιδού που μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιτάσσει φωνή ήθους. Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τη στάση τούτη του Πολωνικού κοινοβουλίου ως συντηρητική.

Είναι όντως θεάρεστη η ενέργεια αυτή της πλήρους απαγόρευσης των αμβλώσεων. «Άμα δε το σώμα και η ψυχή πέπλασται, ου το μεν πρώτον, το δε ύστερον» αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, με το «άμα» να δηλώνει επακριβώς το ταυτόχρονον. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός επίσης αναφέρει ότι «Ομοϋπόστατα εισίν, ότε δύο φύσεις εν μια υποστάσει ενωθώσι και μίαν σχώσιν υπόστασιν σύνθετον και εν πρόσωπον, ως ψυχή και σώμα».
«Ο Β΄ Κανών του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου (Περί της φθειράσης κατ’ επιτήδευσιν το έμβρυον), εις την προς Αμφιλόχιον Ικονίου Επιστολή Κανονική Α, αναφέρει «Η φθείρασα κατ’επιτήδευσιν, φόνου δίκην επέχει. Ακριβολογία δε εκμεμορφωμένου και ανεξεικονίστου παρ’ημίν ουκ έστιν».
«Η ψυχή όλη δι όλου του σώματος χωρεί και ομοχρόνως εν τη ζωή γίνεται» λέγει ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄. Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα. Είναι χαρακτηρισική η ρήση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, με το ομοχρόνως να επεξηγεί πλήρως ότι «άμα το σώμα και η ψυχή».
«Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης. Πως δύναται να ισχυριστεί κανένας, ότι «το σώμα πρώτον γέγονεν και η ψυχή ύστερον» εάν θέλει ορθοδόξως να φρονεί; «Την ψυχήν ούτε γαρ προυφίσταται του σώματος, ούτε μεθυφίσταται. Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή» ομιλλεί ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄). Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς αναφέρει ότι «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν… ».
Ας παραδειγματιστούν οι αδιακρίτως ακολουθούντες τα ευρωπαϊκά νομοθετήματα πολιτευτές μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ας πάψει το φοβο-ιδεολόγημα του ‘’το είπαν στην Ευρώπη’’, να καθορίζει τις πράξεις μας. ‘’Το δε φόβον αυτών ου μη φοβηθώμεν ουδ’ ου μη ταραχθώμεν ότι μεθ’ ημών ο Θεός’’*. ‘’Αν ο άνθρωπος έχει τη Χάρη του Θεού δεν φοβάται τίποτε’’, έλεγε ο Όσιος Παΐσιος. Ας αντιτάξουμε φωνή χριστιανικού ήθους στο εγκληματικό ευρω- ολίσθημα των αμβλώσεων.

*Από το Μέγα Απόδειπνον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com