25 Ιουλ 2016

Νομιμοποίηση της βλασφημίας

Υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια στον κατήφορο μιας χώρας. Η δική μας, καθώς φαίνεται, τα εξαντλεί. Εκείνοι που κατευθύνουν την πορεία προς τα κάτω είναι οι επικεφαλής του κράτους. Δεν υπάρχει ύφαλος στον οποίο να μην έχουν ρίξει πάνω το συλλογικό σκάφος, ούτε βλάβη που... παρέλειψαν να προκαλέσουν. Οσα μπορούσαν και μπορούν να πράξουν τα πράττουν πρόθυμα και γρήγορα.

Μια από τις πιο μεγάλες αθλιότητες που σχεδιάζεται για το άμεσο μέλλον είναι η αποποινικοποίηση της βλασφημίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μάς είχε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να παράγει νόμους που γεμίζουν τα... νεκροταφεία με τα θύματα των αποφυλακισθέντων εγκληματιών, οι οποίοι κάνουν χρήση εξαιρετικά ευνοϊκών διατάξεων.
Τώρα το ίδιο υπουργείο όπου προΐσταται ο κ. Παρασκευόπουλος φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει ένα από τα αηδιαστικότερα και βαναυσότερα εγκλήματα: τη βλασφημία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε: «Η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των Η.Ε. για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη)».
Δηλαδή η χώρα μας εξεταζόμενη για τον «αντιρατσισμό» της θα προσκομίσει ως «τεκμήριο» δικαιοσύνης και ισονομίας το δικαίωμα να υβρίζει κάποιος τα θεία! Ετι δε η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει μ' ένα σκεπτικό μνημειώδους ανοησίας, ιδεολογικής τύφλωσης και νεοταξικής βαρβαρότητας: «Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών - αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται».
Ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να διακρίνουν έγκλημα επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη Θεού ή δεν έχουν σχετικές εμπειρίες. Δεν έχουν σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να προσβληθεί και να πληγωθεί ένας πιστός ακούγοντας αθλιότητες εναντίον των ιερών και των οσίων του.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λύσατε όλα τα άλλα προβλήματα μέσα στη σχεδόν κατεστραμμένη Ελλάδα, και είχε μείνει μόνο το δήθεν "πρόβλημα" της αποποινικοποίησης της βλασφημίας εναντίον του Θεού.

Αυτά που γίνονται τώρα, θα έχουν άσχημες συνέπειες αργότερα...

Ανώνυμος είπε...

Ενός κακού μύρια έπονται!Άκου να δεις..απασφαλίζουν την ανομία σε όλα τα επίπεδα,επειδή αυτός ο κόσμος,ο σύγχρονος άνθρωπος στηρίζει πλέον την ελπίδα του και πιστεύει στον άνθρωπο που τα καταφέρνει όλα!Ο Θεός δε μας χρειάζεται,είναι περιττός μας λένε και το διαφημίζουν παντού να το εμπεδώσει και ο τελευταίος.Αυτοί που είναι σήμερα κι αύριο θα βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα αισθάνονται ισχυροί!Αν είσαι ισχυρός μη πεθάνεις,νίκησε το θάνατο αν το μπορείς!Ένας τον νίκησε,και τον ξέρεις,αυτός σου δίνει αυτό που αναζητάς μια ζωή.Αλλά σου πέφτει πολύ ενοχλητικός,επειδή σου βάζει περιορισμούς.Και τί σου ζητάει δηλαδή;Να χρησιμοποιείς τον ηγεμόνα σου,και να ακους τη συνείδηση για να μη σκορπίζεσαι και να βαδίζεις τη βασιλική οδό.Σου πέφτει βαρύς κι ασήκωτο το βάρος του,επειδή η τύφλα σου δε σε αφήνει να δεις ότι είσαι θνητός και πολύ πολύ πολύ ευάλωτος.Αυτός ο εγωισμός και αυτή η ανυπακοή στο Λόγο θα μας καταστρέψει

Ανώνυμος είπε...

Να τους χαίρονται οι παπάδες που τους βάζουν στους ναούς. Κύριε σώσε τους εευσεβείς. Μιερα Σύνοδος

Ανώνυμος είπε...

Γελαω και κλαιω οταν μου ερχετε στο μυαλο ενας ψηφοφορος του συριζα, οπου ο λογος που το ψηφισε αυτο το κομμα ητανε λεει «να μη ριξουν τις συνταξεις τουλαχιστον»...
Ειχα πει αν βγει αυτο το κομμα θα φυγω απο Ελλαδα. Μπορει να μην εφυγα και να μην φυγω αλλα πραγματικα ειναι αντιχριστοι θεομαχοι με τα τσαρουχια.
Ο Θεός Βοηθός αδέρφια.

Ανώνυμος είπε...

Το έγκλημα της βλασφημίας δεν θίγει τον Θεό (αυτός άλλωστε ως Πνεύμα δεν μπορεί να θιγεί από τέτοιες ανθρώπινες εκδηλώσεις) αλλά τον συνάνθρωπο, μέλος δηλ. της κοινωνίας, που προσβάλλεται κατάφωρα στο θρησκευτικό του συναίσθημα, σ' αυτό που πιστεύει και εξαρτά την ύπαρξή του από τον Υβριζόμενο που είναι Παντοδύναμος. Επομένως είναι τελείως σαθρά τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να καταργήσουν τη σχετική διάταξη, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει βλαπτική συνέπεια της βλασφημίας.
Νομικός τις

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι διαμαρτυρωμεθα, αφου εμεις πρωτοι βλασφημουμε τον Θεο με το να δεχομαστε τους αιρετικους επισκοπους και ιερεις...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε αποτειχισμένος 26 Ιουλίου 2016 - 4:00 μ.μ. είσαι;
Ντροπή σου!
Δεν καταλαβαίνεις τί συζητάμε; Ούτε αυτό που γράφεις επιτρέπεται, αλλά γιατί μπλέκεις τα δύο θέματα;
Το θέμα είναι οι πρόστυχες βλασφημίες.
Βαλτός είσαι;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com