19 Αυγ 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, από την Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος

Θέμα :
Διαμαρτυρία για την δίωξη μοναχών της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας



Σχετικά:
Δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο


ΑΠΟ:

Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος
εκπροσωπούμενη από τον Ιωάννη Καρυανό













ΠΡΟΣ:
Καθηγούμενο Αρχ. Πρόδρομο Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας






63086 Άγιον Όρος
Τηλ/πο 2377023013











Ναύπλιον, 13 Αυγ 2016




Πανοσιολογιώτατε,
                   Είμεθα μία ομάδα ελευθέρων ατόμων με κοινό μας γνώρισμα την Χριστιανική Ορθόδοξη ομολογία και ότι επίσης είμεθα προσκυνητές στο Άγιο Όρος, από την Αργολίδα. Έχοντας την ευθύνη της εκπροσωπεύσεώς τους, σας καταθέτω την αγωνία και τις απορίες μας για τα προσφάτως τεκταινόμενα στην Ιερά Μονή σας. Τα στοιχεία επικοινωνίας μου αναγράφονται παρακάτω.
                   Ως προσκυνητής της Ιεράς Μονής σας και κατά την διάρκειά της, είχα την ευλογία και χαρά να έχω προσωπική γνωριμία με μοναχούς σας, και μεταξύ άλλων και με τον γέροντα Σάββα Λαυρεώτη. Οφείλω να καταθέσω ότι η πραότητα και το ήθος του χαρακτήρος του, αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη του στον Λόγο του Θεού και Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η αταλάντευτη θεολογική σκέψη και η καθαρότητα του λόγου του, με ενέπνευσαν στην πίστη μου και ενεδυνάμωσαν αυτήν.
                   Από αρκετών ημερών έχει έλθει στην αντίληψή μου, από καθημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας, ότι εις την Ιερά Μονή σας είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό θέμα αναφορικά με διώξεις μοναχών.
                   Ειδικότερα, αντιλαμβάνομαι ότι μοναχοί και γέροντες εγκαλούνται από την Ιερά Μονή για συμπεριφορά μη αρμόζουσα προς το μοναχικό τους σχήμα, όσον αφορά στην στάση τους απέναντι στις θέσεις και αποφάσεις της λεγομένης «Συνόδου της Κρήτης».
                   Παράλληλα, διαβάζω ότι και οι ακολουθούμενες προς τούτο διαδικασίες, απέχουν από το να θεωρηθούν κανονικές και συμβατές με μία ακριβοδίκαιη διοικητική πράξη ελέγχου, απολογίας και (πιθανού) κολασμού.
                   Πανοσιολογιώτατε,
                   Φυσικά δεν κατέχω το αλάθητο, αντιθέτως, οι πληροφορίες μου περιορίζονται μόνον σε όσα ο Τύπος διακινεί. Ομοίως, δεν υπερηφανεύομαι για τις γνώσεις μου περί της Εκκλησιαστικής και Μοναστικής Τάξεως και των πράξεών της, και παρακαλώ, συγχωρήστε με για τις ελλείψεις μου αυτές.
                   Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι τα προσλαμβανόμενα με έχουν, όχι απλώς συγκλονήσει, αλλά με έχουν βαθύτατα σκανδαλίσει.
                   Νομίζω επίσης ότι καλόν είναι όχι μόνον το είναι, αλλά και το φαίνεσθαι εις την προκειμένη περίπτωση.
                   Δεν δύναμαι να αποδεχθώ ευκόλως, ότι είναι δυνατόν:
                   α.      Να έχουν υποπέσει μοναχοί σε Κανονικό σφάλμα, τόσον μεγάλο.
                   β.      Χειρότερα, αυτοί να ενεργούν αντίθετα προς τις διδαχές του Κυρίου.
              γ.      Η Σύναξις της Ιεράς Μονής να ενεργεί παρακάμπτοντας απλούς διοικητικούς κανόνες.
                   δ.      Ακόμη χειρότερα, η αίρεση του Οικουμενισμού να ευρίσκει ευήκοα ώτα εντός του Αγίου Όρους.
                   Πανοσιολογιώτατε,
                   Ζητώ ταπεινά συγγνώμην που καταχρώμαι του χρόνου σας, επιθυμώ όμως πέραν της εν Χριστώ σωτηρίας μου ως πιστός Χριστιανός, και την ανάπαυση από λογισμούς σε αυτόν τον κόσμο.
                   Επιθυμώ να ενημερωθώ για τα όσα έχουν συμβεί (διώξεις μοναχών και αιτιολόγησή τους), υπευθύνως και αρμοδίως από εσάς.
                   Επιθυμώ την πιστοποίησή σας για την κανονικότητα των πράξεων της Συνάξεως της Ιεράς Μονής.
                   Επιθυμώ την εξασφάλιση του Προπυργίου της Ορθοδοξίας που ηγήσθε, από αιρετικές και οικουμενιστικές δοξασίες.
                   Επιθυμώ τέλος και κυρίως, την διαβεβαίωσή σας για την προσήλωση της Ιεράς Μονής, των μοναχών σας και υμών προσωπικώς, εις τον Λόγο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και την αδειάλειπτον προσευχή σας για την Μία, Αγία και Καθολική Εκκλησία.
                                     Για την Ομάδα Προσκυνητών Αγ. Όρους
                                                                            Μετά τιμής,
                                                                                             εν Χριστώ προσκυνητής

