4 Αυγ 2016

Βρήκαν την ώρα για το τέμενος!



Βρήκαν την ώρα για το τέμενος!
Ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο. Στα 946.000 ευρώ το συνολικό κόστος
Την ώρα που το Ισλάμ απειλεί και την Ελλάδα (στοχοποιώντας πλέον και τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες), η Βουλή έδωσε το πράσινο φως και με τις ψήφους της αντιπολίτευσης (πλην των ΑΝ.ΕΛ.) για την κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό. Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ το καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η Χρυσή Αυγή, η οποία διαφωνεί με την κατασκευή τζαμιού, και η Ενωση Κεντρώων, ενώ πηγές από το Μαξίμου τόνιζαν ότι η επίσπευση των εργασιών γίνεται επειδή θα διευκολύνει τα ελληνικά επιχειρήματα και θα αποδυναμώσει πιθανώς «επικίνδυνους θύλακες»! Να σημειώσουμε, πάντως, ότι στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το νομοσχέδιο, αναφέρεται ότι για τον Προϋπολογισμό προκύπτει «δαπάνη ύψους 946.000 ευρώ από την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα».

Επίσης γίνεται αναφορά στην πάγια υποχρέωση της χώρας να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη άσκηση λατρείας για όλα τα πρόσωπα που διαμένουν στην Ελλάδα. Γίνεται, επίσης, αναφορά στο σταθερό αίτημα μουσουλμανικών χωρών για την ανέγερση τεμένους, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών.
Βάσει της διάταξης καθορίζεται ο χώρος ανέγερσης του τεμένους και των βοηθητικών χώρων. Συγκεκριμένα, καθορίζεται η κατασκευή δύο νέων οικοδομικών τετραγώνων, αλλά και χώρων πάρκινγκ και χώρων αναψυχής.
Το τέμενος θα ανεγερθεί επί της Ιεράς Οδού, κοντά στον σταθμό του μετρό, όπου, όπως επισημαίνεται στο νομοσχέδιο, «δεν υπάρχουν κατοικίες και κυρίως επαγγελματικές χρήσεις, έτσι η όχληση των περιοίκων θα είναι ελάχιστη», ενώ θα αποτελεί έναν χώρο ικανό να εξυπηρετήσει περίπου 350-400 πιστούς.
Παράλληλα δεν υπάρχουν αξιώσεις για αποζημιώσεις και δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις, αφού τα κτίρια που υπάρχουν στον χώρο είναι παλιά και ανενεργά, και έτσι η έναρξη των εργασιών θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.
Το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο οποίο υπάρχει και η διάταξη για την κατασκευή του τεμένους, αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία,04.08.2016
Δείτε και:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διακομματική αθλιότητα από την πλευρά του ελεεινού και τρισαθλίου πολιτικού κόσμου και ένοχη ανοχή διά της σιωπής και της αφωνίας από τη μεριά της "επισήμου" Εκκλησίας της οποίας ηγείται ο "αφωνότερος ιχθύος και απραγότερος βατράχου" αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!
Το έλλειμμα ηγεσίας σε όλη του τη "λαμπρότητα"!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως επειδή τους απειλουν τρεχουν να τους καλοπιασουν και από δειλια σπευδουν να κανουν ότι τους ζητουν,αν τους ζητησουν να γινουν μουσουλμάνοι ,θα το κανουν και αυτό και όχι μονον τζαμι.

Efstathios Efstathios είπε...

Τα 946.000€ στην Ελλάδα θα γίνουν 1.946.000€. Έχουμε κι' άλλο πρόβλημα. Αυτό της διαφθοράς. Απόρησα πραγματικά όταν διάβασα ότι Ομογενής ήρθε και χρηματοδότησε Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζει πώς τους βλέπουν τους ευεργέτες τα κοράκια;;; Τι έπαθαν οι ευεργέτες και πώς καταντούν οι κόποι τους;;; Πού κατάντησε η Ολυμπιακή, σε ποια κατάσταση είναι τα κτίρια των Ευεργετών στη Σιάτιστα και σε όλη την Ελλάδα;;; Κανείς να μη συνάπτει συμφωνίες με το "κράτος" του είπα - ξείπα!!! Μόνο λεηλατούν!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com