27 Ιαν 2016

Λανθασμένη η σύνδεση Τμήματος Ισλαμικών σπουδών, με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ
Είναι μεγάλο λάθος η σύνδεση της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.  Δηλαδή αν γίνει το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;

Ως εκ τούτου είναι λανθασμένη η σύνδεση της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε το έτος 1840. Τον Μάρτιο του έτους 1971 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με νόμο κήρυξε  ως παράνομη τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητεί το άνοιγμα της.  Η σύνδεση του ανοίγματός της, με τη λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής είναι παντελώς λανθασμένη.
Το πρόβλημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να τεθεί σε ορθή βάση, με κατ’ εξοχή θεολογικά κριτήρια.
Δεν είναι πρέπον τα δύο Τμήματα της ίδιας Θεολογικής Σχολής, να διδάσκουν ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος και τρίτο να διδάσκει την πλάνη, ότι Χριστός δεν είναι Θεός. 
Δεν είναι πρέπον τα δύο Τμήματα να κηρύττουν ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και το τρίτο μα διδάσκει ότι τον Χριστό δεν τον σταύρωσαν.
Δεν είναι πρέπον τα δύο Τμήματα να κηρύττουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε  και το τρίτο Τμήμα να διδάσκει ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε. 
Δεν είναι πρέπον τα δύο Τμήματα να κηρύττουν τον Τριαδικό Θεό και το τρίτο να είναι αντιτριαδικό.

Αυτά είναι τα θεολογικά κριτήρια που καθιστούν απαράδεκτη τη λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών, στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και όχι άλλα  κριτήρια.  Ως εκ τούτου οποιαδήποτε σύνδεση της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είναι παντελώς λανθασμένη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Β. Νικόπουλος (πρώην Πρόεδρος Ἀρείου Πάγου): "Ἡ ψῆφος τῶν 23 καθηγητῶν εἶναι ἀντεθνική, ἀντιχριστιανική, ἀντισυνταγματική, ἀντιθεολογικὴ καὶ ἀντικαθηγητικὴ"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com