                                                                                          Ιωάννης Καρυανός

του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΗ233243)
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871
Email: jok64@otenet.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Ιωάννη Καρυανέ, συγχαρητήρια για την επιστολή σου αλλά μη νομίζεις ότι θα πάρεις κάποια απάντηση. Οι οικουμενιστές εζήλεψαν το αλάθητο του Πάπα και δεν δέχονται να δίνουν λόγο σε κανένα για της πράξεις τους.

Από το Κολυμπάρι και μετά, υπάρχει και επίσημα πλέον, η αιρετική ψευδο-"εκκλησία" των οικουμενιστών και των φιλο-οικουμενιστών (ή αλλιώς αντι-οικουμενιστών του χαρτοπολέμου).

Λίγη υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα και ο καθένας θα πρέπει να λάβει θέση απέναντι στις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μελέτησε σε παρακαλώ το Άρθρο 1 - Παράγραφος 1, του καταστατικού της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα καταλάβεις πολλά :

"
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α'
Γενικαί Διατάξεις
Άρθρον 1.

1. Η Εκκλησία της Ελλάδος, ούσα θείον καθίδρυμα και έχουσα κεφαλήν τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, είναι αναποσπάστως ηνωμένη δογματικώς μετά της εν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλης και πάσης άλλης Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, στοιχούσα τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και τηρούσα απαρασαλεύτως, ως και πάσαι αι λοιπαί Ορθόδοξοι Εκκλησίαι, τα δόγματα, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνας και τας ιεράς παραδύοσεις."

Για να δούμε τι θα κάνουν οι Ιεράρχες μας με το παραπάνω άρθρο ???

Κυριάκος Βαρβέρης




Ανώνυμος είπε...

