19 Απρ 2016

Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση & Γεδεωνίτες.Προσπάθειες προσηλυτισμού με χρήση της Καινής Διαθήκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΓΕΔΕΩΝΙΤΕΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ 
   Θορυβημένοι πιστοί προσκόμισαν στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων τρία αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, που όπως μας δήλωσαν μοιράστηκαν κάποια Κυριακή, μαζί με πολλά παρόμοια, από τον Εφημέριο της Ενορίας τους στο χριστε­πώνυμο πλήρωμα.

Τα αντίτυπα περιλαμβάνουν το κείμενο της Καινής Διαθήκης, σε μετάφραση στη Δημοτική και αποτελούν έκδοση της «Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας». Επί πλέον, περιλαμβάνουν συγχαρητήριες επιστολές προς τους μεταφραστές κ. κ. Γεώργιο Γαλίτη, Ιωάννη Καραβιδόπουλο, Ιωάννη Γαλάνη και Πέτρο Βασιλειάδη, Καθηγη­τές της Βιβλικής Θεολογίας των Πανεπι­στημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Πα­τριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, καθώς και την εγκριτική επιστολή για την καταλληλότητα της μετάφρασης, της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2/6/1988.
Σε εισαγωγική σελίδα της εν λόγω μεταφράσεως πληροφορούμεθα ότι αυτή αποτελεί νεώτερη προσέγγιση προηγούμενης μεταφραστικής εργασίας του 1985, στην οποία συμμετείχαν, πλην των ανωτέρω τεσσάρων Καθηγητών, και οι Καθηγητές Σάββας Αγουρίδης και Βασίλειος Στογιάννος και ότι εμελέτησε και αξιολόγησε σο­βαρά τις διατυπωθείσες προτάσεις.
Το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι μεταφράσεις αυτές χρησιμεύουν σε αιρετικές ομάδες για τον προσηλυτισμό ανύποπτων Ορθοδόξων πιστών.
Είναι πρόδηλο ότι το κείμενο αυτό της Καινής Διαθήκης, έχει τις ευλογίες των Ορθοδόξων Πατριαρχών και της Εκκλησί­ας της Ελλάδος για να διανέμεται και να χρησιμοποιείται από Ορθοδόξους Κληρι­κούς και λαϊκούς, οι οποίοι έχουν έτσι την βεβαιότητα για την ορθόδοξη ερμηνεία του κειμένου.Είναι επομένως φανερό ότι κάτω από τους τίτλους των Ορθοδόξων Εκκλη­σιών δεν είναι δυνατόν να τίθενται τίτλοι μη Ορθοδόξων ομάδων και να κυκλοφορεί το κείμενο ως να έχει τις ευλογίες των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Τα συγκεκριμένα αυτά τρία αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, περί ων ο λόγος, μοιράζονταν δωρεάν μέσα σε τσάντες που είχαν ακόμη και απεικόνιση Αιγαιοπελαγίτικου Ναού. Πάνω στο σκληρό πανόδετο εξώφυλλο είχαν επικολλημένο ωοειδές αυτοκόλλητο με την ένδειξη «ΕΓΚΕΚΡΙ­ΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ­ΠΟΛΕΩΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟ­ΛΥΜΩΝ(βλ. αρχικές σελ.)».
Οι τσάντες περιελάμβαναν και ειδικό ένθετο διαφη­μιστικό πολύχρωμο δελτάριο με το πα­ρακάτω μήνυμα:
«Γεια σου!... Γιατί άραγε να βρέθηκε αυτή η μικρή τσαντούλα έξω από το σπίτι σου; Ίσως να παραξενεύτηκες, όμως αυτό δεν είναι τυχαίο. Το δώρο αυτό είναι ο δικός μας τρόπος να εκφράσουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας στις δύ­σκολες μέρες οικονομικής κρίσης που ζούμε. Άλλωστε, ο μεγάλος δάσκαλος τον γένους μας Αδαμάντιος Κοραής είχε πει, ότι "μόνο το Ευαγγέλιο έχει τη δύναμη να σώσει την Ελλάδα". Σαν νέοι από διάφορα μέρη του κόσμου επιθυμούμε να εμπειριστείς την αγάπη, την ελπίδα και τη ζωή που χαρίζει ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Ιησούς. Γνώρισέ Τον στις σελίδες της Καινής Διαθήκης που σου προσφέρουμε.
