27 Ιουν 2016

Οι “προοπτικές” στο ολοένα αυξανόμενο το πρόβλημα της ΟυνίαςΟΙ ‘’ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ’’ ΣΤΟ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ
Δυστυχώς το πρόβλημα της Ουνίας, ολοένα αυξάνεται και  οξύνεται.  Οι Παπικοί Ουνίτες, εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται τα πολιτειακά προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως μετά τη πτώση των αντιθέων κομμουνιστικών καθεστώτων, και μεταχειρίζονται διάφορους τρόπους για να οδηγήσουν στη αίρεση του Παπισμού ανυποψίαστους Ορθόδοξους Χριστιανούς. 

Να υπενθυμίσομε ότι ο Πάπας Πίος ΧΙΙ (1939 - 1958), με εγκύκλιό του για την ένταξη των Ουνιτών της Ρουθηνίας στον Παπισμό, οι οποίοι στις ΗΠΑ παρουσιάζονται ως ‘’Βυζαντινή καθολική εκκλησία’’, δεν αρκείται μόνο να αναφερθεί στην υποδοχή των ουνιτών αυτών στον Παπισμό, αλλά εκφράζει και την λύπη του ότι δεν έχει έρθει η ‘’ευτυχισμένη μέρα όπου όλοι οι λαοί της Ανατολής θα ‘’επιστρέψουν’’ στην παπική ‘’ποίμνη’’.  Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο παπικό πρωτείο  εξουσίας, την ‘’προεδρία του Πέτρου’’ ως το κέντρο της ‘’Καθολικής ενότητας’’ όπως την χαρακτήρισε.  Σημείωσε επίσης στην εγκύκλιό του, την αγωνία του προκατόχου του Πίου Χ, λόγω της μετανάστευσης των Ουνιτών της Ρουθηνίας στις ΗΠΑ, επειδή δεν γνώριζαν τις λατινικές τελετές.
Προστάτης της Ουνίας έχει αναδειχθεί  ο Πάπας Ιωάννης ΚΓ΄ (1958 – 1963), με το σχετικό Διάταγμα της Β΄ Βατικανής συνόδου, «Orientalium Ecclesiarum», για τις ‘’Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες’’, όπως καλούν οι Παπικοί τις Ουνιτικές εκκλησίες. 
Ο Πάπας Παύλος VI (1963 – 1978) σε διάταγμά του (21/11/1964), για τις ιεροτελεστίες των καλουμένων ‘’Ανατολικών εκκλησιών’’, των Ουνιτών δηλαδή, στο οποίο προεξάρχει η πρόταξη του  Παπικού εξουσιαστικού πρωτείου και η ‘’υπεροχή του Ρωμαίου Ποντίφηκος’’, αναφέρεται στο ρόλο των Ουνιτών στην ‘’προώθηση της ενότητας των χριστιανών’’. 
Να υπενθυμίσομε ότι ο  νυν Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ακύρωσε συνάντηση του τότε Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου Β΄ στο Γκράτς της Αυστρίας με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, λόγω της προσέλκυσης Ορθοδόξων στην Ουνία.  Ο Πάπας Βενέδικτος  ΙΣΤ΄ (2005 – 2013) το έτος  2008 για ολίγιστους ουνίτες στην Αθήνα διώρισε Παπικό ‘’επίσκοπο. Να σημειώσουμε ότι οι Ουνίτες, δεν αρκούνται μόνο σε αυτή τη δόλια τακτική, αλλά και  πολλούς Ναούς Ορθοδόξων έχουν αρπάξει με βίαιο τρόπο.
Γέλωτος αξία είναι η προσφάτως εκφρασθείσα λύπη των Ουνιτών της Ουκρανίας για την αναφορά σε συμφιλίωση στην Ουκρανία, στη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Κούβα. 
Προστρέχοντας  κανείς σε Παπικές πηγές, θα αντιληφθεί το δόλιο της δημιουργίας των ουνιτών. Οι  ουνιτικές ‘’εκκλησίες’’, στο Das Typisch Κatholisch Lexicon, αναφέρονται δολίως ως ‘’εκκλησίες που έχουν την ορθόδοξη παράδοση’’, προσθέτοντας ότι είναι ενωμένοι με τη Ρώμη.    
Δυστυχώς ενώ καταδικάστηκε η Ουνία στη Βιέννη στη συνάντηση Ορθοδόξων και Παπικών (1990) και στο Freising (1990), με το κείμενο του Balamand, οι Ουνίτικες ‘’εκκλησίες’’ καλούνται «Καθολικές  Ανατολικές Εκκλησίες», αναιρώντας την προηγούμενη καταδίκη τους.  Δυστυχώς η Παπική ‘’προστασία’’ της Ουνίας, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για αλλαγή της στάσης των Παπικών στο θέμα αυτό.  

3 σχόλια:

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Παρακαλώ ας μου πεί κάποιος ποιά η διαφορά της ουνίας με την Μητρ. και ακαδημία Βόλου, της Μητρ. Πρέβέζης, Μητρ. Περιστερίου, Μητρ Μεσσηνίας κ.α ;

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Δεν μπορεί να χορτάσει και να αναπαύσει τη διψασμένη ψυχή μια "εγκύκλιος", που προσπαθεί με εκφραστικά κόλπα και περίτεχνες(λέγε πονηρές) υψηλού επιπέδου διατυπώσεις, να ταιριάξει τα αταίριαστα.Να κλείσει όσο είναι δυνατόν περισσότερες "τρύπες", για την αλληλοκάλυψη του ψέματος και πάει λέγοντας. Η αλήθεια δεν χρειάζεται καλούς μαγείρους. Η Αλήθεια δε χρειάζεται καλούς φιλολόγους. Η Αλήθεια ρέει απλά από το στόμα που την ομολογεί. Έστω και μια "σταγόνα" υπεκφυγής ή αποκλίσεως απ` αυτήν "βρωμάει όλος ο τόπος". Άλλο η ακρίβεια της διατύπωσης και άλλο η προσπάθεια να πείσουμε εαυτούς ότι κάναμε το χρέος μας. Αλλά "Θεός ου μυκτηρίζεται".Και βεβαίως και "συνειδός ου μυκτηρίζεται".

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από τους προδότες επισκόπους της συνόδου της Κρήτης και το ποίμνιο τους που τους υποστηρίζει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com