Όλοι μας έχουμε ιερό χρέος να στηρίξουμε τον π. Σάββα. Ομολογεί ορθόδοξη πίστη και οι επίσκοποι είναι απόντες...Ούτε μία ανακοίνωση για να τον στηρίξουν... Πειραιώς, Γλυφάδας, Κυθήρων, Γόρτυνος, Ναυπάκτου...ακούει κανείς;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι συμβαίνει και ο π. Σάββας - που ο παραπάνω σχολιαστής ζητά την στήριξή του από ιεράρχες - δίνει συνέχεια συνεντεύξεις σε παλαιοημερολογίτες και αποτειχισμένους;
Ύστερα να μην λέει ότι τον διώκουν.
Ο λαός νομίζει ότι δεν βλέπει τι κάνει;
Ας προσέξει πρώτα ο ίδιος και μετά πιστεύω θα έρθει και η στήριξή του.
Κ.Τ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ εκεί στέκεσαι δηλαδή; Που δίνει συνεντεύξεις; Δεν κοιτάς την ουσία; Αυτό σε πείραξε; Και με ποια αρμοδιότητα λες ότι ο καθένας που χρησιμοποιεί στις μελέτες του τους πατέρες είναι παλαιοημερολογήτης; Απλά σου υπενθυμίζω ότι η αποτείχηση επικροτείται από τους ιερούς κανόνες όταν ο επίσκοπος κυρήτει αίρεση. Άνοιξε το πηδάλιο, δεν βλάπτει, οφελεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο πατήρ Σάββας δίνει συνεντεύξεις καί μιλά εκεί όπου του τό ζητήσουν Οι αποτειχισμένοι και οι παλαιοημερολογίτες έχουν μήπως ψώρα ;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον, αγαπητέ 7.33
Ψώρα όμως πνευματική!
Κ.Τ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι με το νεο ημερολογιο αλλά ,γενικα μιλωντας, εχουν με κουρασει οι αναιτίες και ακυρες επιθέσεις στο παλαιο ημερολόγιο ενω το θέμα ειναι η σύνοδος Κρήτης και τα οικουμενιστικου περιεχομεου πορίσματα αυτής.

Ολόκληρη σύνοδος υποτίθεται και ουτε το θέμα του παλαιου ημερολογιου (μιας και με αυτο έχουν εμμονές οι φιλοοικουμενιστες απ οτι φαίνεται!) δε κατάφερε να συζητηθει, να αναγνωριστουν όμως σαν Εκκλησίες οι αιρέσεις επετεύχθη!!!

Τι να πει κανεις για την πλανη του οικουμενισμου που δε χάνει ευκαιρία να συκοφαντήσει , βρίσει, ειρωνευτεί,επιτεθεί στο παλαιο ημερολόγιο ενω την ίδια στιγμη ονομάζει Εκκλησίες τις αιρετικες ομαδες,επαινεί το μασονικό ΠΣΕ και συμπροσευχεται με αιρετικους μέχρι και γκουρου.

Ανώνυμος είπε...

Το να μη μνημονεύεται αιρετικών φρονημάτων επίσκοπος ειναι υποχρέωση, έτσι διαφυλλαχθηκε η πίστη.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Πολλοί σχολιαστές σε αυτό το blog είστε χαμένα ταλέντα.
Θα πρέπει να αφήσετε τον κόσμο τούτο, να θυσιάσετε τα πάντα, και να πάτε στο Άγιο Όρος καλόγεροι να τους δείξετε πως είναι ο σωστός καλόγερος επιτέλους.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί απο εσάς περπατάτε επάνω στη θάλασσα και δεν μας το λέτε...και με Μποφόρ!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως οι προαναφερθεντες στο σχολιο αρχιερεις οχι μονο δεν εστηριξαν τον π σαββα αλα ουτε ανακοινωσαν τι περι της εν κρητη συνοδου
ο θεος να τους ελεησει
μοναχος αρτεμιος καυσυκαλυβιτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Βασιλειε, η ενεργή πίστη σε ενα άνθρωπο, δεν φαίνεται μόνο με το να μπορεί να περπατάει επάνω στη θάλασσα. Η διάθεση για ειλικρινή ομολογία ΠΊΣΤΕΩΣ, με λόγια και με έργα, είναι και αυτή αποτέλεσμα ενεργούς πίστεως. Από κάτι λίγα που θυμάμαι ο Άγιος Βασίλειος (έχετε και το ιδιο όνομα ) δεν περπάτησε πάνω στη θάλασσα αλλά πολέμησε με κάθε δύναμη τις αιρέσεις. Και που ξέρεις? Ίσως ο Κύριος να άφησε και μερικούς ανθρώπους με φιλομοναχικο πνεύμα στον κόσμο έτσι ώστε να φέρει σε ισορροπία τη δειλία ορισμένων ηγουμενων που φοβούνται μήπως χάσουν τη θεσούλα τους και κάνουν δουλικη υπακοή στον Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαίο. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός να μας δίνει φώτιση και καλό αγώνα.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Ας έχουν υπόψη τους οι οικουμενιστες πως το γεγονος ότι σε θέσεις διοίκησης (επίσκοποι, ηγούμενοι) έχουν προωθηθεί οικουμενιστες ή εξαρτώμενοι ( χωρις μαχητικο πνευμα ) οι οποίοι χρησιμοποιούν το κύρος και την εξουσία της θέσης τους για να καταπνίξουν τις αντιοικουμενιστικές (αντιαιρετικες) αντιδράσεις αυτό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
+ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.
+ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.
+ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ.
+Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ.
+ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΣΕ.