Αν θέλεις, πάρε το χρόνο να εξετάσεις τα περιεχόμενα του πακέτου. Αν αυτά που δεις σου κινήσουν το ενδιαφέρον και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για την αγάπη τον Θεού για σένα, συμπλήρωσε το παρακάτω δελτίο και ταχυδρόμησέ το στη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Λυδίας ..., 115 27 Αθήνα, Τηλ. 210…».
Και το κείμενο συνεχίζει:«Η Καινή Δι­αθήκη που βρίσκεται στο πακέτο αυτό, διαλέχτηκε ως δώρο έχοντας την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων. (Βλέπε: αρχικές σελίδες)».
Στη συνέχεια ακολουθούν μια σειρά από προσφορές με τη δυνατότητα της επιλογής:
«Θα ήθελα να μου στείλετε / στέλνετε εντελώς δωρεάν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
Σειρά μαθημάτων σε θέματα της Αγίας Γραφής μέσω αλληλογραφίας.
Θα ήθελα μία Καινή Διαθήκη για να χα­ρίσω σε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου ή σε κάποιον άλλον.
Ταινία "Ιησούς" σε DVD.
Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια εκκλησία ή ομάδα μελέτης στη περιοχή μου.
Θα ήθελα να με επισκεφθεί κάποιος για να μελετήσουμε μαζί την Καινή Διαθήκη.
Θα ήθελα να ζητήσω προσευχή για:...».
Ακολουθεί χώρος για να καταχωρήσει ο παραλήπτης τα προσωπικά του στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Διεύθυνση, Τ. Κ., Τη­λέφωνο, E-mail... [πόσο μετράται εδώ το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων;].
Και το έντυπο κλείνει με τη δήλωση ότι «η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν έχει καμία σχέση με αιρέσεις, Μάρτυ­ρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κ.τ.λ.».
Αλλά η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» είναι Ορθόδοξη ομάδα;
 Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία η «Ελληνική Ιεραπο­στολική Ένωση» είναι μια νεοπροτεσταντική- «υπερδογματική» ομάδα, ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη16.Εφόσον όμως, για τον Ορθόδοξο χριστιανό, η «Ε.Ι.Ε.» αποτελεί αφ' εαυτής αίρεση -κι αυτό το γνωρίζει ο συντάκτης του εντύπου, δεν είναι η δήλωση αυτή ψευδής και παραπλα­νητική;
Και γεννάται το ερώτημα:
Είναι δυνα­τόν, με αναφορά στην έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κα­θώς και των Πατριαρχείων Κωνσταντινου­πόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, να ασκεί η «Ε.Ι.Ε.» με αυτόν τον τρόπο το προσηλυτιστικό της έργο;Η ίδια άλλωστε δηλώνει17, ότι είναι «διαδογματική» και «υπερδογματική» ομάδα, που «ταυτίζεται και με το καθολικό και με το ορθόδοξο και με το διαμαρτυρόμενο δόγμα» και που «... δεν ασπάζεται κανένα δόγμα...», αλλά «... κινείται στα πλαίσια του "Ευαγγελικού Συνδέσμου''» και «υποστηρίζει ότι δέχεται [μόνο] την θεοπνευστία και αυθεντικότητα της αγίας Γραφής, το "Σύμβολο της Πίστεως" και τις αποφάσεις των πρώτων αποστολικών χρόνων»,όμως ουσιαστικά «απορρίπτει την Εκκλησία σαν ορατή πραγ­ματικότητα και υπογραμμίζει ότι δεν σώζει καμία εκκλησία...»18.
ΗΙερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κατ' έτος εκδιδόμεναΔελτία Τύπου, ενημερώνει το Ορθόδοξο Πλήρω­μα για την πραγματική ταυτότητα των διακινητών αυτών του ιερού κειμένου της Καινής Διαθήκης, καθόσον η ομάδα αυτή διοργανώνει ετήσια εκστρατεία σε διάφο­ρους νομούς της Ελλάδος.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η ομάδα που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτό κείμε­νο της Καινής Διαθήκης για προσηλυτιστι­κούς σκοπούς.
Ήδη πριν από το 2011, οι «Γεδεωνίτες»[2], δραστηριοποιούμενοι στην Ελλάδα ως «Φί­λοι της Αγίας Γραφής», γνωστή προτεσταντική οργάνωση, μοίραζαν την Καινή Δια­θήκη δωρεάν σε πολίτες, υπηρεσίες, αλλά και σεσχολεία.
