26 Φεβ 2016

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, Σχολιασμός στο κείμενο της Ε΄ Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως (Σαμπεζύ Γενεύης 11-17.10.2015) «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον»



Σχολιασμός στο κείμενο της  Ε΄ Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως
(Σαμπεζύ Γενεύης   11-17.10.2015)
«Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας   προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως το παίζει ο παπάς αυτός. Νομίζει ότι είναι ο Φωστήρ. Καλά θα κάνει να καθίσει ήρεμος διότι τον βλέπω σύντομα να τον αποσχηματίσει η Εκκλησία. Πολύ θάρρος πήρε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε πονηρέ 26 Φεβρουαρίου 2016 - 7:31 μ.μ. ποιος ΒΟΘΡΟΣ είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Βεκου και Καλεκα και των συν αυτοις ανα τους αιωνας,αναθεμα

Ανώνυμος είπε...

Βρωμερέ ανώνυμε 26 Φεβρουαρίου 2016 - 7:31 μ.μ. μεγάλη κακία σου και η βρωμιά σου!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΓΚΞΗΘΗ Η ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΟΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΙΝ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Π/ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλή η προσπάθεια του π. Αναστασίου και ευλογημένη η αγωνία του για το θέμα, αλλά το πρόβλημα τελικά δεν ευρίσκεται τόσο στις λεπτομέρειες των διατυπώσεων του κειμένου, όσο στην ουσία του. Η διγλωσία του κειμένου θέλει να εξυπηρετήσει ένα βασικό σκοπό την νομιμοποίηση της Οικουμενιστικής πορείας και της ρίζας και των καρπών της Αιρέσεως. Ορθά, πολύ ορθά χαρακτήρισε με πολύ λιγότερα λόγια ο π. Χίρς την αποδοχή αυτού του κειμένου ως Γάμο με τους Αιρετικούς. Δεν υπάρχει άλλη λύση π.χ βελτίωση του κειμένου, καθώς είναι γενικά διαποτισμένο με το πνεύμα της πλάνης. Το μόνο που μένει είναι η απόρριψη, διότι τυχόν αποδοχή του, είτε με ομοφωνία, είτε με σπάσιμο αυτού του κανόνα και αποδοχή του με μεγάλη πλειοψηφία, συνιστά στην ουσία κατάργηση της Ορθοδοξίας όπως την γνωρίζουμε και επίσημη απαρχή της Οικουμενιστικής "Ψευδοορθοδοξίας"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com