Αν νομίζουν οι οικουμενιστες οτι η αλήθεια βρίσκεται απο το άθροισμα των κουκιών που έχουν τοποθετηθει σε θέση ισχύος πλανώνται πλανην οικτρά. Η Αλήθεια βρίσκεται στην Ιερα Παραδοση, την Αγια Γραφή και τους Αγίους.

Ανώνυμος είπε...

Αλεξανδρος είπε...

Αδελφια Ορθοδοξοι Χριστιανοι,δεν χρειαζεται να ειμαστε Αγιοι,ουτε μοναχοι.
Αναξιοι ειμαστε ολοι σημερα ως πιστοι και πρωτος εγω. Το μονο που μας εχει μεινει πλεον ειναι η ομολογια μας. Ολοι εχουμε το δικαιωμα. Δεν παμε να παρουμε κεφαλια. Να ειναι καλα ολοι οι ανθρωποι και συγχωρεμενοι. Ελεος πια.

Αυτη ειναι ομως η αληθεια:

Ο Οικουμενισμός δεν είναι –όπως νομίζουν μερικοί- κάτι το ακίνδυνο.
Ο Οικουμενισμός είναι ένα είδος πανθρησκείας.

Τον χαρακτήρισαν ως αίρεση, αλλά ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ελαφρός .
Δεν είναι απλώς μία αίρεση αλλά παναίρεση. Είναι η μεγαλυτέρα απειλή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ο Οικουμενισμός είναι τι κατά πολύ χειρότερον της παναιρέσεως.Είναι αμνήστευση και ανοχή όλων των αιρέσεων. Ο Οικουμενισμός είναι παγίς και νόσος προς θάνατον. Είναι ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος τον οποίο έχει εφεύρει η Δύση δια να εισχωρήσει στον Ιερό χώρο της Ορθοδοξίας.

Εξ άλλου ημείς οι Ορθόδοξοι συμμετέχοντες στην Οικουμενική κίνηση δεν συμβάλλομεν στην λύση των Εκκλησιαστικών προβλημάτων ούτε εις την ποθητή ένωση .Συμβάλλομεν μάλλον εις την διαίρεσιν των ηνωμένων παρά εις την ένωσιν των διεστώτων. Περισσότερο βλάπτομεν παρά ωφελούμεν.

Λέγει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός για τον συγκρητισμόν-οικουμενισμό :
« Μέσον αληθείας και ψεύδους δεν δύναται να υπάρξει.»

Τα ζητήματα της πίστεως δεν δέχονται συγκατάβασιν.Δεν υπάρχουν χρυσές μεσότητες και ημιαλήθειες.

Από το βιβλίο:
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
Ν.Βασιλειάδη. σελ.252-253

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com