Οι «Γεδεωνίτες» τυπώνουν τη διεύθυνσή τους (…, Αθήνα), το τηλέφωνό τους και το σήμα της οργάνωσής τους (τον πυρ­φόρο αμφορέα, μέσα σε κύκλο), στις πρώτες σελίδες του εν λόγω κειμένου της Καινής Διαθήκης και το διανέμουν δωρεάν. Έτσι, ο καθένας θα μπορούσε να απευθυνθεί σ' αυτούς για πληροφορίες, εκλαμβάνοντας την οργάνωση αυτή ως Ορθόδοξη.
Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσηλυτιστι­κή δραστηριότητα,καθόσον έτσι αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα από τους παραλήπτες του κειμένου.Κατά και­ρούς έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες ότι η κίνηση αυτή διέθεσε τέτοια κείμενα και σε Ιερές Μητροπόλεις, Ναούς, Δημόσιους φορείς και σχολεία της Ελλάδος, ακόμη και σε συνεργασία με Ορθόδοξους Κληρικούς -ασφαλώς εν αγνοία τους- τυπώνοντας στις πρώτες σελίδες το σήμα και την διεύ­θυνση των «Φίλων της Αγίας Γραφής».
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2015, ΤΕΥΧΟΣ 80
Ψηφιοποίηση: Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον egolpion.com
Δείτε σχετικά και :
-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''.http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7907.html
-Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6940.html
-Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, για τη διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»
Δείτε και :
-Η Ιερά Σύνοδος ζητά να αποφεύγεται η διανομή της Καινής Διαθήκης μη ορθοδόξων οργανισμών http://aktines.blogspot.gr/2015/10/blog-post_80.html
-Αντιαιρετική Ανακοίνωση για τους «Γεδεωνίτες» ή «Φίλους της Αγίας Γραφής» από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσηςhttp://aktines.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9730.html
-Γεδεωνίτες έστειλαν στο Νεπάλ αεροσκάφος με 100.000 Βίβλους – Εξοργισμένος ο Πρωθυπουργός της χώρας http://aktines.blogspot.gr/2015/04/100000.html
-Μητρόπολη Κιλκισίου: Διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ, ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΜΦΑΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ, ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΟΠΟΤΕ, ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΤΙ ΣΤΑ ...ΚΟΜΜΑΤΙΑ "ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ" ΑΠΟ ΤΙΣ (ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ) ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ "ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΝΑ "ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ" ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Β.Ε. ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ; ΕΤΣΙ, ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω τί να πω....


Αν χρησιμοποιήσω τη λογική ειλικρινά δε μου βγαίνουν τα κουκιά!
Ζούμε στην εποχή του παραλογισμού,ούτε καν η λογική!
Ένας παραλογισμός κυριαρχεί γύρω άνευ προηγουμένου!
Όλοι κάνουν το παπά!Εδώ Πάπας,εκεί παπάς,τώρα στο χορό και οι παπαδιές του προτεσταντισμού!
Παπατζήδες παντού,έμποροι και χριστέμποροι!
Ειδικά η Λέσβος γέμισε από παπατζήδες,παπατζής ο καίσαρας,παπατζής ο βοσπορίτης,παπατζής ο κρυφοσταυρίτης,παπατζής και ο βατικάνειος!

Με τέτοιους παπατζήδες γέμισε όλος ο καλός κόσμος,για αυτό πάει κατά διαβόλου η οικουμένη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Τι θα γίνει με κάποιους επισκόπους μας, που αντί να προστατεύουν το ποίμνιό τους, το ρίχνουν κατευθείαν στην αγκαλιά του λύκου; Δεν βλέπουν, ότι μαζί με μια Καινή Διαθήκη δήθεν Ορθόδοξη, μοιράζεται στο ίδιο σακουλάκι και πλουσιότατο προτεστάντικο προπαγανδιστικό υλικό, που οδηγεί τους Ορθοδόξους στην πλάνη, άρα στην απώλεια;
Αλλά, τι να περιμένει κανείς, όταν αναγκαίο εφόδιο για να γίνεις δεσπότης, είναι το πέρασμά σου από τους διαδρόμους του Βατικανού και τις αίθουσες των προτεσταντών της Εσπερίας;
Ακόμα και τα πιο γερά μήλα προσβάλλονται και βρομίζουν, σαν βρεθούν πλάϊ σε μήλα σάπια...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com