31 Ιουλ 2016

Κοινή προσευχή χριστιανών –μουσουλμάνων για τον Παπικό ιερέα Ζακ Αμέλ που σφαγιάστηκε σε εκκλησία από «στρατιώτες της ISIS»

Κοινή προσευχή μουσουλμάνων – χριστιανών για τον Ζακ Αμέλ
Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.

Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του πατέρα Αμέλ», όπως μεταδίδει η Monde.
«Σήμερα υποδέχομαστε ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους φίλους μας, που εξέφρασαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν.
H δολοφονία του καθολικού ιερέα είχε προκαλέσει ιδιαίτερο σοκ και στην Ιταλία. Ανάλογες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας απέναντι στο μίσος διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ιταλικές εκκλησίες.
Στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε, την οποία παρακολούθησαν καθολικοί και μουσουλμάνοι.
Το ίδιο έγινε και σε εκκλησία στο Μιλάνο, όπου, όπως ανέφερε σύμφωνα με το ιταλικό Ansa ο επικεφαλής της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, «η μουσουλμανική συμμετοχή συνιστά δήλωση ιερής κοινωνίας, ένα σημάδι πνευματικής εγγύτητας στη χριστιανική κοινότητα».
Δείτε τις φωτογραφίες: 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Σώπα καλέ που εξισλαμίζεται η Ευρώπη!Και τί κάνει ο οικουμενισμός,λαθίρια σπέρνει;Είναι το αύριο..της πίστης του αλάθητου των δυό πνευμόνων!Τώρα θα μου πεις,μαζί με το ισλάμ ρποσθέτεται κι ένας ακόμη πνεύμονας!Πού θα τον βάλουμε αυτόν που ο άνθρωπος με δυό πνευμόνια ζει;Με τρεις τι να τους κάνει;Ρεζέρβα θα ΄χει;

Ανώνυμος είπε...

Ο μωαμεθανισμός ξεκίνησε ως αίρεση του χριστιανισμού, όταν τον ασπάστηκαν μεγάλες περιοχές εκατοντάδων χιλιάδων μονοφυσιτών. Υπ' αυτή τη θεώρηση, ανήκει στην κατηγορία των εχουσών ιστορικό όνομα εκκλησιών, κατά τη λογική της ψευτοσυνόδου του Κολυμβαρίου. Που το περίεργο να συλλειτουργούν! Ο δε θρησκόληπτος Ελληνικός λαός ο άοσμος της πνευματικής Ορθοδοξίας, με τα ισλαμικά και αρχαιοελληνικά ειδωλολατρικά κατάλοιπα που πιστεύει ως Ορθόδοξα αλλά και ο αδιάφορος της λαμπαδούρας και της ταυτότητας, αλλά και ο ναρκομανής με υλικά και πνευματικά αφιόνια, είναι "ώριμο φρούτο" υποψήφιο για ισλαμοποίηση - όπως τότε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com