29 Ιουλ 2016

Η προσευχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στο Δημοκρατικό Συνέδριο (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κατά την προσευχή στο Δημοκρατικό Συνέδριο (βίντεο)
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο στη Φιλαδέλφεια το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου.
Ηταν η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου στην κατακλείδα του οποίου η κυρία Χίλαρι Κλίντον έκανε επίσημα αποδεκτό το χρίσμα των Δημοκρατικών. Υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που το Προεδρικό χρίσμα δίνεται σε γυναίκα.
Ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τους αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος και τους διοργανωτές του Συνεδρίου. Τονίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά την ανάπεμψη της προσευχής στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο την περασμένη εβδομάδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο.
Η προσευχή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου στο Δημοκρατικό Συνέδριο, σε ελεύθερη μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα» είναι η ακόλουθη:
«Παντοδύναμε και φιλεύσπλαχνε Θεέ απείρου αγάπης και ανενδότου πιστότητος,
Κατ’ αυτήν την εύσημο ημέρα και ώρα, επικαλούμεθα το μεγάλο και άγιο όνομά Σου και Σε παρακαλούμε να έλθεις και να μείνεις μαζί μας, φωτίζοντας τον νουν και τις ψυχές μας με το φως της αληθείας και της καλοσύνης Σου.
Εχεις αποκαλυφθεί ως ο προστάτης των πτωχών και ο οδηγός των τυφλών, ο προστάτης των ορφανών και ο ελευθερωτής των καταπιεσμένων, ο φίλος των ξένων και η παρηγοριά των απόκληρων. Ανοιξε τις καρδιές μας να γίνουμε πιο πολύ σαν κι εσένα, φιλεύσπλαχνε Κύριε.
Δίδαξε μας να πορευόμαστε στις δικές Σου ελεήμονες και γενναιόδωρες οδούς.
Ευλόγησε σήμερα το Έθνος μας Κύριε, όπως μας ευλόγησες τόσο πλούσια κατά τα περασμένα χρόνια. Χάρισε μας σταθερότητα και ασφάλεια, δικαιοσύνη και ελευθερία, νομιμότητα και ειρήνη.
Δίδαξέ μας να πορευόμαστε στις δικές Σου ελεήμονες και γενναιόδωρες οδούς.
Ευλόγησε σήμερα το Εθνος μας Κύριε, όπως μας ευλόγησες τόσο πλούσια κατά τα περασμένα χρόνια.
Χάρισέ μας σταθερότητα και ασφάλεια, δικαιοσύνη και ελευθερία, νομιμότητα και ειρήνη. Ορισε μας ηγέτες και νομοθέτες και δικαστές οι οποίοι θα μας καθοδηγήσουν να εκπληρώσουμε το Αγιο θέλημα Σου και να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους.
Εξαπέστειλε τα ελέη Σου επί των δούλων Σου, τους συνέδρους του Δημοκρατικού Εθνικού Συμβουλίου.
Ευλόγησε εκείνους οι οποίοι έχουν προταθεί για τις υψηλούς και πολυεύθυνους θεσμούς του Προέδρου και Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής -Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον και Τιμ Κέιν- ώστε να είναι πιστοί στην κλήση τους και όπως υπηρετήσουν εντίμως Εσένα και τους συμπολίτες τους, και όλους τους λαούς του κόσμου, κατά τις μελλοντικές ημέρες, μήνες και χρόνια.
Ασπαζόμαστε τα ιερά σου λόγια, Κύριε, πιστεύοντες πως ‘η νομιμότητα ανυψώνει ένα έθνος’ (Παροιμίες 14:34). Αγιε Θεέ: εξύψωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ακολουθούν το νόμο Σου, την ευσπλαχνία Σου, την συμπόνια Σου, την άνευ όρων αγάπη Σου και να πορεύεται στην αλήθεια Σου η οποία μας ελευθερώνει και θα μας διατηρήσει ελεύθερους».
Προσευχόμαστε επίσης επαναλαμβάνοντας τα λόγια της Γραφής: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν» (Αποκάλυψη 7:12)».
Του Θεόδωρου Καλμούκου - Εθνικός Κήρυκας,29/07/2016

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι,να ευλογήσει την οικογένεια Ρόνταμ Κλίντον να είναι πολυχρόνιοι, αλλά για να εισακουστεί η ευχή έχουν ένα χρέος,να μετανοήσουν για τα εγκλήματα των δεκάδων βομβών που έδωσαν εντολή να πέσουν πάνω σε δικαίους και αδίκους στη Πρώην Γιουγκοσλαβία.Και να πουν στο γαμπρό να επιστρέψει τον ιδρώτα των Ελλήνων που τζόγαρε με τα funds.

Ανώνυμος είπε...

Προσευχή χωρίς Χριστο; γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Τόσες λέξεις, τόσα λόγια για "προσευχή" και ο Χριστος απουσιάζει!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com